Ο θεατρίνος σουλτάνος - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

18/07/2016

Ο θεατρίνος σουλτάνος

Τα δυτικά μέσα προπαγάνδας προσπαθούν να δραματοποιήσουν την κακοστημένη θεατρική παράσταση του Τούρκου προέδρου Recep Tayyip Erdoğan, "αποκαλύπτοντας" λεπτομέρειες -τάχα- του "πραξικοπήματος", που απλά εδραιώνουν την πεποίθηση πως όλο το ζήτημα στήθηκε και δρομολογήθηκε από τον ίδιο τον σουλτάνο.

Το προβοκατόρικο μισθοφορικό πρακτορείο κατασκευασμένων "ειδήσεων", Reuters, μετέδωσε τις δηλώσεις αξιωματούχου του σουλτάνου, που ισχυρίστηκε πως «τουλάχιστον δύο F-16 παρενόχλησαν το αεροπλάνο του Erdoğan, ενώ ήταν στον αέρα και καθ' οδόν προς την Κωνσταντινούπολη. Τα μαχητικά "κλείδωσαν" στα radars τους το αεροπλάνο του Erdoğan καθώς και τα δύο F-16, που είχε ως προστασία του. Το γιατί δεν άνοιξαν πυρ παραμένει μυστήριο».

Φυσικά και δεν πρόκειται για μυστήριο. Ο πλέον αδαής γνωρίζει πως η πρώτη κίνηση σε ένα πραξικόπημα είναι να θανατωθεί ο αντίπαλος αρχηγός, εν προκειμένω ο σουλτάνος. Αποκλείεται οι πιλότοι να συμμετείχαν στο πραξικόπημα και ταυτόχρονα να μην εκτελούσαν στον αέρα τον πολιτικό τους αντίπαλο. Άλλωστε, η ιστορία των προηγουμένων (πετυχημένων) πραξικοπημάτων στην Τουρκία μας διδάσκει πως η επιτυχία τους ήταν βασισμένη στην αρχή της εξουδετέρωσης του πολιτικού στόχου.

Το μισθοφορικό Reuters προκειμένου να κάνει ακόμα πιο πιστευτή την προπαγάνδα του, ισχυρίζεται πως οι -τάχα- πραξικοπηματίες είχαν βομβαρδίσει θέσεις στην παραθαλάσσια πόλη του Μαρμαρά, λίγο αργότερα από την φυγή του Erdoğan από την περιοχή, ενώ το ακόμα πιο σκληροπυρηνικό σε θέματα προπαγάνδας CNN Τουρκίας ανέφερε ότι περίπου 25 στρατιώτες κατέβηκαν από ελικόπτερο, προσπαθώντας να συλλάβουν τον Τούρκο πρόεδρο!

Ο Τούρκος πρόεδρος έχει ξεπεράσει κάθε όριο καθώς ο απολογισμός αυτής της ιστορίας είναι ο θάνατος τουλάχιστον 161 ανθρώπων, που σκοτώθηκαν μάταια, η σύλληψη 2.839 αξιωματικών του στρατού (οι συνολικές συλλήψεις ξεπερνούν τους 6.000 ανθρώπους) και τον τραυματισμό τουλάχιστον 1.140 ανθρώπων.

Όλα αυτά συμβαίνουν 2 (μόλις) χρόνια από την ανάληψη της Τουρκικής προεδρίας από τον "δημοκράτη" δικτάτορα της Τουρκίας, που προηγούμενα "βασίλευσε" ως πρωθυπουργός για άλλα 11 έτη. Τώρα, έβαλε τα θεμέλια (ή έτσι θέλει να πιστεύει) προκειμένου η "βασιλεία" του να ανανεωθεί για τα επόμενα, τουλάχιστον, 15 χρόνια!

Οι αδικοχαμένοι νεκροί της Τουρκίας απαιτούν να δοθούν εξηγήσεις από το Ένα τοις εκατό, που παίζει σκάκι με πιόνια τις ανθρώπινες ζωές εκατομμυρίων λαών. Επειδή, όπως λέει ο σοφός Ελληνικός λαός, «όλα (και) εδώ πληρώνονται» το τέλος των πρωταγωνιστών αυτού του άθλιου θεάτρου αναμένεται να είναι τραγικό, όπως ήταν κι αυτών που ακολούθησαν παρόμοια τακτική, δηλαδή ο Αυστριακός Adolf Hitler και ο Ρουμάνος Nicolae Ceaușescu στην σύγχρονη Ευρωπαϊκή ιστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου