Δάσκαλε που δίδασκες... - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

16/02/2017

Δάσκαλε που δίδασκες...

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017, αίθουσα συνεδριάσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Τον λόγο λαμβάνει ο Nigel Farage και εκφράζει μία πραγματικότητα που οι περισσότεροι ευρωβο(υ)λευτές θέλουν και αγνοούν.

Την μετάφραση έκαμα από την καταγραφή που δημοσιεύθηκε εδώ.

«Νομίζω ότι παρακολουθώ μια συνεδρίαση κάποιας θρησκευτικής σέκτας σήμερα το πρωί. Είναι σαν η παγκόσμια επανάσταση που συνέβη το 2016, η BRexit, ο Trump και το Ιταλικό δημοψήφισμα να σας προσπέρασαν τελείως.

Δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε το γεγονός ότι αυτό το κύμα πρόκειται να σαρώσει όλη την Ευρώπη στις επερχόμενες εκλογές του 2017. Όλο και περισσότεροι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι αυτή η μορφή της κεντρικής διοίκησης απλά δεν μπορεί να δουλέψει.
[...] Επί της ουσίας υπάρχει ένα βασικό σημείο: ο κ. [δεν ακούγεται καθαρά το όνομα] σήμερα το πρωί είπε πως οι πολίτες θέλουν περισσότερη Ευρώπη.

Δεν θέλουν. Οι πολίτες θέλουν λιγότερη Ευρώπη. Το βλέπουμε αυτό ξανά και ξανά όταν χώρες έχουν δημοψηφίσματα και απορρίπτουν τις πολιτικές της Ε.Ε. Αλλά κάτι πιο ουσιαστικό πρόκειται να συμβεί εκεί έξω.
[...] Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πολλοί από εσάς πρόκειται να αισθανθείτε άσχημα για τους ίδιους σας τους ψηφοφόρους από αυτό που θα πω γιατί την προηγούμενη εβδομάδα, το ίδρυμα Chatham House, που είναι αξιόπιστο, δημοσίευσε μια δημοσκόπηση από 10 Ευρωπαϊκά κράτη και όπου μόνο το 20% αυτών που ρωτήθηκαν θέλει να συνεχιστεί η μετανάστευση από τις μουσουλμανικές χώρες. Μόνο το 20%. Κάτι που σημαίνει ότι οι ψηφοφόροι σας επιθυμούν πολύ σκληρότερη στάση από αυτή που κρατά τώρα ο Donald Trump, ή εγώ ο ίδιος, ή πολλοί από εσάς που διαφωνείτε εδώ μέσα στο Κοινοβούλιο. Απλά δεν μπορώ να πιστέψω το γεγονός ότι είστε τόσο τυφλοί που δεν βλέπετε πως ακόμη και η κα Merkel έχει κάνει αναστροφή πορείας και θέλει να στείλει αρκετούς πίσω. Ακόμη και ο κ. Schulz το θεωρεί ως καλή ιδέα.

Και η πραγματικότητα είναι ότι η Ε.Ε. δεν έχει κανένα μέλλον με την μορφή που έχει σήμερα. Και υποψιάζομαι πως θα υποστείτε ένα τεράστιο shock το 2017, όπως πάθατε και το 2016
».



Ωραία και σωστά λόγια, που ωστόσο δεν συνοδεύονται από αντίστοιχες πολιτικές πράξεις. Ο Nigel Farage είναι υπόλογος στον Βρετανικό λαό γιατί εγκατέλειψε την μάχη και μάλιστα την στιγμή που φαινόταν πως ο λαός συμπορευόταν στο πλευρό του. Ο ίδιος προτίμησε την προσωπική εξασφάλιση και το "ζεστό χρήμα" του επιχειρηματία-προέδρου των ΗΠΑ Donald John Trump.

Το είπαμε και θα το ξαναπούμε όσες φορές και να χρειασθεί. Ο λαός χρειάζεται παράδειγμα από τους πολιτικούς του και όχι μόνο ωραία λόγια! Γι' αυτό ο πολιτικός είναι απαραίτητο να είναι άνθρωπος με φόβο Θεού! Αλλιώς δεν πρόκειται ποτέ, μα ποτέ, να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση!

2 σχόλια:

  1. Μανώλη αυτή η πληροφορία που μας δίνεις για τον πρωτεργατη του Brexit ότι περιμένει λεφτά από τον Trump Δεν αναφέρθηκε από εναλλακτικά ΜΜΕ της πατριδας τουλάχιστον σε όσα ενημερώνομαι (pronews.gr,pentapostagma.gr).

    Το μόνο που δημοσιοποιηθηκε για την παραίτηση του σύμφωνα παντα εναλλακτικά ΜΜΕ είναι για προσωπικούς λόγους και θέλει προσωπική ζωή .

    Επίσης δημοσιοποιηθηκε μερικούς μήνες μετά ότι το UKIP τα χρήματα που έδινε η ΕΕ για αυτό το κόμμα χρησιμοποιηθηκαν για το Brexit και έχει πρόβλημα μαζί του ή ίδια και τέλος η τράπεζα χορηγός του UKIP απείλησε επίσης ότι θα κόψει την χρηματοδότηση.

    Είναι όλα αυτά αλήθεια; Έχεις να μας πει κανένα σχόλιο Μανώλη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ειναι ακριβως ετσι τα πραγματα.
    Ο Φαρατζ μετα το brexit ειχε δυο επιλογες: ή να κλεισει το κομμα, αφου ειχε πετυχει το σκοπο του, ή να το συνεχισει διεκδικοντας την εξουσια και την εφαρμογη του brexit. Απ τη στιγμη που επελεξε το δευτερο η προσωπικη παραιτηση ηταν μονοδρομος. Το ονομα του ειχε συνδεθει με το αιτημα του brexit και δεν ειχε ακομα κατορθωσει να αποποιηθει πληρως τον τιτλο του γραφικου - περιθωριακου. Επισης, ειχε αρχισει να σκουριαζει (στις τελευταιες βουλευτικες εκλογες δεν βγηκε βουλευτης) κι αμφισβητουνταν μεσα στο κομμα του.
    Οποτε αν παρεμενε προεδρος του UKIP τοτε αυτο δεν επροκειτο να ερχονταν στην εξουσια αλλα μαλλον θα απορροφονταν σταδιακα απο τους tories.
    Μην ξεχναμε, επειτα, οτι αυτοπροταθηκε για την ομαδα διαπραγματευσης του brexit.

    ΑπάντησηΔιαγραφή