NAI στην BRexit: Χρέος προς όλη την ανθρωπότητα! (3) - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

22/06/2016

NAI στην BRexit: Χρέος προς όλη την ανθρωπότητα! (3)

JC: Έτσι η CIA βρίσκεται πίσω από την πίεση για πράγματα όπως η TTIP. Αν η TTIP περάσει, οι άνθρωποι δεν θα γνωρίζουν ότι αυτά τα πράγματα είναι στις προμήθειες των τροφίμων τους, επειδή δεν θα υπάρχει σήμανση.

PCR: Αν η εταιρική σχέση TTIP περάσει, η Monsanto θα είναι σε θέση να μηνύσει την Γαλλία για την απώλεια των εσόδων, που θα είχε εξαιτίας της Γαλλικής εθνικής νομοθεσίας. Και η δίκη θα λάβει χώρα σε ένα ιδιωτικό εταιρικό δικαστήριο, όχι σε δημόσιο δικαστήριο, όπου μόνο οι επιχειρήσεις λαμβάνουν τις αποφάσεις. Και έτσι όλοι αυτοί οι νόμοι μπορούν να ανατραπούν από τις επιχειρήσεις. Και έτσι μπορεί κάθε είδους ρύθμιση για την υγεία ή την ασφάλεια να καταπατηθεί, διότι αποτρέπει τα κέρδη. Νομίζω ότι μπορεί ακόμη να χρησιμοποιηθεί για να απαλλαγούν από την φορολογία.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι ιδιωτικές Αμερικανικές εταιρείες υγείας θα είναι σε θέση να έρθουν και να τελειώνουν με το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS), διότι παρεμβαίνει στα κέρδη τους.

JC: Έτσι μια ψήφος για την BRexit είναι το τέλος της TTIP, επίσης, γιατί το τέλος της Ε.Ε. σημαίνει ότι δεν υπάρχει συνασπισμός με τον οποίο να διαπραγματευτεί.

Πρέπει να εξαφανίσουμε την απειλή του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου
PCR: Αυτό είναι σωστό. Οι Βρετανοί θα μπορούσαν να κάνουν σε ολόκληρο τον κόσμο και στον εαυτό τους μια τεράστια χάρη: να μπλοκάρουν την εταιρική εξαγορά της Ευρώπης, να εμποδίσουν την Αμερικανική χρήση της Ευρώπης για να δημιουργήσει εχθρότητα με την Ρωσία και να εξαλείψουν σε μεγάλο βαθμό την απειλή του πολέμου. Αλλά αυτό που βλέπουμε σήμερα στην Ρωσία και στις ΗΠΑ είναι μια τεράστια αύξηση στις πυρηνικές δυνάμεις.

Όλα όσα πέτυχαν ο Reagan και ο Gorbachev έχουν καταστραφεί από την Washington. Oι δύο μεγάλοι στόχοι τους ήταν να τελειώσει ο κίνδυνος του πυρηνικού armageddon και το τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Πίστευαν ότι τα πυρηνικά όπλα πρέπει να φύγουν. Τώρα είναι μια πολύ χειρότερη κατάσταση. Είναι χειρότερα από κάθε άποψη. Τα δόγματα πολέμου των χωρών συνήθως ήταν για να είναι μόνο δύναμη αντιποίνων, ότι τα πυρηνικά όπλα μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να εκδικηθούν μόνο. Τώρα και οι δύο πλευρές έχουν τα δόγματα του πρώτου πυρηνικού χτυπήματος. Έτσι, η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη από ό,τι ήταν στην ακμή του Ψυχρού Πολέμου.

Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, οι Αμερικανικές διοικήσεις χρησιμοποιούνταν για να κάνουν κάθε είδους προσπάθεια ώστε να είναι καλές οι σχέσεις με την Ρωσία. Αλλά τώρα η κυβέρνησή μας και οι προεδρικοί υποψήφιοι συκοφαντούν την Ρωσία και λένε ψέματα σε κάθε ευκαιρία κατά της Ρωσίας μιλώντας για τις Ρωσικές "εισβολές". O Reagan ήθελε να τερματίσει την κατάσταση του κινδύνου που υπήρχε. Τώρα, όμως, οι κίνδυνοι έχουν όλοι επανέλθει. Η Washington απλά θα ενθαρρυνθεί, εάν η ψηφοφορία για την BRexit αποτύχει.

JC: Αλλά τίποτα από αυτά δεν έγινε σαφές στον Βρετανικό λαό. Πάντα παρουσιάζονται από την άποψη του τι είναι καλό για την χώρα και το κατά πόσον αυτό είναι καλό για την λίρα, την απασχόληση και το εμπόριο με τις αγορές της Ε.Ε., κ.λ.π. Τίποτα από αυτά δεν έχει διευκρινιστεί σε εμάς καθόλου. Είμαστε προφυλαγμένοι από την πραγματικότητα.

Ο τύπος και η κυβέρνηση είναι συνένοχοι στην προπαγάνδα
Η προπαγάνδα που μας βομβαρδίζει έχει αποτέλεσμα. Το 2013 οι δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να φύγουν, αλλά στην συνέχεια, το 2015, υπήρχαν περισσότερες ψήφοι υπέρ της παραμονής. Τώρα η κατάσταση είναι ανησυχητικά κοντά, και νομίζω ότι οι άνθρωποι θα χάσουν την ψυχραιμία τους την τελευταία στιγμή. Μας λένε ότι όλα είναι αβέβαια αν θα αποχωρήσουμε από την Ε.Ε.. Αυτός ο φόβος για το άγνωστο είναι που παίζεται. Οι άνθρωποι θέλουν την αίσθηση των πραγμάτων, που είναι γνωστά και σίγουρα.

[ προηγούμενη σελίδα ] [ επόμενη σελίδα ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου