NAI στην BRexit: Χρέος προς όλη την ανθρωπότητα! (4) - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

22/06/2016

NAI στην BRexit: Χρέος προς όλη την ανθρωπότητα! (4)

PCR: Έτσι, η συνέπεια είναι ότι οι Βρετανοί και το σύστημα της δικαιοσύνης τους θα εξαφανιστούν και οι συγκρούσεις με την Ρωσία θα ενταθούν. Και ούτε η Ευρώπη, ούτε οι ΗΠΑ, θα υπάρχουν σε οποιαδήποτε μορφή αν ο πόλεμος ξεκινήσει.

Όλα γίνονται για να παραμορφώσουν την κρίση μας, να μας κάνουν να δυσπιστούμε με το τι συμβαίνει στον Τύπο και την κυβέρνηση. Είναι ένα μυστήριο σε μένα γιατί κανείς εμπιστεύεται οτιδήποτε λέει ο Τύπος. Δεν είναι τίποτα άλλο, παρά προπαγάνδα και ψέματα.

Κοίτα, μερικά χρόνια πριν, είχαμε έναν μεγάλο Γερμανό εκδότη (TLB: Dr Udo Ulfkotte), που δήλωσε ότι ο ίδιος και άλλοι από τα μέσα ενημέρωσης καθοδηγούνταν στο τι να δημοσιεύουν και ήταν ουσιαστικά πράκτορες της CIA. Είναι αλήθεια, που ισχύει για όλες τις σημαντικές πηγές ειδήσεων σε όλη την Ευρώπη. Είναι αλήθεια, που ισχύει στην Αγγλία: δεν υπάρχει ανεξάρτητος Τύπος.

JC: Αλλά οι άνθρωποι δεν το γνωρίζουν αυτό και εξακολουθούν να εμπιστεύονται όσα ιδρύματα τους ακούγονται οικεία, που πιστεύουν ότι μπορούν να στηριχθούν. Έτσι, η οικονομική υπόθεση για την παραμονή υποστηρίζεται από την Τράπεζα της Αγγλίας και το ΔΝΤ. Έτσι, εμπιστευόμαστε αυτά τα διάσημα ονόματα για να μας πουν τι να κάνουμε. Αλλά ο βουλευτής των Συντηρητικών Daniel Hannen λέει ότι έχουμε τον εαυτό μας αλυσοδεμένο σε ένα πτώμα. Θα έπρεπε να ακολουθήσουμε την Νορβηγία και την Ελβετία, που έχουν συνάψει συμφωνίες συναλλαγής, που τις καθιστούν ανεξάρτητες και εξακολουθούν να έχουν την ελευθερία για εμπόριο με την Ε.Ε. Γιατί είμαστε αλυσοδεμένοι σε αυτό τον παλιομοδίτικο 1970 τρόπο σκέψης, όταν το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν ο ασθενής της Ευρώπης; Θα έπρεπε να είμαστε σε θέση να κάνουμε εμπόριο με όποιους μας αρέσει σε αυτή την εποχή της παγκοσμιοποίησης. Αλλά τα μεγάλα πιστωτικά ιδρύματα μας λένε τι να σκεφτούμε. Οι άνθρωποι δεν έχουν μάθει να δυσπιστούν σε αυτά τα μεγάλα ιδρύματα και να σκέφτονται για τους εαυτούς τους.

Η Βρετανική λίρα είναι μια δύναμη και αδυναμία
PCR: Η Washington πιθανότατα θα πει όχι σε μια ψήφο υπέρ της BRexit. Δεν θα επιτρέψει μια έξοδο. Ή αν το Ηνωμένο Βασίλειο όντως φύγει, τότε πιθανότατα θα υπάρξει μια μαζική επίθεση κατά της Βρετανικής λίρας. Κατόπιν εντολής από την Goldman Sachs, όλες οι κεντρικές τράπεζες, μαζί με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα συσπειρωθούν ενάντια στην Βρετανία -είναι όλες μαριονέτες (οι κεντρικές τράπεζες)- για να ρίξουν την λίρα στο μηδέν και να γυρίσουν να δείξουν την αποχώρηση από την Ε.Ε. ως την αιτία. Έτσι, θα δημιουργήσουν μια κατάσταση για να επιστρέψει στην Ε.Ε., επειδή κανείς δεν έχει εμπιστοσύνη στην λίρα.

JC: Έτσι εννοείτε έναν λάθος οικονομικό συναγερμό, που δεν θα παραδεχθούν. Θέλετε να πείτε ότι δεν υπάρχει λόγος να ψηφίσουμε την BRexit; Θα τόνιζε τα θέματα, σίγουρα, ότι υπάρχει δυσαρέσκεια με την Ε.Ε.

Η ισχυρή παράπλευρη συνέπεια της BRexit
PCR: Αυτή η ψηφοφορία θα ενθαρρύνει και άλλες χώρες, που δεν έχουν δικό τους νόμισμα γιατί δεν θα αντιμετωπίσουν μια επίθεση στο νόμισμά τους προκειμένου να ευθυγραμμιστούν μιας και δεν έχουν.

Έτσι πάρτε για παράδειγμα τους Έλληνες. Αν έβλεπαν μια τέτοια κατάσταση, μία BRexit θα μπορούσε να τους ενθαρρύνει να βγουν επειδή δεν κινδυνεύουν να βιώσουν μια τέτοια επίθεση. Και δεν υπάρχει καμία λογική στο να επιτεθούν στο ευρώ. Αυτό ισχύει για τους Πορτογάλους, τους Ιταλούς και τους Ισπανούς. Ακόμη και για τους Γάλλους. Υπό αυτή την έννοια, θα ήταν καλό σαν ένας τρόπος να αρχίσουν οι άνθρωποι να ψηφίζουν για να φύγουν.

Και αυτές οι χώρες έχουν πράγματι κάθε λόγο να φύγουν.

JC: Λοιπόν αυτό ακούγεται σαν να είναι οι φτωχότερες χώρες αυτές που φεύγουν. Θα ήταν ένας επαναπροσδιορισμός της Ε.Ε., αφήνοντας τις πλουσιότερες χώρες μέσα;

[ προηγούμενη σελίδα ] [ επόμενη σελίδα ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου