Οκτώ, όπως λέμε ... Öcalan! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

16/07/2016

Οκτώ, όπως λέμε ... Öcalan!

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 1999: Οι σημερινοί "πατριώτες" προδίδουν την εμπιστοσύνη, που τους έδειξε ο Abdullah Öcalan και τον οδηγούν με δεμένα τα μάτια στις Τουρκικές φυλακές. Ο ίδιος ο Öcalan είχε κατονομάσει αυτόν, που τον πρόδωσε, αλλά στην Ελλάδα όλοι προσποιούνται πως δεν γνωρίζουν, αφού μάλιστα συγκαταλέγεται ανάμεσα στους "αγνούς πατριώτες"!

Σάββατο 16 Ιουλίου 2016: Οι σημερινοί "δημοκράτες" ετοιμάζονται να παραδώσουν στις Τουρκικές αρχές του οκτώ στρατιωτικούς του Τουρκικού στρατού, που ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα.

Ωστόσο, σύμφωνα με γνωστό νομικό της πατρίδος μας δεν είναι απλή υπόθεση η έκδοσή τους: «Η έλλειψη διμερούς σύμβασης περί έκδοσης με την Τουρκία επιβάλλει την τήρηση των κανόνων της Ελληνικής ποινικής δικονομίας, η οποία –μεταξύ άλλων– ορίζει ότι η έκδοση απαγορεύεται αν πρόκειται για έγκλημα που κατά τους Ελληνικούς νόμους χαρακτηρίζεται πολιτικό ή στρατιωτικό ή όταν από τις περιστάσεις προκύπτει ότι η έκδοση ζητείται για λόγους πολιτικούς, γεγονός που θα κριθεί εκ παραλλήλου και με τη διατύπωση της κατηγορίας που τελικώς αποδοθεί από τις Τουρκικές αρχές. Πέραν δε της σαφούς ως άνω Ελληνικής νομοθετικής πρόβλεψης, τίθεται μείζον ζήτημα αναφορικώς και με την επιβαλλόμενη χορήγηση ασύλου, ιδίως υπό το πρίσμα της Συνθήκης της Γενεύης του 1951 αλλά και της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του 1948. Δεδομένου ότι έχει ήδη προαναγγελθεί η βαρύτατη τιμωρία των υπαιτίων, έχουν ήδη παυθεί χιλιάδες δικαστικοί λειτουργοί και διορίζονται νέοι προκειμένου να εκδικάσουν τις υποθέσεις των φερόμενων ως "πραξικοπηματιών", ενώ γίνεται λόγος και για επαναφορά της θανατικής ποινής».

Ήδη πληθαίνουν οι φωνές, που συνηγορούν στο ότι το όλο ζήτημα του "πραξικοπήματος" είναι μια κακοστημένη θεατρική παράσταση. Ο Ryan Heath, δημοσιογράφος της "Politico" φιλοξενεί δήλωση από ανώνυμη πηγή του, που δήλωσε πως «το πιθανότερο είναι ότι θα δούμε πρόωρες εκλογές (που ούτως ή άλλως προέβλεπαν οι αναλυτές και πριν από το πραξικόπημα) όπου θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει μία μεγάλη πλειοψηφία. Αυτό πιθανώς θα εγγυηθεί ακόμα 10-15 χρόνια απολυταρχικής, εκλεγμένης δικτατορίας. Πιθανώς θα δούμε μία αλλαγή του συντάγματος προς το χειρότερο, όπου ο αθεϊσμός και η κοσμικότητα θα χαθούν, ενώ τα Ισλαμικά ιδεώδη θα κυριαρχούν. Θα δούμε μια περίοδο όπου οι πολεμιστές της jihad και του islam είναι πολύ πιθανό ότι θα κυριαρχήσουν. Αυτή, κατά τη γνώμη μου είναι η αλήθεια που ακόμη δεν έχει αποκαλυφθεί! Αλλά πολλοί άνθρωποι το ξέρουν. Υπάρχει τώρα το hashtag #TheatreNotCoup!».

Προσωπικά δεν με απασχολεί καθόλου το τι θα επικρατήσει τελικά στην Τουρκία. Με προβληματίζει, ωστόσο, η επιπολαιότητα και η "ελαφρότητα", που αντιμετωπίζει η Ελληνική κυβέρνηση το ζήτημα. Οι Έλληνες πολιτικάντηδες δεν έχουν μάθει από τα προηγούμενα παθήματα της πατρίδος μας, όταν υποτίμησαν τα γεγονότα στην γειτονική χώρα. Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο πως τα εσωτερικά προβλήματα της Τουρκίας πάντοτε οδηγούν σε σύρραξη ή εμπλοκή της Ελλάδος.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι το ότι οι Έλληνες(;) πολιτικάντηδες δεν διδάσκονται, αλλά το ότι διαστρεβλώνουν την Ιστορία. Έτσι, οι πρωταίτιοι της μεγαλύτερης εθνικής τραγωδίας ονομάζονται εθνάρχες και οι ανίκανοι ναύαρχοι του γλυκού νερού, πατριώτες των ... Ιμίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου