Μαριονέτα ΚΑΙ ο ... σουλτάνος - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

16/07/2016

Μαριονέτα ΚΑΙ ο ... σουλτάνος

Ο Τούρκος σουλτάνος Recep Tayyip Erdoğan επέστρεψε στην Τουρκία μετά το αποτυχημένο(;) ολιγόωρο "πραξικόπημα" κάνοντας βαρύγδουπες δηλώσεις ενδεικτικές των μελλοντικών του προθέσεων: «Η σημαία είναι η τιμή μου, η πατρίδα μου είναι η τιμή μου και για αυτό ήρθα εδώ να πεθάνω. Είμαι έτοιμος να δώσω και τη ζωή μου».

Αυτά τα λόγια μπορεί να έπεισαν τους Τούρκους, που ως συνήθως αλάλαζαν σε κατάσταση εκτός εαυτού, ωστόσο δεν πείθουν κανένα νουνεχή και σκεπτόμενο άνθρωπο. Ο σουλτάνος με το που ξέσπασε το πραξικόπημα, λίγο μετά τις 22:00 τοπική ώρα Τουρκίας, επιβιβάστηκε σε ιδιωτικό αεροπλάνο, μετέβη στην Γερμανία και από εκεί ήταν έτοιμος να αναχωρήσει μέσω Ρώμης για την Τεχεράνη. Αντιστασιακός τόσο, όσο και όλοι οι Έλληνες πολιτικοί, που έκαμαν αντίσταση από το Παρίσι, το Λονδίνο, το Βερολίνο και τις ΗΠΑ.

Η "ματαίωση" του πραξικοπήματος οδήγησε τον Erdoğan και πάλι στην Τουρκία, έχοντας ενισχύσει σημαντικά την θέση του. Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και κυρίως δεν έχει καμία σχέση με τα όσα προπαγανδίζουν όλη νύχτα τα Τουρκικά και τα δυτικά μέσα ενημερώσεως. Ο σουλτάνος σύντομα θα κινηθεί απειλητικά προς πάσα κατεύθυνση υπερασπιζόμενος -τάχα- την "δημοκρατία" στην χώρα του.

Για ποια δημοκρατία μιλάμε στην Τουρκία; Θυμηθείτε το τι έπαθαν όλοι όσοι τόλμησαν να εναντιωθούν στον Erdoğan με αφορμή την ανόητη ενέργειά του να καταρρίψει Ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος στην Συρία, αλλά και την τύχη που επιφύλαξε ο σουλτάνος στον πρώην πρωθυπουργό, Ahmet Davutoğlu, επειδή "τόλμησε" να αναλάβει πολιτική πρωτοβουλία.

Οι επόμενες ώρες και μέρες είναι κρίσιμες. Παραδοσιακά τα εσωτερικά προβλήματα της Τουρκίας οδηγούν σε επίθεση εναντίον της Ελλάδος και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Θέλει ακόμα περισσότερη σύνεση και προσοχή η πολιτική διαχείριση από εδώ και στο εξής, κάτι που δεν είναι εφικτό με τις μαριονέτες του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος και των υποστηρικτών τους.

Η Δύση οδηγεί σε ακρότητες ολόκληρη την Ευρώπη και προσπαθεί να προκαλέσει την γενική αναταραχή. Από την μία το "στημένο" τρομοκρατικό χτύπημα στην Nice, που όπως αποδείχθηκε δεν έγινε καν από μουσουλμάνο αλλά από παπικό, και, από την άλλη το δήθεν "πραξικόπημα" στην Τουρκία, καθιστούν σαφή την πρόθεση του Ένα τοις εκατό για μείωση του πληθυσμού της γηραιάς ηπείρου.

Άλλωστε η αρχή του καπιταλισμού επιβάλλει όταν έρθει ο κορεσμός της αγοράς, και άρα οικονομική ύφεση, να οδηγούνται τα γεγονότα σε πόλεμο και σε οικονομική "επανεκκίνηση".

6 σχόλια:

  1. Στημένο και το πραξικόπημα για ισχυροποίηση του Σουλτάνου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν θες πραξικόπημα δεν καταλαμβανεις γέφυρες για να γίνει φιέστα στα κανάλια και στο διαδίκτυο.

      Διαγραφή
  2. Βασίλης Μακρής16 Ιουλίου, 2016 21:19

    Το πραξικόπημα που έλαβε χώρα στην Τουρκία ήταν καθαρά οπερετικό. Από το 1960 μέχρι και το 1997 έχουν λάβει 4 στρατιωτικά πραξικοπήματα τα οποία ήσαν απολύτως επιτυχή. (1960, 1971, 1980 και 1997). Ήταν τέλεια οργανωμένα και διεκπεραίωσαν με απόλυτη ακρίβεια το αναληφθέν «έργο» τους. Αυτό που έλαβε χώρα χθες κατά την διάρκεια της χθεσινής νύκτας ήταν μια ασυντόνιστη κακοσχεδιασμένη οπερέτα που η παράστασή της τελείωσε προτού αρχίσει. Ο Ερντογάν κυβερνά την Τουρκία με δικτατορική πυγμή σχεδόν για μια δεκαπενταετία. Βασικός του αντίπαλος ήταν ο κεμαλισμός του οποίου εκφραστής ήταν ο τουρκικός στρατός. Όμως εδώ και μια δεκαετία οι μηχανισμοί του AKP έχουν αρχίσει να ελέγχουν την επάνδρωση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων με δυναμικό της απολύτου ισλαμικής επιρροής. Ύστερα από την άτακτη υποχώρηση του Ερντογάν μπροστά στην αταλάντευτη και υπεύθυνη γραμμή του Βλαδίμηρου Πούτιν, η θέση του στο εσωτερικό είχε εξασθενίσει πολύ. Κατά την ταπεινή μου γνώμη μια τέτοια οπερέτα απόλυτα ελεγχόμενη, ενισχύει την θέση του Ερντογάν ενόψει των πολλών ανοικτών μετώπων που μάλλον σε διαμελιστική αιμορραγία της γειτονικής χώρας θα εξελιχθούν. Πάντως είτε κεμαλική είτε ισλαμική η Τουρκία ειδικά ως προς την Ελλάδα, εκφράζει μια ισλαμοκεμαλική σύνθεση. Σύνθεση απειλής και απροκάλυπτης επίθεσης προς την χώρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μανώλη την δήλωση του Erdogan και την μετακίνηση του στο εξωτερικό κατά την διάρκεια του πραξικοπηματος δεν είδα πουθενά τότε σε όσα έχω αντισυστιμικα site.Μπορείς να μου πεις ενημερωτικά και μόνο που το διάβασες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στην Τουρκική έκδοση της Ηurriyet και το ανέφερε στην απευθείας κάλυψή της η RT.

    ΑπάντησηΔιαγραφή