Ελλάς, το μεγαλείο του χρέους σου! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

14/10/2014

Ελλάς, το μεγαλείο του χρέους σου!

Οι Ευρωπαίοι υπουργοί των Οικονομικών στη χθεσινή (13/10) συνεδρίαση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο, εξέφρασαν αμφιβολίες σε ότι αφορά στην πρόωρη έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα στήριξης, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύει το Bloomberg. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι Ευρωπαίοι είναι σκεπτικοί σε ότι αφορά στο θέμα κυρίως λόγω της σύγκρουσης που υπάρχει μεταξύ των Ελληνικών και των Ευρωπαϊκών πολιτικών προτεραιοτήτων.

«Είμαστε επιφυλακτικοί σχετικά με αυτό το θέμα», δήλωσε από το Λουξεμβούργο ο υπουργός των Οικονομικών της Αυστρίας, Hans Joerg Schelling, ενώ πρόσθεσε πως «Εξετάζουμε αυτό το θέμα με επιφυλακτικότητα και ανησυχία».

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, ο Έλληνας πρωθυπουργός θέλει να απεγκλωβιστεί από τα προγράμματα στήριξης, κάτι το οποίο θα χαλάρωνε τον δημοσιονομικό έλεγχο της Ελλάδας από τους δανειστές της. Μια τέτοια κίνηση, προσθέτει το Bloomberg, ενδεχομένως να ενίσχυε και τον στόχο αποφυγής των πρόωρων εκλογών με δεδομένο ότι οι δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στην αντιπολίτευση.

Η Ελλάδα, συνεχίζει το Bloomberg, θέλει να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας και να αποδεσμευτεί από το πρόγραμμα στήριξης, αφήνοντας μόνο την Κύπρο σε πρόγραμμα διάσωσης. Το μέγεθος της Ελληνικής διάσωσης που αγγίζει περίπου τα μισά από τα κεφάλαια που δόθηκαν και στις πέντε χώρες (!), αλλά και οι πάγιες δυσκολίες στην συμμόρφωση των Ελληνικών αρχών με τους όρους του προγράμματος, προκαλούν ανησυχίες στους διεθνείς δανειστές αναφορικά με την πιθανότητα πρόωρης εξόδου.

Οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας δεν «είναι πολύ ενθουσιασμένοι» με την ιδέα πρόωρης εξόδου της Ελλάδας από το πρόγραμμα διάσωσης, είπε ο Schelling.

Ο Ολλανδός υπουργός και πρόεδρος του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem υπογράμμισε πως η ευρωζώνη επιθυμεί μια τέτοια κίνηση να είναι «συνετή», ενώ πρόσθεσε ότι η Ελλάδα δεν έχει ακόμα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της για φέτος, ενώ τόνισε πως μια ενδεχόμενη παροχή προληπτικής πιστωτικής γραμμής που θα περικλείει τους όρους και τις προϋποθέσεις θα είναι πιθανή από το 2015 και μετά: «Υπάρχουν τόσες πολλές δεσμεύσεις που η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει υπό το τρέχον πρόγραμμα», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Eurogroup για να προσθέσει ότι «Ως εκ τούτου, υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά να γίνει».

Το άρθρο καταλήγει περιγράφοντας τις ανεδαφικές "φιλοδοξίες" του Έλληνα πρωθυπουργού που κατά τη γνώμη μου προσπαθεί απεγνωσμένα να κρατήσει την καρέκλα του. Στην αντίπερα όχθη καραδοκούν οι εκατομμυριούχοι λαϊκιστές, δήθεν αριστεροί, της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ το σκηνικό συμπληρώνουν όλοι οι ευκαιριακοί πολιτικάντηδες που προέκυψαν μετά την κρίση με κομματάκια και κομματίδια δημοσιογράφων, πολιτικών που δεν έχουν σταθερή ιδεολογία και πεποίθηση, δασκάλων, συγγραφέων, αμαρτωλών, κλεφτών και πάσης φύσεως "σωτήρων του έθνους" που το μόνο που κάνουν είναι να τρέφουν και να δυναμώνουν το σύστημα που δολοφόνησε την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου