Ο ανιστόρητος προβοκάτορας - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

12/01/2015

Ο ανιστόρητος προβοκάτορας

«Όλοι μας θυμόμαστε καθαρά μέχρι σήμερα την σοβιετική εισβολή στην Γερμανία και την Ουκρανία [...] και αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να ξανασυμβεί» είπε ο Ουκρανός πρωθυπουργός Arseniy Petrovych Yatsenyuk, αναφερόμενος στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο!

Σε συνέντευξή του στο Γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ARD, την οποία έδωσε στα πλαίσια της επίσημης επίσκεψής του στο Βερολίνο, ο Yatsenyuk "κατέπληξε" το κοινό με τις "γνώσεις" του στην ιστορία, την οποία όπως φαίνεται επιχειρεί να ξαναγράψει, υποστηρίζοντας πως η ΕΣΣΔ ξεκίνησε τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο με την εισβολή των Σοβιετικών στρατευμάτων στην Γερμανία!

«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να επαναλάβει τα αποτελέσματα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου [...] Και ο Ρώσος Πρόεδρος Putin επιχειρεί ακριβώς αυτό» πρόσθεσε, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει ποια συγκεκριμένα αποτελέσματα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου προσπαθεί να επαναλάβει ο πρόεδρος Putin.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει όμως και η αντιμετώπιση του Γερμανού δημοσιογράφου που δεν φάνηκε να καταλαβαίνει την ανιστόρητη γκάφα του Yatsenyuk και απλά προσπέρασε την απάντηση και συνέχισε. Φυσικό επόμενο μιας και είναι "καρπός" των υπηρετούντων την Δυτική νοοτροπία και τον Δυτικό τρόπο "ενημέρωσης".
Άμεσος ήταν ο σχολιασμός του επικεφαλής των Διεθνών Υποθέσεων της Ρωσικής Δούμας Aleksey Pushkov, ο οποίος έγραψε στον twitter: «Μετά και από αυτή τη δήλωση για την "Σοβιετική εισβολή στη Γερμανία και την Ουκρανία κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου" κανείς δεν μπορεί πλέον να πάρει σοβαρά τον Arseniy Petrovych Yatsenyuk», ενώ την επομένη αναρωτήθηκε και πάλι στον twitter: «O Yatsenyuk παρουσίασε την Ναζιστική Γερμανία σαν το θύμα της "Σοβιετικής εισβολής". Το Γ' Reich ήταν θύμα; Συμφωνεί το Βερολίνο με αυτό;»
Όπως είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς, οι ισχυροί αυτού του κόσμου έγιναν ισχυροί γιατί όλοι εμείς είμαστε από επιλογή ανίσχυροι! Δεν είναι η δύναμή τους που επιβάλλεται αλλά η δική μας αδυναμία. Το γεγονός ότι δεν ασχολούμαστε με τα κοινά που μας αφορούν άμεσα, το ότι δεν ενδιαφερόμαστε για να μάθουμε σωστά την ιστορία και το ότι δεν έχουμε κριτική σκέψη, έχει "οπλίσει" τα χέρια των επιτήδειων και τους έχει παραχωρήσει το δικαίωμα να εξουσιάζουν λαούς.

Αυτό που φοβάται το σαθρό Δυτικό σύστημα που κυβερνάει παγκοσμίως, είναι οι συνειδητοποιημένοι και σκεπτόμενοι πολίτες. Από αυτό και μόνο καταλαβαίνουμε πως το μέλλον μας είναι αποκλειστικά στα χέρια μας, αρκεί μόνο να ενεργοποιήσουμε και πάλι τη λογική μας που σήμερα είναι αδρανοποιημένη γιατί έχει τελματώσει στα προβλήματα και στη ρουτίνα της καθημερινότητας. Σε μια ζωή που δεν θα κρατήσει για πάντα, δεν έχει θέση η ρουτίνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου