Δυτικός ηγέτης: Το ανέκδοτο των δύο λέξεων! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

06/04/2017

Δυτικός ηγέτης: Το ανέκδοτο των δύο λέξεων!

Οι φαιδροί ισχυρισμοί των Δυτικών, σχετικά με την υποτιθέμενη ρίψη χημικών από τις δυνάμεις του Bashar Hafez al-Assad στην Συρία, είναι τόσο εξόφθαλμα ψευδείς και ανυπόστατοι, που κανένας άνθρωπος στην υφήλιο, έστω στοιχειωδώς σκεπτόμενος, δεν μπορεί να τους αποδεχθεί.

Ο Trump αμέσως μετά από την ανάληψη των καθηκόντων του αποδείχθηκε ο "Τσίπρας των ΗΠΑ". Δεν τήρησε καμία από τις προεκλογικές του εξαγγελίες και, κυρίως, τίποτε από ό,τι είχε προαναγγείλει στο φλέγον ζήτημα των σχέσεων των ΗΠΑ με την Ρωσία, που σχετίζονται άμεσα με την ειρήνη στον πλανήτη.

Η προβοκατόρικη ενέργεια των Δυτικών στην Συρία δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο τις ήδη κλονισμένες διεθνείς ισορροπίες και οδηγεί τα πράγματα με γοργό ρυθμό προς την γενικευμένη σύρραξη, που από ό,τι φαίνεται είναι το ζητούμενο για το παγκόσμιο καπιταλιστικό οικονομικό σύστημα. Είναι ηλίου φαεινότερο πως ο Bashar Hafez al-Assad δεν είχε κανένα λόγο να προβεί σε μία ενέργεια σαν αυτή, ειδικά σε μία περίοδο όπου ήταν ορατή μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός αλλά και τερματισμού των αναταραχών στην πατρίδα του.

Ο Trump, ωστόσο, αποδείχθηκε άτολμος και κατευθυνόμενος, ακριβώς όπως είναι οι προδιαγραφές του Δυτικού πολιτικάντη. Πάνω από όλα, όμως, πούλησε φθηνά τις προσδοκίες των πατριωτών Αμερικανών, που αποζητούσαν ένα πρόεδρο αν όχι ισάξιο, παραπλήσιο του Reagan.

Στις μέρες μας αποδεικνύεται περίτρανα το παγκόσμιο έλλειμμα ηγεσίας. Πάντως αυτό το γεγονός δεν είναι ούτε τυχαίο, ούτε ανεξήγητο. Η εποχή μας είναι η πλέον υπερφίαλη και η πιο αντίθεη από όλες του παρελθόντος. Όμως, είναι γεγονός αναμφισβήτητο πως δεν υπήρξε ποτέ πραγματικός ηγέτης, που ήταν άθεος και πολύ περισσότερο που ήταν αμοραλιστής, εγωκεντρικός και αδίστακτος.

Στην Ελλάδα, οι προηγούμενες γενιές τουλάχιστον, γαλουχηθήκαμε με το παράδειγμα του Μεγάλου Κωνσταντίνου, του Μεγάλου Θεοδοσίου Α', του Ιουστινιανού Α', του Αγ. Νικηφόρου Β' Φωκά, του Αγ. Ιωάννου του Βατάτζη και του Ιωάννη Α. Καποδίστρια. Το κοινό τους γνώρισμα; Η ακράδαντη πίστη τους στον Θεό.

Στην σημερινή Ελλάδα, δυστυχώς, ασχολούμαστε με το τι λέει και το πώς ζει μία μειοψηφία παρανοϊκών και διανοητικά καθυστερημένων, που επειδή αδυνατούν να συλλάβουν την έννοια του Θεού καταλήγουν στο αυθαίρετο και παντελώς ανόητο συμπέρασμα του ότι ... δεν υπάρχει Θεός!

Ποια ελπίδα, άραγε, μπορεί να έχει ένας τόπος, που του επιβάλλεται δια της βίας μια τόσο προβληματική και κοινωνικά απροσάρμοστη μειοψηφία;

1 σχόλιο:

  1. Προσωπικά δεν μου προκαλεί την παραμικρή εντύπωση η ενορχηστρωμένη φαιά προπαγάνδα για τα χημικά στην Συρία. Απ’ ότι γνωρίζω λίγο μετά την χρήση χημικών όπλων στην Γκούτα στα περίχωρα της Δαμασκού, το καθεστώς Άσσαντ αποδέχθηκε την ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για καταστροφή του συνόλου του χημικού οπλοστασίου του(Αύγουστος 2013). Μάλιστα η καταστροφή των χημικών έλαβε χώρα στα ανοικτά της νότιας Κρήτης. Ειπώθηκε ότι χρησιμοποιήθηκε το αέριο σαρίν -μια οργανική ένωση του (P) φωσφόρου -που είναι άχρωμο άοσμο και δρα απευθείας ως νευροτοξικός παράγων. Η ψευδολογία τους είναι ειδεχθής, κατάφωρη και αποκρουστική. Φασιστοειδή που θυσιάζουν τα παιδιά τους ως καμικάζι είναι πολύ λογικό να σκοτώνουν τους δικούς τους (σε ελεγχόμενες από αυτούς περιοχές) προκειμένου μέσω των χαλκευμένων κατασκευών ψευδοπληροφοριών, να ενοχοποιήσουν τον Άσαντ. Ποτέ δεν πίστεψα ότι οι Αμερικανοί αντιτίθενται στην Αλ-Κάιντα ή στην Αλ-Νούσρα και τα πάσης φύσεως ισλαμο-φασιστοειδή καθάρματα. Είναι σχηματισμένοι μηχανισμοί από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, του Ισραήλ και των κρατιδίων του Περσικού κόλπου. Και φυσικά στην Ελλάδα όλα τα ΜΜΕ παπαγαλίζουν ασύστολα – ανερυθρίαστα και προκλητικά την φαιά ψευδολογία της Δύσης. Φαίνεται ότι ο νέο-μακαρθισμός των ΗΠΑ επεκτείνεται παντού μέσω της εκπο.ρνευμένης δημοσιογραφίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή