Ευρωβουλευτές γύρισαν την πλάτη στην Ε.Ε. - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

01/07/2014

Ευρωβουλευτές γύρισαν την πλάτη στην Ε.Ε.

Τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως αυτή προέκυψε από τις εκλογές της 25ης Μαΐου, καταγράφηκαν σήμερα (1/7/2014). Οι ευρωσκεπτικιστές αλλά και μερίδα ακροδεξιών ευρωβουλευτών δεν δίστασαν να διακηρύξουν με σαφή τρόπο την αντίθεσή τους προς το Ευρωπαϊκό σχέδιο και ιδεώδες όταν γύρισαν στην κυριολεξία την πλάτη τους τη στιγμή που άρχισε η ανάκρουση του Ευρωπαϊκού ύμνου στο ημικύκλιο, πριν από την ψηφοφορία με την οποία επανεξελέγη πρόεδρος του Σώματος, για τα επόμενα 2,5 έτη, ο Γερμανός Σοσιαλδημοκράτης Martin SchulzΟι Ευρωβουλευτές του Γαλλικού Εθνικού Μετώπου της Marine Le Pen, του κόμματος που κέρδισε τις ευρωεκλογές στη Γαλλία, παρέμειναν καθιστοί καθ’ όλη τη διάρκεια του ύμνου που προέρχεται από την Ode to Joy (Ωδή στη Χαρά) του Ludwig van Beethoven.

Ο ύμνος και η Ευρωπαϊκή σημαία «είναι τα δύο σύμβολα της υποδούλωσής μας σε μια πολιτική ένωση την οποία απορρίπτει ο Βρετανικός λαός», δήλωσε ο Βρετανός ευρωβουλευτής Paul Nuttall που προέρχεται από το UKIP του θριαμβευτή των ευρωεκλογών στο Ηνωμένο Βασίλειο, Nigel Farage. Κάποιοι από τους "ευρωπαϊστές" εξέφρασαν την αγανάκτησή τους κυρίως στα social media, όπως ο twitter, και κυρίως χωρίς επιχειρήματα αλλά με υβριστικούς χαρακτηρισμούς, μαρτυρώντας δύο πράγματα: Πρώτον ότι η επιχειρηματολογία τους δεν αντέχει σε διάλογο κι έτσι καταφεύγουν σε δηλώσεις εκτός του Ευρωκοινοβουλίου και δεύτερον ότι το μισθοφορικό επίπεδο τους είναι αρκετά χαμηλό και εκφράζεται μέσα από φραστικές επιθέσεις του επιπέδου του Γάλλου Philippe Juvin που ανήκει στην ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο οποίος χαρακτήρισε τους ευρωσκεπτικιστές «ηλίθιους, 100 χρόνια μετά τη μαζική αυτοκτονία», αναφερόμενος στα 100 χρόνια από την κήρυξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Χαρακτηριστική του κλίματος που επικρατεί στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο είναι η διαπίστωση που έκανε πριν λίγο καιρό η ίδια η Ε.Ε. στην επίσημη σελίδα του κοινοβουλίου: "Αγεφύρωτα χάσματα μεταξύ Βρετανίας και άλλων βασικών κρατών μελών έρχονται στην επιφάνεια στη διάρκεια της κορυφαίας εργασίας εκτελεστικής φύσεως της Ευρώπης". Παρόλα αυτά, οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν φαίνεται να πτοούνται ή να ανακόπτουν την πορεία τους προς τα ήδη προαποφασισμένα. Αναμένοντας, λοιπόν, τις εξελίξεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου