Η διαφορά είναι στην πίστη και όχι στην πολιτική! (3) - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

26/01/2017

Η διαφορά είναι στην πίστη και όχι στην πολιτική! (3)

Επιστρέφοντας στο documentaire μου, όλο είναι σχετικά με αυτή την εμπειρία επειδή βλέπω τον εαυτό μου ως ένα είδος χριστιανού αντιφρονούντα. Οι Χριστιανοί από τη Δύση πρέπει να έρθουν στην Ρωσία για να μιλήσουν ελεύθερα για την πίστη τους. Φυσικά, μπορούμε να ασκούμε την θρησκεία μας, μιας και κανείς δεν θα μας βάλει στην φυλακή, αλλά υπάρχει ψυχολογική πίεση. Και υπάρχουν όλο και περισσότεροι νόμοι που θα μπορούσαν να κάνουν τις χριστιανικές πεποιθήσεις μια εγκληματική πράξη. Αν πεις κάτι εναντίον του γάμου του ιδίου φύλου, θα υπάρξει μια εφαρμογή του δικαίου που θα σου απαγορεύει να το κάνεις αυτό. Και αυτό θα μπορούσε να επιδεινωθεί. Οι θρησκευτικές ελευθερίες μας στην πραγματικότητα απειλούνται επειδή έχουμε αυτή την ολοκληρωτική, κοσμική μαχητική ιδέα του τι σημαίνει το να είσαι κοσμικός. Αυτοί οι άνθρωποι κάνουν τη ζωή μας όλο και πιο ολοκληρωτική στο όνομα της δημοκρατίας. Είναι παράλογο, αλλά έτσι είναι.

Ως εκ τούτου, πρώτα απ' όλα ήθελα να κάνω μια ταινία για να πω την ιστορία μου και να μοιραστώ την εμπειρία μου από την επίσκεψη στην Ρωσία και την συνειδητοποίηση ότι δεν είναι καθόλου σαν αυτό που τα κυρίαρχα Μέσα Ενημέρωσης στην Δύση προσπαθούν να πουν στους ανθρώπους. Στην πραγματικότητα, ο Ρωσικός λαός είναι ένας χριστιανικός λαός και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Αυτή την στιγμή, όπου οι εντάσεις μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας είναι τόσο υψηλές, ο Χριστιανισμός είναι το κοινό μας έδαφος. Η Δυτική κουλτούρα συνήθιζε να είναι Χριστιανική, αλλά δεν είναι πια, επειδή υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων που ονομάζονται Cultural Marxists (Πολιτισμικοί Μαρξιστές).

Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό τώρα να ανοίξουμε την πόρτα και να πούμε τουλάχιστον στους χριστιανούς στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη μια διαφορετική ιστορία για την Ρωσία. Και αυτή είναι ότι ο Ρωσικός λαός γίνεται Χριστιανός.

Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλές πολιτικές λύσεις, επειδή το κλίμα μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας έχει τόσο δηλητηριαστεί. Έτσι, θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε με τον Χριστιανισμό.

Υπάρχουν πολλοί Αμερικανοί που άρχισαν να μου γράφουν μετά την ανάγνωση των άρθρων μου. Έλεγαν: «Έχεις δίκιο, οι Ρώσοι δεν είναι εχθροί μας. Είναι χριστιανοί και πρέπει να είμαστε σύμμαχοι».

Αν θέλουμε να έρθουμε πιο κοντά, θα πρέπει να αρχίσουμε με τον Χριστιανισμό. Φυσικά, δεν είμαστε Ορθόδοξοι, αλλά και πάλι οι ρίζες της πίστης μας είναι ίδιες. Για να γίνει ειρήνη είναι πολύ σημαντικό για τους λαούς της Δύσης, να τους πούμε την ιστορία για την Ρωσία ως ένα χριστιανικό έθνος. Νομίζω ότι αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό.

[ προηγούμενη σελίδα ] [ αρχή άρθρου ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου