Κι ο Έλληνας ... κοιμάται μακαρίως;

Οι πολιτικοί μας, συνεχίζουν να μας "φτύνουν" κατά πρόσωπο και να μας θυμίζουν σε όλους τους τόνους πως τους είμαστε παντελώς αδιάφοροι και μας θεωρούν .... ηλίθιους στην καλύτερη περίπτωση! Διαβάστε, λοιπόν, τι δημοσιεύει σήμερα το "capital" με προφανείς λόγους δημοσίευσης!

Το τραγικό συμπέρασμα είναι πως σε αυτόν τον τόπο κάνουν κουμάντο πολιτικοί και δημοσιογράφοι που καθημερινά διαστρέφουν την πραγματικότητά μας. Αυτό όμως που είναι σοκαριστικό, είναι η πρωτοφανής απάθεια όλων μας! Σαν όλα αυτά που ζούμε καθημερινά, να αφορούν μικρά πράσινα ανθρωπάκια στον πλανήτη Άρη! Δεν είναι όμως απλά τα πράγματα! Όλοι μας είμαστε συνένοχοι από την στιγμή που δεν αντιδρούμε! Όλοι μας έχουμε ενοχική συμπεριφορά και στάση, κάνοντας τον Biermann πιο επίκαιρο από ποτέ: 

Der legendäre Kleine Mann
Der immer litt und nie gewann
Der sich gewöhnt an jeden Dreck
Kriegt er nur seinen Schweinespeck
Und träumt im Bett vom Attentat
- die hab ich satt!
Κι ο παροιμιώδης μέσος ανθρωπάκος,
κέρδος ποτέ μα από παθήματα χορτάτος,
που συνηθίζει στην κάθε βρωμιά,
αρκεί να έχει γεμάτο τον ντορβά
κι επαναστάσεις στ’ όνειρά του αναζητεί,
τον έχω βαρεθεί.

Παραθέτω το δημοσίευμα, αυτούσιο και το αφήνω στην κρίση σας!
Κλιμακώνει και συγκεκριμενοποιεί τις επιθέσεις που εξαπολύει συχνά-πυκνά το τελευταίο διάστημα ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου εναντίον της υφιστάμενης πολιτικής και κυρίως όσων την ασκούν. 
Ο πρώην Πρωθυπουργός μυδραλλιοβολεί την Κυβέρνηση γενικώς, "φωτογραφίζοντας" ειδικώς τον Αντώνη Σαμαρά αλλά και "πράσινα" στελέχη, δια του στενού συνεργάτη του, Γιώργου Ελενόπουλου.
Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κ. Παπανδρέου είναι σφόδρα ενοχλημένος -από όπου προκύπτει και η δηκτική του αναφορά- σε όσους μιλούν για πρωτογενές πλεόνασμα και ταυτόχρονα επικρίνουν την πολιτική της διετίας 2010-11, "επιχειρώντας να αποδώσουν όλα τα δεινά στη συγκεκριμένη διετία για να εμφανιστούν, οι ίδιοι, άμωμοι και άσπιλοι ενόψει εκλογών".
Πλεόνασμα και "μαγικές συνταγές Ζαππείου"Στο σχόλιο που διατύπωσε ο στενός συνεργάτης του, τους ειρωνεύεται, μιλώντας για τον "πόνο τους, που δεν είναι άλλος από τα δεινά της διετίας 2010-11», στην οποία οφείλεται, όπως λέει, εν πολλοίς, το πρωτογενές πλεόνασμα για το οποίο υπερηφανεύονται, και το οποίο, «δεν δημιουργήθηκε με μαγικές συνταγές Ζαππείου".
Ο κ. Ελενόπουλος υποστηρίζει ότι το μεγάλο έλλειμμα, που είχαν δημιουργήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις, μειώθηκε δραστικά εκείνη τη διετία και ζητεί από τους επικριτές της να θυμηθούν ποια ήταν τα πρώτα μέτρα του μνημονίου και ποια μέτρα πήραν οι ίδιοι μετά το δεύτερο μνημόνιο. Όπως επίσης και σε πόσα δισ υπολογίζονταν τα μέτρα που απαιτούνταν το Νοέμβριο του 2011 και σε πόσα τελικά ανήλθαν. Επιπλέον, κάνει λόγο και για τον χρόνο που χάθηκε μέχρι τις εκλογές, «στο βωμό μικροκομματικών ή και προσωπικών σκοπιμοτήτων», για την ικανοποίηση των οποίων «έπεσε μια εκλεγμένη κυβέρνηση».
"πράσινες σκοπιμότητες"Αφήνει αιχμές και για τη στάση και συμπεριφορά στελεχών του ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας ότι οι «σκοπιμότητες διεμβόλισαν τα όρια της παράταξης».
Αναφέρει επίσης ότι στο όνομα των σκοπιμοτήτων αποδυναμώνονται οι μεταρρυθμίσεις της περιόδου 2010-11, για τις οποίες η χώρα κατέλαβε την πρώτη θέση μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ.
Προειδοποιεί τέλος ότι «την επόμενη φορά που θα που θα επιχειρήσουν να κρυφτούν πίσω από μια κυβέρνηση που θυσιάστηκε, για να παίζουν ανερυθρίαστα τα παιχνίδια τους, θα τους το θυμίσουμε εμείς».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.