Προφητεία ή το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου; - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

05/03/2018

Προφητεία ή το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου;

Ούτε ο Geoffrey Ross Pyatt είναι προφήτης, ούτε οι Δελφοί είχαν ποτέ "μαντείο" με την ικανότητα να προβλέπει το μέλλον. Οι τσαρλατάνοι του καιρού της ιέρειας του Απόλλωνα έχουν μετασχηματισθεί στους σημερινούς δολοπλόκους πολιτικάντηδες, που με τις δηλώσεις τους δεν προφητεύουν, αλλά καλλιεργούν το κλίμα για όλα όσα έχουν σχεδιάσει προ καιρού και εμείς θα ζήσουμε σύντομα.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Geoffrey Ross Pyatt, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) κατά την διάρκεια του Οικονομικού Forum που διοργανώθηκε στους Δελφούς -προσωπικά εκτιμώ πως δεν είναι τυχαία η επιλογή του τόπου, αλλά δεν συνεχίζω την σκέψη μου για να μην κατηγορηθώ ακόμα μία φορά ως συνωμοσιολόγος- εξέφρασε την "ανησυχία" του περισσότερο «για μια σειρά από αθέλητα περιστατικά» μεταξύ της Ελλάδος και της Τουρκίας, παρά για «γεωπολιτικούς κινδύνους με τη μεγάλη στρατηγική έννοια».

Κανείς δεν μπορεί να μας πείσει για την ύπαρξη "αθέλητων περιστατικών". Αυτό που έχουμε δει πολύ καλά μέχρι σήμερα είναι πως τίποτε δεν είναι όπως φαίνεται. Καμία πρόκληση, κανένα "θερμό" ή "χλιαρό" επεισόδιο, καμία πράξη, καμία δήλωση δεν γίνεται τυχαία, ούτε αυθόρμητα. Τα πάντα είναι μικρά ή μεγάλα κομμάτια ενός καλά μελετημένου σχεδίου, που δυστυχώς αποκαλύπτεται όταν είναι ήδη αργά.

Η εξωτερική πολιτική μιας χώρας πρέπει να είναι σταθερή και αμετάβλητη, βασισμένη πάνω στην προάσπιση των κεκτημένων δικαιωμάτων και την διαφύλαξη των συνόρων της. Κανένας πολιτικάντης, αξιωματικός, υπαξιωματικός ή στρατιώτης δεν έχει το δικαίωμα να υπονομεύσει, έστω και από αμέλεια, ανοησία ή υπερβάλλοντα ζήλο -πόσο μάλλον εσκεμμένα- τα κυριαρχικά δικαιώματα της Χώρας.

Οι Έλληνες(;) πολιτικάντηδες έχουν δρομολογήσει μία σειρά από γεωπολιτικές εξελίξεις για την Πατρίδα μας. Τα ανταλλάγματα θα είναι ισχυρά και, κυρίως, οικονομικά. Έχουμε πει πολλές φορές κατά το παρελθόν πως η τέταρτη δανειακή σύμβαση έχει υπογραφεί και μάλιστα με εδαφικά ανταλλάγματα!

Είναι επιτακτική ανάγκη, περισσότερο από ποτέ, να συνειδητοποιήσουμε πως το μέλλον της Ελλάδος, άρα το μέλλον των παιδιών και των εγγονών μας, είναι στα χέρια μας! Αν δεν κάνουμε κάτι άμεσα, θα τα καταδικάσουμε να ζήσουν κάτω από τον Φράγκικο ζυγό, έχοντας χάσει την Πίστη, την Ιστορία, την γλώσσα και την πατρίδα τους. Για να μη ζήσουμε εμείς έτσι, πέθαναν οι Πατέρες μας! Αυτό είναι το "ευχαριστώ" μας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου