Εντυπωσιακό ή/και τρομακτικό (;) - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

18/05/2014

Εντυπωσιακό ή/και τρομακτικό (;)

Η φωτογραφία που βλέπετε είναι από την παραλία του Dockweiler στην Καλιφόρνια και δείχνει τον σχηματισμό 4.000(!!!) παιδιών από σχολεία του Los Angeles, που συγκεντρώθηκαν για να καθαρίσουν τις ακτές από τα σκουπίδια. Όλα μαζί σχημάτισαν τη φράση «Clean me Up» (καθάρισε με). Το πραγματικά εντυπωσιακό στιγμιότυπο αποτύπωσε με τη φωτογραφική μηχανή του ο φωτογράφος Brad Graverson για λογαριασμό του πρακτορείου Associated Press και της εφημερίδας "The Daily Breeze".

Τα παιδιά συγκεντρώθηκαν για να μαζέψουν τα σκουπίδια από την παραλία στα πλαίσια της "παιδικής ημέρας στον Ωκεανό", στις Η.Π.Α. Φαινομενικά μια όμορφη κίνηση με αγαθό σκοπό, που όμως γίνεται αφορμή για σκέψεις: Πως κάποιος έχει τόσο μεγάλη δυνατότηατ και ευκολία στο να συγκεντρώσει όχι 5-10, αλλά 4.000 παιδιά; Ακόμα και για έναν "οικολογικό" σκοπό, το πλήθος των παιδιών είναι πολύ μεγάλο! Χωρίς να υπολογίσει κανείς συνοδούς! 

Έχετε σκεφτεί ποτέ πως πίσω από οικολογικές κινήσεις και πρωτοβουλίες, πίσω από εκδηλώσεις με "αθώο" θέμα όπως πχ το περιβάλλον, κρύβεται μια επίδειξη ισχύος ή/και μια σφυγμομέτρηση του πόσο εύκολα μπορεί να μαζέψει κανείς κόσμο; Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν όλες αυτές οι κινήσεις που γίνονται και προβάλλονται από τα διεθνή μέσα ενημερώσεως είναι οι μοναδικές; Μήπως υπάρχουν κι άλλες που μένουν στην αφάνεια γιατί πολύ απλά διοργανώνονται από ανθρώπους που δεν αποσκοπούν σε τίποτε άλλο παρά μόνο στο σκοπό τους; Έχετε σκεφτεί ποτέ αν οι πολυδιαφημισμένες φιλανθρωπικές και οικολογικές κινήσεις και οργανώσεις είναι τελικά η βιτρίνα άλλων δραστηριοτήτων; Γιατί σήμερα παγκόσμια να διαφημίζονται μόνο 2 ή 3 από αυτές; Όλοι οι υπόλοιποι δεν ενδιαφέρονται; Όλοι οι υπόλοιποι δεν δραστηριοποιούνται; Μάλλον κάτι άλλο κρύβεται... ή απλά εγώ είμαι  πολύ καχύποπτος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου