Πολιτικού ήθους συνέχεια... - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

20/06/2014

Πολιτικού ήθους συνέχεια...

Να και πάλι που το ηθικό και το νόμιμο έρχονται να μας διχάσουν: Στις αρχές τις εβδομάδας και συγκεκριμένα την Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014, η εφημερίδα "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ" δημοσίευσε ένα άρθρο σύμφωνα με το οποίο η σύζυγος του πάλαι ποτέ κραταιού μεγαλοστελέχους του ΠΑΣΟΚ εισέπραξε 2.136,42 € ως επίδομα τρίτεκνης μητέρας. Το συγκεκριμένο αυτό επίδομα καταβάλλεται ανεξάρτητα από οποιοδήποτε άλλο επίδομα, μισθό, σύνταξη ή αποζημίωση και δεν υπόκειται σε παρακράτηση φόρου. Θα μου πείτε και ποιο το πρόβλημα; Μήπως δεν το δικαιούται; Το δικαιούται από το γεγονός ότι έχει τρία παιδιά. Όμως πάμε να δούμε και κάτι άλλο: Ο βουλευτής δηλώνει βουλευτική αποζημίωση: 111.948 € και λοιπά εισοδήματα: 44.915 €. Η σύζυγός του δηλώνει εισοδήματα, ύψους 80.291 €. Επιπλέον δηλώνει 51 ακίνητα(!!!) μαζί με τη σύζυγό του (20 από κληρονομιά) και έσοδα από μετοχές της συζύγου με την πώληση αμοιβαίων Εθνικής 55.340 τεμάχια. Τέλος σε καταθέσεις ο βουλευτής διαθέτει 16.000 € σε Ελληνικές τράπεζες και η σύζυγος του 51.000 €. Κι αυτά όλα τον Δεκέμβριο του 2011, στην πιο δύσκολη καμπή της οικονομικής κρίσης, την ώρα που όλοι οι Έλληνες είτε είχαν, είτε δεν είχαν περιουσία ή/και εισοδήματα στέναζαν (και ακόμα στενάζουν) κάτω από το αβάσταχτο φορτίο των παράλογων, παράνομων και υπέρογκων φόρων. Σε αυτούς τους ανθρώπους, αυτός ο πολιτικός είχε το περίσσιο θράσος να δηλώσει πως "μαζί τα φάγαμε". 
Έκτοτε δεν δόθηκαν ποτέ στην δημοσιότητα τα "πόθεν έσχες" των δημοσίων προσώπων και η αντίστοιχη υπηρεσία της Βουλής των Ελλήνων παραπέμπει στο πουθενά! Το ζήτημα, λοιπόν, δεν είναι νομιμότητος αλλά ηθικό! Δεν τίθεται θέμα αν κάποιος δικαιούται κάτι, αλλά πόσο ηθικό είναι να κάνει χρήση τέτοιου δικαιώματος σε καιρό ανέχειας για την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.

Δεν μπορεί να ανεχόμαστε άλλο πολιτικούς αυτού του ήθους ή του ήθους που πηγάζει από το παρακάτω περιστατικό που δημοσιεύθηκε στον "ΒΗΜΑτοδότη" (17/6/2014): "Πρώην υπουργός, από αυτούς που προσφάτως καρατομήθηκαν με επεισοδιακό τρόπο, βρέθηκε στο γνωστό στέκι των «κομμένων» από την κυβέρνηση, στο καφεστιατόριο «Βιβλιοθήκη», στην πλατεία Κολωνακίου. Εκεί οι γαλάζιοι «κομμένοι» του έκαναν πλάκα λέγοντάς του ότι τον πήρε τηλέφωνο ο Πρωθυπουργός, κάτι του έταξε και από επικριτής του έγινε φανατικός υποστηρικτής του. Τότε ο πρώην υπουργός έβγαλε το κινητό του και έδειξε στους γαλάζιους βουλευτές ένα SMS που έστειλε στον Πρωθυπουργό την επομένη του ανασχηματισμού: «Ούτε ο Machiavelli να ήσουν, με καθάρισες εν ψυχρώ». Οι γαλάζιοι βουλευτές κοίταζαν έκπληκτοι ρωτώντας ο ένας τον άλλον αν είναι δυνατόν ένας υπουργός (έστω και πρώην) να στέλνει τέτοια SMS στον Πρωθυπουργό της χώρας και ο τελευταίος να μην τον διαγράφει πάραυτα: «Έτσι έχουν τα πράγματα» έλεγε υπερηφάνως ο πρώην υπουργός και αμέσως μετά συμπλήρωσε: «Πού να δείτε  το SMS που έστειλα στον υπουργό που δέχτηκε να μου πάρει τη θέση». Δεν το έδειξε, αλλά όλοι θυμήθηκαν ότι στην παράδοση-παραλαβή του υπουργείου ο απερχόμενος είπε τα καλύτερα λόγια για τον διάδοχό του". 

Δεν είμαι σε θέση να διαψεύσω ή να επιβεβαιώσω το παραπάνω δημοσίευμα. Δυστυχώς, όμως, δεν μου φαίνεται καθόλου απίθανο να συνέβη έτσι ακριβώς όπως δημοσιεύθηκε. Αυτό είναι το ήθος που χαρακτηρίζει σήμερα την Ελληνική πολιτική σκηνή. Οι προσωπικές επιδιώξεις και φιλοδοξίες σε βάρος του Έθνους. Δεν ενδιαφέρεται κανείς για τον τόπο, παρά μόνο για τον εαυτό του. Όλα τα υπόλοιπα αποτελούν φιλοσοφία του καφενείου, χωρίς κανένα αντίκρυσμα στην πράξη. Μου θυμίζει την ομολογία παλαιού πολιτικού που μετακινήθηκε σχεδόν σε όλες τις πλευρές του Ελληνικού κοινοβουλίου. Υπουργός τότε, είχε πει σε πολύ κοντινό μου πρόσωπο: "Εγώ για αυτή την καρέκλα έκανα και θα κάνω τα πάντα και δεν θα αφήσω τίποτε και κανέναν να τη θέση σε κίνδυνο"! Ομολογία-σοκ από έναν κατά τα άλλα "ευυπόληπτο" και "καθαρό" πολιτικό. Αν, όμως, δεν αναζητήσουμε με πάθος άλλο ήθος στην πολιτική, αυτοί θα είναι η ηθική που θα τη διέπει και θα μας κυβερνάει. Δεν φτάνει αυτό, αλλά θα μας τονίζουν συχνά-πυκνά πως είτε μας αρέσει, είτε όχι, αυτή η τακτική θα είναι ... καθ' όλα νόμιμη!

1 σχόλιο:

  1. ΑΧ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΔΗΘΕΝ ΥΠΕΡΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ,ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΗΜΑΣ,ΠΟΙΟΣ ΑΠΟΚΥΡΙΣΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΗΝ ΜΑΣΣΟΝΙΑ; ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΥΑΛΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή