Μπορεί να υπερισχύσει η αλήθεια; (3) - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

14/03/2017

Μπορεί να υπερισχύσει η αλήθεια; (3)

Πάντα υπήρχαν προκαταλήψεις στα Μέσα Ενημέρωσης, αλλά ο 21ος αιώνας έχει βιώσει την αύξηση των πλαστών ειδήσεων προκειμένου να προωθηθούν οι διάφορες agendas. Για παράδειγμα, η νεοσυντηρητική agenda της ανατροπής επτά χωρών της Μέσης Ανατολής μέσα σε πέντε χρόνια υπηρετήθηκε από τις ψεύτικες ειδήσεις για τον Saddam Hussein, τον Gadaffi, τον Assad και το Ιράν. Η agenda του συμπλέγματος στρατιωτικών / ασφάλειας, ενός νέου Ψυχρού Πολέμου, είχε υπηρετηθεί από την ψεύτικη είδηση της Ρωσικής εισβολής και την απειλή για την Ευρώπη. Η πρόθεση του προέδρου Τrump για την αποκατάσταση ομαλών σχέσεων με την Ρωσία νικήθηκε από τις ψεύτικες ειδήσεις περί της, τάχα, Ρωσικής παρέμβασης στις προεδρικές εκλογές και τις ισχυριζόμενες συνδέσεις του Trump με την Ρωσική κατασκοπεία.

Σχεδόν το σύνολο του πληθυσμού των ΗΠΑ πίστεψαν τα προφανή, ξεκάθαρα ψέματα για το Ιράκ, την Λιβύη, την Συρία και το Ιράν και ίσως οι περισσότεροι συνεχίζουν να το κάνουν. Διάφορες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η πλειοψηφία των Αμερικανών πιστεύει τα προφανή ψεύδη για τους Ρώσους και πολλοί Αμερικανοί θέλουν να κατηγορηθεί ο Trump για τις ανύπαρκτες "Ρωσικές συνδέσεις του".

Τα έντυπα, η τηλεόραση και ένα μεγάλο μέρος των Μέσων Ενημέρωσης στο Διαδίκτυο δημιουργούν την εικονική πραγματικότητα που υποστηρίζει τις ημερήσιες διατάξεις των κυρίαρχων elites, στερώντας από τους ανθρώπους την κατανόηση της πραγματικότητας των γεγονότων. Ιστοσελίδες, όπως αυτή εδώ, που προσπαθούν να παρέχουν ειλικρινείς εξηγήσεις είναι απορριπτέες ως πράκτορες των Ρώσων, ως συνωμοσιολόγοι, ως μουρλοί και ούτω καθεξής.

Η δημοκρατία δεν μπορεί να λειτουργήσει όταν τα ψέματα παραγκωνίζουν την αλήθεια προκειμένου να υπηρετήσουν τις κρυφές agendas. Ούτε μπορεί να υπάρχει ζωή στην γη. Όσο τρομεροί και αν ήταν οι δύο Παγκόσμιοι Πόλεμοι του 20ου αιώνα σε απώλειες ανθρώπινων ζωών και στις καταστροφές των πόλεων, τα όπλα ήταν μικροκαμωμένα σε σύγκριση με τα σημερινά θερμοπυρηνικά όπλα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, μόνο ένας Ρωσικός πυρηνικός πύραυλος Satan II διαθέτει επαρκή καταστροφική δύναμη για να εξαλείψει την Γαλλία ή την Πολιτεία του Texas.

Η Ρωσία, που περιβάλλεται από 28 εχθρικές χώρες του ΝΑΤΟ παρακινούμενες από τρελούς νεοσυντηρητικούς και τρελλούς στρατηγούς των ΗΠΑ, βασίζεται στα πυρηνικά όπλα για να προστατεύσει την πατρίδα της. Τα τελευταία χρόνια διάφοροι Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν πει ότι η Ρωσία δεν θα ξαναδώσει ποτέ πια έναν πόλεμο στο έδαφός της. Αυτό θα έπρεπε να μας λέει κάτι, αλλά δεν μας έχει πει.

Αν έχετε μυαλό, αναρωτηθείτε που αποσκοπεί αυτή η ενορχηστρωμένη σύγκρουση με την Ρωσία. Ο Пу́тин έχει δηλώσει ότι δεν θέλει καμία σύγκρουση, ότι η Ρωσία δεν απειλεί κανέναν. Αλλά οι Δυτικές presstitutes αναγγέλουν ότι η Ρωσία είναι μια απειλή, ενώ οι στρατηγοί που ο Trump έχει διορίσει στις υψηλότερες θέσεις στην νέα του κυβέρνηση λένε ότι "η Ρωσία είναι η κύρια απειλή για τις ΗΠΑ". Αν πιστεύετε το Пу́тин, είστε ένα κορόϊδο των Ρώσων ή ακόμα και προδότης. Αν πιστεύετε την New York Times, την Washington Post, το CNN, το MSNBC, το NPR, έχετε κερδίσει μια θέση στον Αρμαγεδδώνα.

[ προηγούμενη σελίδα ] [ επόμενη σελίδα ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου