Ο ψεύτης λέει ποτέ αλήθεια; - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

12/11/2016

Ο ψεύτης λέει ποτέ αλήθεια;

Ο πρωθυπουργός του "παρουσιάζω το μαύρο σαν άσπρο γιατί μπορώ" εκμεταλλεύεται στο έπακρο την αδιαφορία και την ακατανόητη απάθεια των νεοελλήνων και συνεχίζει απτόητος το προεκλογικό του παραμύθι, σαν να μην διαψεύσθηκε ποτέ από την πραγματικότητα.

Μετά τις βαρύγδουπες δηλώσεις περί του "σχισίματος των μνημονίων" και των οργάνων που θα "παίζουν και θα χορεύουν οι διεθνείς αγορές" -που φυσικά αποδείχθηκαν όχι απλά ψέμματα αλλά εφιάλτης μετά την υπογραφή και της τρίτης δανειακής σύμβασης- αλλά και την φασιστική αντιστροφή του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος -όπου ενώ ο λαός απαίτησε τον τερματισμό της λιτότητος, ο πρωθυπουργός αποφάσισε και διέταξε την συνέχισή της με ακόμα μεγαλύτερη ένταση- ακολουθεί ακόμα ένα μεγάλο ψέμα.

«Η συζήτηση είναι, ήδη, στο τραπέζι και είναι ζήτημα λίγων εβδομάδων να έχουμε καλά νέα» δήλωσε ανερυθρίαστα ο διαζευγμένος με την αλήθεια πρωθυπουργός υπονοώντας την "ελάφρυνση" του χρέους. Αυτό που δεν γνωρίζει η πλειοψηφία του λαού είναι το ότι δεν υπάρχει καμία συζήτηση για ελάφρυνση του Ελληνικού χρέους εκ μέρους των δυτικών "εταίρων" της Ελλάδος.

Οι δανειστές έχουν τονίσει παντοιοτρόπως πως δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα. Η μόνη συζήτηση που γίνεται πάνω στο συγκεκριμένο θέμα είναι η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου, αλλά σε καμία περίπτωση η μείωση του χρεωστικού κεφαλαίου. Η επιμήκυνση, ωστόσο, κάθε άλλο παρά ευεργετική είναι για την Ελλάδα, αφού το μόνο που κάνει είναι να διατηρεί ακόμα πιο πολύ το πρόβλημα και την επιτήρηση της Ελληνικής οικονομίας.

Το νέο αυτό πρωθυπουργικό ψέμα θυμίζει το αντίστοιχο του Αντώνη Σαμαρά λίγο πριν αφήσει την κυβέρνηση του τόπου στους σημερινούς κυβερνώντες. Τότε απερχόμενος ο πρωθυπουργός έλεγε πως «μπαίνουμε στην ανάπτυξη αλλά εσείς δεν με αφήσατε να ολοκληρώσω το έργο μου» κρύβοντας την αλήθεια που ήταν η τρίτη δανειακή σύμβαση.

Έτσι έφυγε και άφησε τον "πρώτη φορά αριστερά" να βγάλει το φίδι από την τρύπα και τώρα αυτός με την σειρά του ετοιμάζεται να κάνει το ίδιο στον επόμενο, γιατί κάποιος νέος προδότης πρέπει να υπογράψει την τέταρτη δανειακή σύμβαση, προσχέδιο της οποίας είναι σε γνώση όλων των πολιτικάντηδων ανεξαρτήτως κόμματος!

Δεν γνωρίζω αν ο επόμενος θα είναι ο γόνος της "περίφημης" καταστροφικής οικογενείας του "σε 10 χρόνια ποιος θα θυμάται την ονομασία της Μακεδονίας" ή κάποιος άλλος "αστέρας", υπάλληλος των Βρυξελλών και επικεφαλής μιας "εθνικής" (βλέπε προδοτικής) κυβέρνησης σωτηρίας (βλέπε παράδοσης της χώρας στους δανειστές).

Αυτό που γνωρίζω καλά, όμως, είναι πως αν συνεχίσει έτσι ο Ελληνικός λαός, ο επόμενος πρωθυπουργός θα είναι ακόμα χειρότερος από τον σημερινό, ενώ οι νεοέλληνες θα συνεχίζουν να κλαψουρίζουν και να νιώθουν δυστυχία γιατί στην άλλη άκρη του Ατλαντικού εκλέχθηκε ο Trump, που η "σοφή" τηλεόραση τους έμαθε πως είναι η καταστροφή του κόσμου!

Ο νεοέλληνας «μεριμνά και τυρβάζει περί πολλά», ωστόσο, όχι με αυτό που θα έπρεπε να είναι το κύριο μέλημά του: Η ανάθεση της καθημερινότητάς του (αυτό είναι η πολιτική) στα χέρια αυτών που πραγματικά ενδιαφέρονται για αυτόν και όχι σε αυτούς που τον εμπαίζουν και του τάζουν ... ένα ξεροκόμματο!

1 σχόλιο:

  1. Ο κλέφτης και ο ψεύτης,τον πρώτο χρόνο χαίρονται,λέει ο σοφός(πλέον άσοφος)λαός μας.Αλλά φαίνεται εδώ στην Ελλαδίτσα μας την ψωροκώσταινα ο κλέφτης και ο ψεύτης χαίρονται εσαεί...λόγω ανεγκεφαλιάς Ελληνικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή