Υπουργείο Αληθείας

Χωρίς κανένα σχόλιο, παραθέτω αυτούσιο το εξαιρετικό άρθρο της αγαπημένης μου συγγραφέως, Νινέττας Βολουδάκη, που δημοσιεύθηκε προχθές (13/5/2017) στο προσωπικό της blog. Δεν μπορώ να συμφωνήσω περισσότερο μαζί της!

"Ελευθερία είναι να λες στον άλλον αυτό που δεν θέλει να ακούσει". George Orwell

Σας θυμίζει τίποτα το "ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΛΗΘΕΙΑΣ" και τα συνθήματα: "Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΡΗΝΗ", "Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΑΒΙΑ", "Η ΑΜΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ";

Σας θυμίζει τίποτα μια κοινωνία στην οποία όποιος δεν σκέφτεται πολιτικά ορθά, διαπράττει "εγκλημασκέψη" και συλλαμβάνεται από την αστυνομία;

Αν έχετε διαβάσει το 1984 του George Orwell, σίγουρα θα καταλάβατε τι εννοώ. Αν δεν το έχετε διαβάσει, σας συνιστώ να το διαβάσετε. Είναι μια προφητεία, γραμμένη σ’ ένα παρελθόν τόσο μακρινό, που το 1984 φάνταζε σαν θαμμένο σ’ ένα απίθανο μέλλον.

Δυστυχώς, το απίθανο μέλλον έχει την ενοχλητική συνήθεια να γίνεται παρόν. Όπως και οι προφητείες έχουν την ενοχλητική συνήθεια να επαληθεύονται. Και φτάσαμε στις μέρες μας, μετά από τόσους αγώνες και τόσες θυσίες, να ακυρωθεί το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου, να ξαναγυρίσουμε στη λογοκρισία, να αστυνομευόμαστε από το "Παρατηρητήριο Ρατσιστικών Εγκλημάτων" και να λογοδοτούμε στον κύριο Παναγιώτη Δημητρά, που θα αποφασίζει τι απ’ όσα λέμε και γράφουμε αποτελεί "εγκλημασκέψη" και τι όχι!

Και να λογοδοτούμε, όχι μόνο για ότι γράφουμε σήμερα, αλλά και για ότι γράψαμε και πριν από δύο και τρία χρόνια στα blogs μας και δεν αρέσει στον αξιότιμο κύριο, που περιπολεύει το internet σαν νέος ιεροεξεταστής!

Είναι ρατσιστικό έγκλημα να βάζεις κάποια λόγια στο στόμα κάποιου και να κάνεις λάθος. Δεν είναι όμως ρατσιστικό έγκλημα να καλείς τους "πιστούς" σου να επιτεθούν στους "άπιστους", με ότι όπλα διαθέτουν, ακόμα και μαχαίρια, ακόμα και αυτοκίνητα. Σ’ ένα τέτοιο κάλεσμα ανταποκρίθηκε κι ο μουσουλμάνος τρομοκράτης που επετέθη στο Westminster. Αλλά το δικό του blog, κατά την άποψη του κ. Δημητρά, δεν διέπραξε κανένα ρατσιστικό έγκλημα, όπως κανένα έγκλημα δεν διαπράττουν τα βιντεάκια που κυκλοφορούν στο You Tube και δείχνουν ανθρώπους να αποκεφαλίζονται, να βασανίζονται και όλη την υπόλοιπη τζιχαντιστική προπαγάνδα. Αντίθετα, αυτά τα blogs εισπράττουν και διόλου ευκαταφρόνητα εισοδήματα από τις διαφημίσεις που προβάλλονται.

Ο κ. Δημητράς και οι όμοιοί του δεν ανησυχούν καθόλου όταν το Facebook και το παρακλάδι του, το Instagram, όχι μόνο διαφθείρουν παιδιά και εφήβους, αλλά τα σπρώχνουν στο να αυτοβασανίζονται και να αυτοκτονούν. Η τελευταία "μόδα" μάλιστα είναι ένα "παιχνίδι" που έχουν εφεύρει και χρησιμοποιούν οι σαδιστές χρήστες, που ονομάζεται "Blue Whale Challenge". Αυτό διαρκεί 50 μέρες και σ’ αυτό το διάστημα, τα παιδιά δέχονται οδηγίες να ολοκληρώσουν διάφορους "στόχους", δηλαδή, από το να παρακολουθούν ταινίες τρόμου, μέχρι να χαράζουν το σώμα τους και , τελικά, να αυτοκτονούν. Και σ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, τα παιδιά υποχρεώνονται να δημοσιεύουν στο Instagram φωτογραφίες τους, που να αποδεικνύουν ότι πράγματι πέτυχαν τους "στόχους"!

Γι’ αυτά κανείς δεν ανησυχεί. Είναι, βλέπετε, απασχολημένοι να φοβούνται μήπως μια ανιστόρητη συγγραφέας υποδαυλίσει το μίσος εναντίον των μουσουλμάνων, με μια φράση που έγραψε πριν δύο χρόνια!!!

Φανταστείτε, δηλαδή, αν θέλει κανείς να γράψει για την εκστρατεία του Ιμπραήμ στην Πελοπόννησο, και να θέλει να τα έχει καλά με τον κύριο Δημητρά, ο τίτλος και η γενική ιδέα του άρθρου θα πρέπει να είναι: «ο εκπολιτιστικός περίπατος του ηρωικού Ιμπραήμ πασά, στις βάρβαρες Ελληνικές φυλές της Πελοποννήσου»!!!

Τελικά, μετανιώνω που ειρωνεύομαι εκείνους που λένε ότι μας ψεκάζουν!!! Μάλλον όμως, δε χρειάζεται να ασχοληθεί κανείς να μας ψεκάσει. Ψεκαζόμαστε μόνοι μας!

12 σχόλια:

 1. Είναι η εποχή της πλήρους σύγχυσης. Εσκεμμένης βεβαίως. Στην εποχή μας αναδεικνύεται η διαφορετικότητα, που είναι πραγματικότητα, ταυτόχρονα όμως επιβάλλεται και ο ισχυρισμός ότι όλα τα διαφορετικά είναι ίδια ως προς τις δυνατότητες, τα δικαιώματα, τις υποχρεώσεις τις επιλογές.
  Η ομοφυλοφιλία π.χ είναι το ίδιο με την ετεροφυλία. Μπορούν να έχουν οικογένεια όλοι. Μα αφού είναι διαφορετικοί γιατί να έχουν την ίδια δυνατότητα επιλογών;.
  Οι Μουσουλμάνοι πώς είναι ίδιοι με τους άλλους των διαφορετικών δογμάτων; Πως διαφορετικά πιστεύω, ήθη, παραδοχές δημιουργούν ίδια αποτελέσματα;
  Σκοπίμως συντηρείται και καλλιεργείται αυτή η σύγχυση του διαφορετικού και ταυτόχρονα ίδιου. Η καταστρατήγηση της λογικής είναι προφανής για να μπορώ να νομοθετώ ότι θέλω. Να παίζω σε όλα τα γήπεδα.
  Ο ολοκληρωτισμός προ των πυλών, μάλλον εντός των πυλών. Δυστυχώς θα συμφωνήσω
  με την συγγραφέα και τις επισημάνσεις. Αναρωτιέμαι που θα σταματήσει, αυτή η κατάσταση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τελικά, μετανιώνω που ειρωνεύομαι εκείνους που λένε ότι μας ψεκάζουν!!! Μάλλον όμως, δε χρειάζεται να ασχοληθεί κανείς να μας ψεκάσει. Ψεκαζόμαστε μόνοι μας!

  Όλες σας οι γραφές κλείνουν μ'ένα απαξιωτικό σχόλιο για τον ελληνικό λαό.Άρα με πνεύμα απαισιοδοξίας.Θα πρότεινα να το αποφύγετε.Στο κάτω-κάτω ο εχθρός είναι και ύπουλος και καλά οργανωμένος και έχει ΆΠΕΙΡΑ μέσα (χρήμα και επιστημοσύνη)στη διάθεσή του.Επιπλέον με το μαστίγωμα-απαξίωση που επικράτησε
  στο δημόσιο διάλογο (και όχι μόνο)κατά του έθνους,της ιστορίας και του λαού και γίνεται από παλιά,ύπουλα και μεθοδικά χάθηκε κάθε αυτοεκτίμηση του Έλληνα που είναι η κινητήριος δύναμη της αντίστασης.
  Παρακαλώ μην το εκλάβετε σαν παρατήρηση αλλά ως φιλική γνώμη ανθρώπου που μοιράζεται τις ίδιες αγωνίες με σας.
  Ευχαριστώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

   Διαγραφή
  2. @ΑΝΩΝΥΜΟΣ Γράφεις "Όλες σας οι γραφές κλείνουν μ'ένα απαξιωτικό σχόλιο για τον ελληνικό λαό.." δηλαδή η αλήθεια νά μήν λέγεται; Τό διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, στό σύνολό του, που νέμεται τόν πλούτο τής Ελλάδος καί διαχειρίζεται τήν πολιτική κατάσταση, είναι ΕΠΙΛΟΓΗ τής επίσης διεφθαρμένης καί πνευματικώς αποχαυνωμένης ελληνικής κοινωνίας η οποία επειδή ακριβώς απομακρύνθηκε από τίς προαιώνιες αξίες τού έθνους, κατήντησε αυτό που είναι σήμερα.Επέλεξε επανειλημμένως τούς άρχοντες που τής αξίζουν. Δέν έχει τό σθένος, δέν θέλει, νά αποτινάξη τόν ζυγό καί νά αγωνισθή.Η καλοπέραση, η τρυφή καί οι ηδονές έχουν γίνει δευτέρα φύσις! Δέν τολμούν οι Έλληνες κάν νά διανοηθούν ότι θά ζήσουν κάποιο χρονικό διάστημα μέ σημαντικές δυσκολίες αλλά ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ! Προτιμούν τήν κεκαλυμμένη δουλεία!

   Διαγραφή
  3. H σκληρή πραγματικότητα από τον κύριο Λιάκο που πρέπει να λέγετε και ας πονάει. Συμφωνώ απολύτως.

   Διαγραφή
 3. @ΑΝΩΝΥΜΟΣ αυτήν την κατάσταση που βιώνουμε σήμερα υπάρχει από την Επανάσταση του 1821. Οι Μεγαλοπαράγοντες της τότε Εποχής απλά λεγόντουσαν Κοτσαμπάσηδες. Πάντως οι αγωνιστές δεν χάσανε την ελπίδα τους γιατί είχαν την ελπίδα τους στον Θεό.

  Να προσθέσω επίσης ο Μακρυγίαννης έλεγε στα απομνημονεύματα του ότι πάρολη την ηθική,κοινωνική και πολιτιστική Παρακμή μένει η Μαγιά και από την παρακμή ξαναέρχετε ακμή με Αγώνα.

  Και ένα σχόλιο για την Παράταξη ''ΚΟΙΝΩΝΙΑ'' που μοιράζετε τις ίδιες αγωνίες με σενα την λέω γιατί την άκουσα από το Διαχειρηστή του blog στην Κοπή Πίτας: ''Αυτό που βλέπουμε στην Ελληνική Πολιτική σκήνη είναι ένας πόλεμος Χορηγών. Η ''ΚΟΙΝΩΝΙΑ'' έχει χορηγό τον Θεό.''

  Τα Συμπεράσματα δικά σας.

  Φιλικά Θάνος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν καταλαβαίνω ποια ακριβώς είναι η απάντηση,αλλά θέλω να τονίσω ότι,με το να υποτιμούμε τον Έλληνα,ρίχνουμε ''νερό στο μύλο''των δυναστών της Πατρίδος και συντασσόμαστε τη γνώμη τους.Είναι ολοφάνερo πόσο βαθιά περιφρονούν την Ελλάδα και το λαό της.Προτείνω λοιπόν να διαφοροποιηθούμε και να επιχειρούμε ν'αναδείξουμε τις αρετές του Έλληνα αντί να επισημαίνουμε τις αδυναμίες του-που τόσο εύστοχα εντόπισαν και επισημαίνουν ανηλεώς οι κάθε λογής ανθέλληνες-ρατσιστές και φασίστες που μας καταδυναστεύουν.

   Διαγραφή
  2. Θα έλεγα ότι μέσα από τις επισημάνσεις αυτές αναζητείται ο Έλληνας. Ο Έλληνας με τα χαρακτηριστικά εκείνα που τον στήριζαν ανά τους αιώνες και γίνονταν και στηρίγματα σε πολλούς λαούς και ανθρώπους με την ίδια προδιάθεση. Σαφώς όμως πρέπει να επισημανθούν και να στηλιτευτούν όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που μας έχουν οδηγήσει μέχρι εδώ.

   Διαγραφή
  3. Για ''όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που μας έχουν οδηγήσει μέχρι εδώ''μην αγχώνεσαι,έχουν προλάβει 'οι άλλοι',και μας τα 'τρίβουν στη μούρη' καθημερινώς μέχρι να μας απονευρώσουν τελείως,να μας στύψουν ψυχικά ώστε να μας υποτάξουν.Μην ξεχνάς ότι κανείς δεν γίνεται δούλος αν πρώτα δεν το πιστέψει μέσα του ότι του αξίζει.Ε λοιπόν ο Έλληνας είναι φύσει ελεύθερος και σύντομα θ'αποτινάξει κι αυτό το ζυγό.

   Διαγραφή
 4. Ο ανώνυμος έχει καί ένα δίκιο,μαζί μας θαρώ είναι.Όλοι μάς ξεφτυλίζουν,άς πούμε τά καλά τού λαού μας νά αναπτερωθή τό ηθικό μας, ας δώσουμε θάρος νά ξεσηκωθούμε καί όχι νά τό βάλλουμε κάτω,παρότρυνση καί όχι λιθοβόλισμα,ο λαός είναι εγκλωβισμένος,ηγέτη αναζητά καί δέν υπάρχει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ για την κατανόηση.Και την καλή προαίρεση.

   Διαγραφή

Από το Blogger.