Γιατί φωνάζουν οι αγρότες (2) - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

14/02/2017

Γιατί φωνάζουν οι αγρότες (2)

Το ζήτημα με τους αγρότες έπαψε να είναι γραφικό, δεν προκαλεί κανένα απολύτως ενδιαφέρον, αλλά αντιθέτως έχει αρχίσει να εκνευρίζει όλους τους αθώους πολίτες αυτού του άθλιου κράτους που τολμάει να αυτοαποκαλείται Ελλάδα.

Κάθε χρόνο την ίδια εποχή, οι αγρότες επιλέγουν την χρονικά νεκρή περίοδο των ασχολιών τους αντί να βρίσκονται στα καφενεία να κλείνουν τους δρόμους και ιδιαίτερα το εθνικό οδικό δίκτυο της Χώρας, είτε υπάρχει, ή όχι, κάποιος λόγος.

Ποιον νομίζουν πως τιμωρούν με αυτή την τακτική τους; Την κυβέρνηση; Μα τα στελέχη της δεν πρόκειται να μεταβούν από τον ένα τόπο στον άλλο χρησιμοποιώντας το εθνικό οδικό δίκτυο. Θα χρησιμοποιήσουν είτε αεροπλάνο ή ελικόπτερο, χρεώνοντας τον λογαριασμό στα κορόιδα, που διαμαρτύρονται αλλά συνεχίζουν να τους ψηφίζουν!

Το ίδιο κάνουν και οι βο(υ)λευτές, που επιπρόσθετα τους τάζουν προεκλογικά «τον ουρανό με τ' άστρα» κατά το κοινώς λεγόμενο και μετεκλογικά αν εκλεγούν στην κυβέρνηση τους αγνοούν, ενώ αν εκλεγούν στην αντιπολίτευση συμμετέχουν στις πορείες τους, που θα γινόταν όποια κυβέρνηση κι αν είχε εκλεγεί.

Πώς είπατε; Δεν θα γινόταν πορείες αν ήταν άλλη κυβέρνηση; Για να δούμε τι λέει η σύγχρονη Ιστορία του τόπου μας. Φέτος (Φεβρουάριος του 2017) στην κυβέρνηση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και πέρυσι (Φεβρουάριος 2016) και εναντίον αυτού "διαμαρτύρονται" οι αγρότες. Τον Φεβρουάριο του 2014 οι ίδιοι διαμαρτυρόταν στην συγκυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ παρουσία των σημερινών κυβερνώντων(!) του ΣΥΡΙΖΑ, όπως επίσης το ίδιο έκαμαν και τον Φεβρουάριο του 2013.

Την ακριβώς ίδια τακτική είχαν ακολουθήσει οι αγρότες την ίδια χρονική περίοδο κατά το 2010 απέναντι στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπαναδρέου, προξενώντας μάλιστα μεγάλη αγανάκτηση σε βάρος τους από τον υπόλοιπο κόσμο, που απλά υφίστατο τις κινητοποιήσεις "διαμαρτυρίας".

Το 2009 οι αγρότες φώναζαν εναντίον της ΝΔ και του Κώστα Καραμανλή, ενώ η ιστορία αυτή κρατάει από το 1996 και την κυβέρνηση του Σημίτη. Τότε οι διαμαρτυρίες των αγροτών στοίχισαν πολιτικά στον υπουργό Γεωργίας εκείνης της εποχής, Στέφανο Τζουμάκα, που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει για μεγάλο διάστημα την πολιτική, αλλά επανήλθε αφού η αξιοπρέπεια στους Έλληνες(;) πολιτικούς είναι μία αρετή ανύπαρκτη ή περιορισμένης διάρκειας.

Συνεπώς αξιότιμοι κύριοι αγρότες, δεν μας λέτε κάτι καινούργιο. Οι πολιτικάντηδες στην Ελλάδα είναι οι ίδιοι από τότε που σκότωσαν τον Μοναδικό Έλληνα Κυβερνήτη, τον Ιωάννη Α. Καποδίστρια. Μη φωνάζετε, λοιπόν, και μη διαμαρτύρεστε! ΕΣΕΙΣ οπλίζετε ξανά και ξανά το χέρι τους, ΕΣΕΙΣ εξακολουθείτε να τους ψηφίζετε!

Όσοι διαφωνούμε με το πολιτικό σύστημα αλλά και με τα καμώματά σας γιατί είμαστε υποχρεωμένοι να δεχόμαστε τα πυρά από όλους σας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου