Volksverführer Tsipras – oder ist das Volk doof? - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

21/10/2016

Volksverführer Tsipras – oder ist das Volk doof?

Όσο διαψεύδει ο Έλληνας πρωθυπουργός, τόσο επιβεβαιώνει την αλήθεια των δημοσιευμάτων. Ο άνθρωπος που "έσκισε τα μνημόνια" υπογράφοντας ακόμα ένα, που μετέτρεψε το υπερήφανο "ΟΧΙ στην λιτότητα" του Ελληνικού λαού στο ταπεινωτικό "ναι στην euro-δουλεία", που ανάγκασε τους συνέδρους του κόμματός του να ψηφίζουν μέχρι να επικυρώσουν την εισήγησή του, τολμάει και διαψεύδει τους πολιτικούς πειραματισμούς που έκανε όταν εξελέγη για πρώτη φορά, τον Ιανουάριο του 2015. Για αυτούς που δεν θυμούνται, μια μικρή υπενθύμιση.

Είναι βέβαιο πως ο σημερινός πρωθυπουργός μελέτησε αρκετά την λύση της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα, όπως επίσης βέβαιο είναι και το ότι επιχείρησε να "εκβιάσει" του δανειστές και την Ευρωπαϊκή Ένωση απειλώντας με αποχώρηση από την ευρωζώνη. Όλα αυτά βέβαια μέχρι την στιγμή που "του τράβηξε το αυτί" η Washington. Κατόπιν συμμορφώθηκε και έγινε "βασιλικότερος του βασιλέως" και θιασώτης της "Ευρωπαϊκής πορείας" της Ελλάδος στον ακανθώδη δρόμο των δανειακών συμβάσεων.

Το θέμα δεν είναι το τι έκανε ή το τι δεν έκανε ο πρωθυπουργός, αλλά η ανύπαρκτη αντίδραση εκ μέρους του Ελληνικού λαού. Η άθλια εικόνα της Πατρίδος μας χειροτερεύει μέρα με την ημέρα και κανείς δεν φαίνεται να προβληματίζεται. Ο λαός έχει μετασχηματιστεί σε ένα παράξενο είδος με αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά και αντιφατικές αντιδράσεις.

Την ώρα που ο σουλτάνος της Τουρκίας διορίζει στον ναό της «του Θεού Σοφίας» μόνιμο ιμάμη, που θα τελεί την προσευχή των μουσουλμάνων πέντε φορές την ημέρα, στην Ελλάδα ντρεπόμαστε να ομολογήσουμε την πίστη μας και ασχολούμαστε με ... την yoga! Παράλληλα ο αρχηγός της ΝΔ, γόνος της γνωστής οικογενείας με το άκρως αντιεκκλησιαστικό φρόνημα, ετοιμάζεται να επισκεφθεί το Άγιον Όρος με σκοπό να ενισχυθεί από τους "πιστούς".

Εν ολίγοις όλοι κάνουν τα πάντα, ο "κυρίαρχος" λαός με το "αλάνθαστο" κριτήριό του διαλέγει κάθε φορά την χειρότερη από τις επιλογές του και ο τόπος βουλιάζει μέρα με την ημέρα. Η υποκρισία και το ψέμα είναι τα κύρια και αποκλειστικά χαρακτηριστικά της στάσης όλων ανεξαιρέτως των πολιτικών στην Πατρίδα μας και μάλιστα επικυρωμένα με την "λαϊκή εντολή".

Είναι τραγική η ομολογία ενός λαού, που παραδέχεται πως αποζητά έναν νέο Ανδρέα Παπανδρέου που θα τον "πλανέψει" με τα ψέματα και τις κίβδηλες υποσχέσεις του! Προφανώς τον βρήκε στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, που με την σειρά του φροντίζει να μιμείται μέχρι και την χροιά της φωνής του πάλαι ποτέ "γητευτή" των αφελών.

Και έτσι καταλήγουμε στο ερώτημα της Handelsblatt πριν από ένα χρόνο: «Volksverführer Tsipras – oder ist das Volk doof?», δηλαδή «είναι δημαγωγός ο Τσίπρας ή ο λαός ηλίθιος;».

Ο καθένας, αν θέλει και μπορεί, ας απαντήσει για τον εαυτό του...

1 σχόλιο: