Κι όμως! Οι πολιτικοί μας εργάζονται άοκνα! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

21/06/2014

Κι όμως! Οι πολιτικοί μας εργάζονται άοκνα!

Είναι γεγονός πως τα πράγματα κάθε μέρα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Καθημερινά έρχεται στη δημοσιότητα κάτι νέο που φανερώνει τη σήψη και την παρακμή του τόπου μας. Έχουμε πει πολλές φορές πως από το θάνατο του μαρτυρικού Κυβερνήτη μας, του μοναδικού Έλληνα πολιτικού, του Ιωάννη Α. Καποδίστρια, δεν εμφανίστηκε ποτέ μα ποτέ κάποιος αντάξιός του. Δεν εμφανίστηκε ούτε ένας συνεχιστής του οράματός του. Αυτό πραγματικά αποτελεί έναν πολύ σημαντικό λόγο που εξηγεί το κατάντημα της πατρίδας μας. Υπάρχει, όμως, και δεύτερος λόγος ο οποίος κατά τη γνώμη μου είναι η αιτία και του γεγονότος ότι δεν εμφανίστηκε συνεχιστής του οράματος του Καποδίστρια.

Στη χώρα μας σχεδόν 200 χρόνια τώρα, εργάζονται αδιάκοπα και συνεχώς, μόνο όλοι όσοι κατεργάζονται τον αφανισμό της! Οι υπόλοιποι αρκούνται απλά στο να σχολιάζουν τον αφανισμό της πατρίδος, αποστασιοποιημένοι και κυρίως χωρίς να κάνουν κάτι. Είναι αλήθεια πως αλλοιώθηκε και αλλοτριώθηκε ο Έλληνας. Για να σκεφτούμε, όμως, πως τόσα χρόνια τώρα οι απόγονοι του Όθωνα δεν άφησαν τίποτε στην τύχη! Ασχολήθηκαν με την παιδεία και επέβαλαν τα δυτικά προτεσταντικά πρότυπα καταργώντας την θεώρηση που είχε ο Καποδίστριας στο θέμα της παιδείας. Ο Καποδίστριας ξεκίνησε την ανοικοδόμηση του έθνους από την παιδεία! Την έθεσε ως την απόλυτη προτεραιότητα για την δημιουργία του κατεστραμμένου Ελληνικού κράτους. Δεν αποτέλεσε προτεραιότητά του η δημιουργία ενός οικονομικού προγράμματος. Αντιθέτως, έχτισε σχολεία! Άρχισε να "πλάθει" και να "φτιάχνει" Έλληνες! Κατόπιν και ως φυσικό επακόλουθο επεκτάθηκε και στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις με γνώμονα, όμως, πάντοτε το κοινό συμφέρον. Εκείνος δούλεψε 3 χρόνια προς αυτή την κατεύθυνση και οι απόγονοι του Όθωνα εργάζονται εδώ και 200 ακριβώς  προς την αντίθετη πορεία.

Λέμε και κατηγορούμε για πολλά τους πολιτικούς μας και έχουμε δίκιο. Οφείλουμε, όμως, να τους αναγνωρίσουμε κάτι: Εργάζονται διαρκώς! Δεν χαζεύουν, δεν επαναπαύονται, δεν αφήνουν όρθιο τίποτε, αν αυτό εναντιώνεται στο σκοπό τους. Ο σκοπός τους βέβαια και οι πρακτικές τους είναι όλες καταδικαστέες! Όλα έχουν σκοπό την εξυπηρέτηση ξένων συμφερόντων και την ζημία της πατρίδας μας. Δεν μπορούμε, όμως, να παραβλέψουμε την διαρκή ενασχόλησή τους με την αποστολή τους. Δεν μπορούμε χωρίς να επιδεικνύουμε τον ίδιο, αν όχι μεγαλύτερο, ζήλο και την ίδια εργατικότητα να περιμένουμε να αλλάξει κάτι στον τόπο! Οι αλλαγές στα έθνη, οι αγώνες και οι επιδιώξεις κερδίζονται με αγώνα και όχι με λόγια. Γίνονται με ενασχόληση και μάλιστα αδιάκοπη! Δεν μπορεί να μας απασχολούν τα κοινά μόνο κατά την προεκλογική περίοδο και παράλληλα να περιμένουμε να αλλάξει η ζωή μας! Η ζωή είναι ένας διαρκής αγώνας και τον κερδίζει όποιος αγωνίζεται! Όσοι θεωρητικολογούν "κερδίζουν" τη ζωή τους στη θεωρία. Οι μαχητές την κερδίζουν στην πράξη!

2 σχόλια:

  1. ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ ΕΜΠΝΕΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόσο δίκιο έχετε! Απόλυτα σωστή διαπίστωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή