Αν είναι αλήθεια, είμαστε ο πλέον σχιζοφρενικός λαός στον κόσμο! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

19/02/2014

Αν είναι αλήθεια, είμαστε ο πλέον σχιζοφρενικός λαός στον κόσμο!

Διαβάζοντας στην "ΗΜΕΡΗΣΙΑ" τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καταλήγω στο εξής συμπέρασμα: Αν είναι αλήθεια όσα γράφει, σαν λαός θέλουμε ψυχανάλυση! Πάσχουμε από οξύ διχασμό προσωπικότητας, επιπολαιότητα στην κρίση και κυρίως παντελή άγνοια των βασικών εννοιών όπως π.χ. του όρου "ελευθερία", του όρου "νόμισμα", του όρου "ειρήνη", για να μη προχωρήσω έτι περαιτέρω. Αν πάλι δεν είναι αλήθεια, ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της Ε.Ε. μου φέρνει τρόμο! Η προπαγάνδα των πιο απολυταρχικών καθεστώτων συμπεριλαμβανομένης της Ναζιστικής Γερμανίας του Χίτλερ, δεν μπορούν να συγκριθούν μπροστά στις μεθόδους της Ε.Ε.! Μέσα από τα -τάχα- δημοκρατικά surveys (είναι ο σύγχρονος όρος του καπελώματος), περνάει τις θέσεις της, εκτονώνοντας παράλληλα το θυμό και την αγανάκτηση των Ευρωπαίων πολιτών.

Είτε αρέσει στους Γερμανο-Γάλλους, είτε όχι ο ευρωσκεπτικισμός υπερβαίνει το 50% των πολιορκημένων κατοίκων της Ε.Ε. Αυτό που μένει είναι να εκφράσουν όλοι οι κάτοικοι της Ε.Ε. ανοιχτά την άποψή τους στις εκλογές της 25ης Μαΐου και να στείλουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκπροσώπους που θα επαναπροσδιορίσουν το ρόλο και τις εξουσίες της Ε.Ε.

Αναλυτικά η δημοσκόπηση:


Την πλέον αρνητική εικόνα έχουμε οι Έλληνες για την Ευρωπαϊκή Ένωση μεταξύ των 28 λαών της ΕΕ (54%) ταυτόχρονα, όμως, έχουμε πολύ θετική γνώμη για την Ευρωπαϊκή Νομισματική Ένωση και το ευρώ (62%) και εκτιμούμε ιδιαιτέρως τόσο την ελεύθερη κυκλοφορία προσώπων, αγαθών και υπηρεσιών (62%), όσο και το επίτευγμα της ειρήνης (53%).

Τα αποτελέσματα αυτά έδωσε το ευρωβαρόμετρο που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο 2013 κι έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αναλυτικότερα, Έλληνες και Κύπριοι συμμεριζόμαστε μιαν αρνητική εικόνα για την ΕΕ (54% αμφότεροι, ενώ ο μέσος όρος στην ΕΕ βρίσκεται στο 28%) και μας ακολουθούν (με 39%) οι Πορτογάλοι και οι Βρετανοί. Αντίθετα, την πιο θετική εικόνα έχουν οι Βούλγαροι (49%) και οι Πολωνοί (45%).

Το υψηλότερο ποσοστό απαισιοδοξίας συγκεντρώνουμε ακόμη οι Έλληνες ως προς το μέλλον της ΕΕ (69% έναντι του 28,43% που είναι ο μέσος ευρωπαϊκός όρος) και ως προς την πεποίθηση ότι η ΕΕ οδεύει προς τη λάθος κατεύθυνση (72% έναντι 47% που είναι ο μέσος όρος). Στην ΕΕ αποδίδουμε εξάλλου την «κύρια ευθύνη» για τη λιτότητα που πλήττει την Ευρώπη (79% έναντι 63% που είναι το μέσο ποσοστό της ΕΕ).

Παρά ταύτα και μολονότι η ελληνική κρίση δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί, οι Έλληνες εξακολουθούμε να εμπιστευόμαστε την Ευρωπαϊκή Νομισματική Ένωση, όπως αυτή εκφράζεται μέσω του ευρώ, αποδίδοντας ένα ποσοστό 62% που είναι μεγαλύτερο από το μέσο ευρωπαϊκό (52%).

Τα υψηλότερα ποσοστά επ΄αυτού δίνουν το Λουξεμβούργο (79%) και η Σλοβακία (78%), ενώ τα χαμηλότερα η Βρετανία (19%) και η Σουηδία (23%).

Οι Έλληνες ακόμη θέλουμε μια κοινή εξωτερική πολιτική (69%) και κοινή πολιτική άμυνας, ασφάλειας (71%) και είμαστε μάλλον δύσπιστοι σε μια περαιτέρω διεύρυνση της ΕΕ (51%).

Δυσπιστούμε έναντι της ελληνικής κυβέρνησης (87%) και της Βουλής (86%), αλλά επίσης συγκεντρώνουμε το μεγαλύτερο ποσοστό δυσπιστίας προς τον θεσμό της ΕΕ (77% προς 58% που είναι ο μέσος όρος των 28 μελών), αλλά και προς τους επιμέρους θεσμούς της.

Τεράστια δυσαρέσκεια εκφράζουμε ακόμη για την οικονομική κατάσταση της χώρας μας (98% έναντι 68% που είναι ο μέσος ευρωπαϊκός όρος), ενώ οι Κύπριοι (87%) και οι Έλληνες (71%) πιστεύουμε ότι τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμη.

Κύπριοι και Έλληνες δεν αισθανόμαστε επίσης ότι είμαστε πολίτες της ΕΕ (75% και 72% αντιστοίχως έναντι 52% που είναι ο μέσος ευρωπαϊκός όρος). Επίσης Κύπριοι και Έλληνες δεν αισθανόμαστε ότι τα συμφέροντά μας εκπροσωπούνται καλά στην ΕΕ (85% και 83% αντιστοίχως με μέσο όρο στα 53%).

Τέλος, στα επιτεύγματα της ΕΕ αξιολογούμε πολύ θετικά την ελεύθερη επικοινωνία προσώπων, αγαθών και υπηρεσιών (60% έναντι 57% του μέσου ευρωπαϊκού όρου) και την ειρήνη στις ενδοευρωπαϊκές σχέσεις (53% ακριβώς όσο είναι και ο μέσος ευρωπαϊκός όρος).

1 σχόλιο:

  1. Είναι πράγματι σχιζοφρενικό, αλλά υπάρχει μιά ερμηνεία: τα θέλουμε όλα δικά μας, μονά-ζυγά! Ατυτό είναι ελάττωμα της φυλής μας, και αυτό το ξέρουν οι λαοπλάνοι πολιτικοί που κυβέρνησαν (και εξακολουθούν να κυβερνούν) την Ελλάδα. "Χαϊδεύοντας" λοιπόν αυτό μας το πάθος, μας χειραγωγούν καταλλήλως κι έτσι αυτοί περνούν καλά κι εμείς ...χειρότερα! Αλλά μυαλό δεν βάζουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή