NAI στην BRexit: Χρέος προς όλη την ανθρωπότητα! (2) - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

22/06/2016

NAI στην BRexit: Χρέος προς όλη την ανθρωπότητα! (2)

Η δημοκρατία είναι νεκρή στην Δύση
JC: Αλλά μια κατάσταση όπως αυτή με την Ιρλανδία θα μπορούσε να επαναληφθεί και πάλι, όπου είχε ΔΥΟ ευκαιρίες να καταψηφίσει την Συνθήκη του Maastricht, ωστόσο η επανειλημμένη απόρριψή της δεν αναγνωρίστηκε. Η ψήφος για την BRexit μπορεί να μην έχει κανένα αποτέλεσμα.

PCR: Ή η κυβέρνηση θα μπορούσε απλά να μην αποδεχθεί την ψηφοφορία. Ήδη το βλέπουμε αυτό να συμβαίνει. Πριν από λίγο καιρό, ένας από τους κορυφαίους στρατηγούς σας είπε ότι αν ο Jeremy Corbyn εκλεγεί πρωθυπουργός, δεν πρόκειται να τον αφήσουμε να αναλάβει τα καθήκοντά του.

Η δημοκρατία στη Δύση έχει χαθεί, είναι νεκρή. Κοιτάξτε την Ελλάδα. Δεν υπάρχει κανένας σεβασμός στην δημοκρατία. Κοιτάξτε την Γαλλία. Υποτίθεται ότι είναι αριστερές σοσιαλιστικές κυβερνήσεις. Οι κυβερνήσεις κάνουν το αντίθετο από ό,τι θέλουν οι πολίτες, παρά τις διαμαρτυρίες των ανθρώπων στο δρόμο.

Η άποψή μας για την Ε.Ε. είναι εσφαλμένη
JC: Έτσι, συχνά μας καλλιεργείται η ιδέα ότι η Ε.Ε. κλίνει ελαφρά αριστερά και είναι σοσιαλιστικά δημοκρατική. Ένα αφιέρωμα που είδα "Επιχείριση Βρυξέλλες: ποιος διοικεί την Ευρωπαϊκή Ένωση;" δίνει αποδείξεις ότι τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. επηρεάζονται μαζικά από χιλιάδες εταιρικά lobbies, που έχουν έδρα τις Βρυξέλλες. Έτσι ξεσκεπάζει το ψέμα της ιδέας ότι έχει αριστερή κλίση.

PCR: Δεν υπάρχει τίποτα αριστερό σ'αυτήν. Δεν υπάρχει αριστερά στην Δύση, έχει χαθεί. Ο Tony Blair εξελέγει για μια κυβέρνηση των Εργατικών. Αλήθεια; Είναι πιο δεξιός από τον Ronald Reagan. Δείτε τους λεγόμενους σοσιαλιστές στην Γαλλία, τον Francois Hollande. Και τον Sarkozy. Αυτοί οι άνθρωποι είναι ουσιαστικά φασίστες. Δεν υπάρχει κανένας σεβασμός οπουδήποτε στην Ευρώπη για την δημοκρατία. Η όλη ιδεολογία είναι να δεχτούν διακυβέρνηση από ψηλά.

Οι ΗΠΑ είναι ολοκληρωτικά διοικούμενες από ιδιωτικά ολιγαρχικά συμφέροντα. Έχουμε την Wall Street, το σύμπλεγμα στρατιωτικής ασφάλειας, το Ισραηλινό Lobby, την βιομηχανία μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, δηλαδή την Monsanto, τις βιομηχανίες εξαγωγής ενέργειας, των ορυχείων, της ξυλείας. Αυτοί είναι οι άνθρωποι, που κάνουν τους νόμους, που κάνουν τους κανονισμούς, που στελεχώνουν το Υπουργείο των Οικονομικών, την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, την Αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος, αυτοί κυβερνούν. Έτσι, η Ευρώπη δεν αποτελεί έκπληξη.

JC: Και σε αυτό το αφιέρωμα, δεν άκουσα για το Ευρωπαϊκό Στρογγυλό Τραπέζι Βιομηχάνων. Είναι φτιαγμένο από εταιρικούς CEOs, που έχουν προνομιακή μυστική πρόσβαση στην ίδια την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την οποία μιλούσαμε νωρίτερα. Είναι απλά στοιβαγμένο με ονόματα που οι άνθρωποι θα αναγνωρίσουν, -BASF, Heineken, Total, Erikssons, Fiat, Phillips, Rio Tinto, Nokia, Royal Dutch Shell, Siemens, Volvo, κλπ- έχουν μυστική πρόσβαση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που προωθεί την νομοθεσία που θα ψηφιστεί.

Το "ΝΑΙ" στην BRexit θα αποτελείωνε την TTIP
PCR: Έτσι, οι εταιρείες προωθούν την νομοθεσία όπως ακριβώς και στις ΗΠΑ. Οι πολιτικοί είναι μια βιτρίνα, παρέχουν ένα κάλυμμα. Τα ιδιωτικά συμφέροντα την διοικούν. Προσέξτε την αντιμετώπιση και την αποδοχή που έχει η Monsanto, η GMO και το glyphosate [σημ. ΜΒΒ: ζιζανιοκτόνο της Monsanto] από την Ε.Ε., αλλά όχι από τις χώρες μέλη, όπως η Γαλλία. Ο αρμόδιος υπουργός στην Γαλλία, δήλωσε ότι τo glyphosate θα συνεχίσει να απαγορεύεται στην Γαλλία, παρά το ότι η Ε.Ε. δίνει περισσότερο χρόνο για δοκιμές σε αυτά τα πράγματα. Έτσι υπάρχει μια σύγκρουση μεταξύ της Γαλλίας και της νομοθεσίας της Ε.Ε. Αυτά τα είδη των συγκρούσεων μόνο θα χειροτερεύουν.

Αλλά επειδή η CIA διευθύνει την παράσταση, τελικά, οι μεμονωμένες κυβερνήσεις θα χάσουν.

[ προηγούμενη σελίδα ] [ επόμενη σελίδα ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου