Αντιεξουσιαστές; Δεν νομίζω! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

08/08/2016

Αντιεξουσιαστές; Δεν νομίζω!

Το μόνο που πετυχαίνουν αυτοί που κρύβονται πίσω από τις τελευταίες επιθέσεις σε Ορθόδοξους ναούς από ομάδες -τάχα- αντιεξουσιαστών, είναι να επιβεβαιώνουν πως αυτές οι ομάδες είναι υποκινούμενες πλήρως από το πολιτικό σύστημα, που τους παρέχει ελευθερία κινήσεων και ατιμωρησία σε κάθε εγκληματική και αψυχολόγητη ενέργειά τους.

Οι "αναρχικοί", που κάθε άλλο παρά αναρχικοί είναι, έχουν -τάχα- εξαγριωθεί από την στάση ενός συγκεκριμένου μητροπολίτη και γι' αυτό θεώρησαν σκόπιμο να γενικεύσουν την κατάσταση, αγνοώντας, ωστόσο, κάποια πολύ βασικά ζητήματα:

(α) Οι καταληψίες είναι εκ προοιμίου εκτός νόμου και θα έπρεπε να οδηγηθούν στην φυλακή για καταπάτηση ξένης περιουσίας. Επειδή, όμως, δεν είναι αναρχικοί, αλλά πειθήνια όργανα του συστήματος, έχουν την πλήρη κάλυψη τόσο της διοικήσεως της αστυνομίας, όσο και των κρατικών αρχών, εκτός και αν θέλει κανείς να πιστέψουμε πως οι υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας είναι ανίκανοι για την δουλειά τους!

(β) Αλλά ακόμα κι αν θεωρήσουμε ως δεδομένη την κατάσταση των καταλήψεων, πάλι δεν νομιμοποιούνται οι γενικευμένες επιθέσεις στους ναούς. Ο συγκεκριμένος μητροπολίτης είναι γνωστός για τις ακρότητες των θέσεών του, αλλά και την έντονη συνδιαλλαγή του με συγκεκριμένη μερίδα του πολιτικού συστήματος. Γιατί θα πρέπει να τιμωρηθεί στο σύνολό της η Εκκλησία εξαιτίας ενός; Ποιος είπε ότι η στάση του συγκεκριμένου εκφράζει την πλειοψηφία της Ιεραρχίας;

(γ) Οι λεγόμενοι αντιεξουσιαστές δεν είναι καν σε θέση να ξεχωρίσουν τους φίλους από τους εχθρούς τους, και, τους αντιπάλους από αυτούς, που συμπορεύονται, επί της ουσίας, μαζί τους. Συγκεκριμένα στον Ι.Ν.Αγίου Νικολάου Πευκακίων στα Εξάρχεια, παρά τις διαφωνίες ως προς την τακτική, υπάρχει η μια ειρηνική συμβίωση μεταξύ των κατοίκων και των μεταναστών, χάρη στις διαρκείς και καθημερινές προσπάθειες των ιθυνόντων του ναού και κυρίως του προϊσταμένου του.

(δ) Αν ήσαν πράγματι αντιεξουσιαστές και ήθελαν την διάλυση του κατεστημένου, θα είχαν δει πως βρίσκονται πολύ κοντά τους αυτοί, που πολεμούν πραγματικά, αλλά νόμιμα το σύστημα. Το σύστημα εφηύρε μέχρι και μισθοφόρους "πατριώτες" προκειμένου να τους σταματήσει, αλλά αυτοί δεν πρόκειται να σταματήσουν!

Φτάνουν τα λόγια και οι άνανδρες πράξεις δειλίας! Όποιος πραγματικά εννοεί πως θέλει να γκρεμίσει το σάπιο κατεστημένο, που καταστρέφει την πατρίδα μας, πρέπει να το κάνει με ανδρεία στο φως και όχι άτιμα την νύχτα... Την νύχτα εκδίδονται οι πόρνες, δεν πολεμούν οι μαχητές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου