Η απόλυτη δικαίωση! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

20/02/2014

Η απόλυτη δικαίωση!

Θυμάστε που προχτές σας έλεγα για το ότι ή το ευρωβαρόμετρο μας δουλεύει ή σαν λαός θέλουμε βαθιά ψυχανάλυση; Να, λοιπόν, η απάντηση σύμφωνα με το δημοσίευμα (το παραθέτω αυτούσιο στο τέλος του κειμένου) που διάβασα στην "iefimerida" με θέμα το αποτέλεσμα της έρευνας που διεξήγαγε η εταιρεία Metron Analysis και αφορούσε στην ανεργία των νέων.

To 32% των ανέργων θέλει να βγει η χώρα μας από τη ζώνη του ευρώ, την ώρα που οι Ευρωπαίοι προπαγανδιστές μας έλεγαν ακριβώς το αντίθετο! Το ευρώ, αλλά και η προοπτική της Ε.Ε. βρίσκεται κάτω από πολύ έντονη αμφισβήτηση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και αυτό πρέπει να το καταλάβουμε και να το στηρίξουμε! Το μόρφωμα που σήμερα λέγεται Ε.Ε. και καταλύει την δημοκρατία σε όλη την Ευρώπη, πρέπει να βρει πολύ γερή αντίσταση! Αλλιώς θα ξυπνήσουμε σε μια πολύ σκληρή και απάνθρωπη Ευρωπαϊκή πραγματικότητα, από την οποία δεν θα μπορέσουμε να φύγουμε ποτέ!
Τα στοιχεία για τις επιπτώσεις της ανεργίας, που έφερε στο φως έρευνα της εταιρείας Metron Analysis, δείχνουν πως 3 στους 4 ανέργους είναι χωρίς δουλειά για 2,5 χρόνια κατά μέσο όρο και στην πλειοψηφία τους αποτελούν υψηλού επιπέδου εργατικό δυναμικό. 
Σύμφωνα με την έρευνα, η ανεργία φαίνεται να πλήττει κυρίως τους μισθωτούς και τους ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ η πλειοψηφία των ανέργων προτιμά να αναζητά εργασία στην Ελλάδα. 
Είναι χαρακτηριστικό ότι το 72% των ανέργων δηλώνει ότι θα δεχόταν μια θέση κατώτερη των προσδοκιών τους και χαμηλότερη των προσόντων τους. Ακόμη ένα ισχυρό ποσοστό των ανέργων (32%) θεωρεί ότι θα είναι σε καλύτερη κατάσταση αν η Ελλάδα βγει από την Ευρωζώνη. 
Σημαντικές φαίνεται να είναι οι επιπτώσεις στην κοινωνική συνοχή. Απαντώντας στην ερώτηση για το αν θεωρούν τη ζωή τους καλύτερη ή χειρότερη από εκείνη των γονιών τους, το 44% των ερωτηθέντων απαντά ότι τη θεωρεί χειρότερη, το 36% καλύτερη και το 18% ίδια, ενώ οι πιο απαισιόδοξοι φαίνεται να είναι στις ηλικίες από 24 έως 34 ετών και οι περισσότερο αισιόδοξοι άνω των 65 ετών. 
Ψυχολογικές επιπτώσεις 
Σε ότι αφορά τις ψυχολογικές επιπτώσεις της ανεργίας οι 9 στους 10 ανέργους αισθάνονται ανασφάλεια και φόβο, οι 6 στους 10 αισθήματα επιθετικότητας, οι 4 στους 10 διαπιστώνουν προβλήματα στις διαπροσωπικές σχέσεις και μόλις 2 στους 10 δηλώνουν ότι η κατάσταση αυτή τους κάνει πιο μαχητικούς. 
Το 74% των ανέργων δηλώνει ότι βρίσκει στήριγμα στην οικογένεια, το 18% ότι στηρίζει την επιβίωσή του στο επίδομα ανεργίας και το 7% στα κοινωφελή προγράμματα (συσσίτια κ.λ.π.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου