Άρωμα ... σκανδάλου! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

13/05/2014

Άρωμα ... σκανδάλου!

Λιγότερο από δύο εβδομάδες απομένουν για τις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου, αλλά η Ελληνική κυβέρνηση δεν καταλαβαίνει τίποτε! Προχωράει ανεξέλεγκτη προς περίεργα μονοπάτια, που κανείς δεν ξέρει αλλά δεν θέλει και να σκέφτεται.

Στα πολύ ψιλά του ηλεκτρονικού και έντυπου τύπου της χώρας πέρασε η είδηση της πώλησης εκ μέρους του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου προς την Eurobank Properties, δεκατεσσάρων (14) ακινήτων, συνολικής επιφάνειας 189.000 τ.μ. έναντι μόλις 145.000.000 € και για τα οποία το Ελληνικό Δημόσιο θα πληρώνει ετήσιο μίσθωμα επί 20 έτη στην εταιρεία, συνολικού ύψους 14.000.000 €. Στη λήξη, δηλαδή, των μισθωμάτων η εταιρεία θα έχει πάρει πίσω το διπλάσιο(!) των χρημάτων που σήμερα κατέβαλλε(;). Αξιοσημείωτο είναι πως μεταξύ των κτηρίων περιλαμβάνεται αυτό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών (επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας 173 στην Αθήνα), καθώς και τα κτήρια των υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων (σε ακίνητο επί της οδού Αν. Παπανδρέου 37 στο Μαρούσι), Υγείας (επί της Λεωφόρου Κηφισίας 39 στο Μαρούσι), και Δικαιοσύνης (επί της Λεωφόρου Μεσογείων 96 στο Γουδί).

Οι ερωτήσεις που προκύπτουν είναι πολλές: Για ποιο λόγο η συγκεκριμένη επιλογή; Πως επιλέχθηκε μια τράπεζα της οποίας η θέση είναι η πιο επισφαλής από αυτές που έχουν απομείνει σήμερα στην Ελληνική αγορά; Μήπως αυτή η συμφωνία έγινε για να αυξηθεί η αξία της "υπό πώληση" τράπεζας; Υπήρξε δημοπράτηση των κτιρίων; Ποιοι άλλοι επέδειξαν ενδιαφέρον; Ποιο το όφελος του Ελληνικού Δημοσίου; Ποιος είναι ο αρμόδιος που προχώρησε σε αυτή τη συμφωνία; Που μπορεί να βρει τα στοιχεία της συγκεκριμένης πώλησης ο Έλληνας πολίτης;

Άλλη μια φορά τα ερωτήματα πολλά αλλά η απάντηση ... καμία! Φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Αυτοί συνεχίζουν το έργο τους και ο νεο-Έλληνας έχει πέσει στην παγίδα τους! Συνεχίστε να τους στηρίζετε! Συνεχίστε να τους ψηφίζετε! Αλλά να χαρείτε... σταματήστε τα παράπονα! Αυτούς επιλέξατε, αυτοί σας αξίζουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου