Η διαφορά είναι στην πίστη και όχι στην πολιτική! (2) - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

26/01/2017

Η διαφορά είναι στην πίστη και όχι στην πολιτική! (2)

Επίσης, είδα ότι ο Πρόεδρος Putin μιλούσε για τον Χριστιανισμό και το πόσο σημαντικό είναι για τη Ρωσική κοινωνία να οικοδομηθεί πάνω στις Ορθόδοξες Αξίες. Και τότε άρχισα να διαβάζω τις ομιλίες του Πατριάρχη Κυρίλλου και ούτω καθεξής.

Τότε αποφάσισα να πάω στην Ρωσία για να κάνω κάποια έρευνα από μόνη μου, γιατί όλοι στην Δύση γίνονταν όλο και πιο επιθετικοί και αρνητικοί απέναντι στην Ρωσία.

Διάβαζα όλα αυτά τα χριστιανικά άρθρα που προέρχονται από την Ρωσία και το πώς ο Ρωσικός λαός ήθελε να επιστρέψει στην Ορθόδοξη πίστη, μετά τον κομμουνισμό. Το βρήκα εξαιρετικά συναρπαστικό.

Όσο για μένα, μια παπική συγγραφέα και μια χριστιανή συντηρητική, τα πράγματα έχουν γίνει όλο και πιο δύσκολα. Έχει γίνει πιο δύσκολο να δημοσιεύομαι. Οι Χριστιανοί στην Δύση, είμαστε ψυχολογικά διωκόμενοι. Αυτό σημαίνει ότι αν είστε πολύ ανοιχτοί σχετικά με την πίστη σας, αν δεν έχετε μια αδύναμη κοσμικά ανεπτυγμένη πίστη που προσαρμόζεται ακριβώς στην πολιτική ορθότητα, θα περιθωριοποιηθείτε κοινωνικά, οι άνθρωποι θα σας πουν ότι δεν είστε πολύ ευφυείς. Και αυτό θα μπορούσε να συμβεί ακόμη και μεταξύ φίλων. Υπάρχουν θέσεις εργασίας τώρα που δεν μπορείτε να πάρετε αν είστε κατά των αμβλώσεων ή του γάμου ομοφυλοφίλων.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους Χριστιανούς στην Δύση είναι ο φόβος. Οι Χριστιανοί είναι πολύ φοβισμένοι λόγω της πολιτικής ορθότητας και επειδή ξέρουν ότι στους ανθρώπους δεν αρέσουν οι πραγματικοί Χριστιανοί.

Όντας σε αυτή την κατάσταση, αποφάσισα να πάω στην Ρωσία, γιατί σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Ήξερα ότι στην Σοβιετική Ένωση το να είσαι Χριστιανός ήταν πολύ επικίνδυνο. Είναι αστείο πώς ο χρόνος έχει αλλάξει την κατάσταση.

Όταν αποφάσισα να επισκεφθώ τη Ρωσία ήταν την ίδια εποχή, που η Ουκρανική κρίση κορυφωνόταν. Όλοι μου έλεγαν να μην πάω, αλλά το έκανα. Ήμουν πολύ ενθουσιασμένη και συγκλονισμένη να δω έναν πολιτισμό που ήταν πολύ χριστιανικός με πολλούς τρόπους και ανθρώπους που ήταν τόσο ανοιχτοί σε μένα.

Αυτό που μου αρέσει στην Ορθόδοξη εκκλησία είναι ότι υπάρχει μια πολύ ισχυρή αίσθηση της αγιότητας και της παράδοσης. Και ως συντηρητική χριστιανή, ένιωσα πολύ οικεία. Ήταν πραγματικά υπέροχα.

Όταν επέστρεψα στην Δανία, έγραψα ένα άρθρο λέγοντας ότι η Μόσχα είναι το νέο Manhattan. Ξαφνικά κατάλαβα ότι μπορώ να μιλήσω πιο ανοιχτά για την πίστη μου στην Ρωσία, όπου οι άνθρωποι δεν θα με κοιτούν σαν να ήμουν ένας μουρλός. Ήταν μια εντελώς νέα εμπειρία.

[ προηγούμενη σελίδα ] [ επόμενη σελίδα ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου