NAI στην BRexit: Χρέος προς όλη την ανθρωπότητα! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

22/06/2016

NAI στην BRexit: Χρέος προς όλη την ανθρωπότητα!

Ξημέρωσε η τελευταία μέρα πριν από το κρίσιμο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016 στην Βρετανία, όπου θα αποφασισθεί η παραμονή ή η έξοδος της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα της πρόσφατης συνέντευξης του Dr. Paul Craig Roberts στον Julian Charles του "The Mind Renewed". Η απομαγνητοφώνηση αυτού του τμήματος της συνέντευξης δημοσιεύθηκε εδώ και σας την παρουσιάζω στην μετάφρασή μου από το Αγγλικό κείμενο.

Στο πρώτο μέρος της συνέντευξης αναφέρεται ένα πολύ σημαντικό άρθρο από το 2000 του Ambrose Pritchard-Evans, που γράφει για την Telegraph και μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Οι Ρώσοι το είδαν όλο αυτό [η Γερμανική Luftwaffe επιτέθηκε στην Ρωσία] με την Γερμανία το 1941. Δεν θα το δεχτούν αυτό και το έχουν πει. Πρέπει να αρχίσουμε να ακούμε τι λένε οι Ρώσοι. Δεν μπορείτε να στριφογυρίζετε για να ξεκινήσετε μάχη με την πιο ισχυρή στρατιωτική δύναμη του κόσμου, που είναι η Ρωσία και όχι οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Rand Corporation (η Rand ουσιαστικά είναι ένα παράρτημα της CIA) έκανε μια μελέτη, που ανέλυσε διάφορα σενάρια πολέμου και κατέληξε στο συμπέρασμα πως ένας πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ / Ευρώπης θα χρειαστεί μόνο 60 ώρες για να τελειώσει, όχι 60 ημέρες. Η Ρωσία έχει έναν πολύ πιο εξελιγμένο στρατό και θα καταλάβει την Ευρώπη πολύ γρήγορα. Οι ΗΠΑ είναι στρατιωτικά πολύ ξεπερασμένες.

Κάποιοι θα πουν ότι η Rand το ισχυρίστηκε αυτό προκειμένου να λάβει περισσότερη στρατιωτική χρηματοδότηση, ωστόσο υπάρχουν πάρα πολλοί ανεξάρτητοι στρατιωτικοί αναλυτές εκεί έξω, που μπορούν να το επιβεβαιώσουν, ενώ ταυτόχρονα κανείς δεν έχει επικρίνει τις μελέτες της Rand.

Η Ε.Ε. μετουσιώνει τα Αμερικανικά εγκλήματα πολέμου
Αυτό που κάνουν οι ΗΠΑ με το ΝΑΤΟ είναι να φέρουν την Ευρώπη σε μια κατάσταση σύγκρουσης με την Ρωσία. Αλλά οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν επίσης το ΝΑΤΟ για να καλύψουν και τα εγκλήματα πολέμου στο Ιράκ, τη Λιβύη, τη Συρία, το Πακιστάν, την Υεμένη, την Σομαλία και το Αφγανιστάν. Χωρίς την κάλυψη του ΝΑΤΟ, θα ονομαζόταν ωμή επιθετικότητα και οι ΗΠΑ θα έπρεπε να οδηγηθούν σε δίκη για εγκλήματα πολέμου. Αλλά το κάλυμμα του ΝΑΤΟ το κάνει να φαίνεται σαν οι δραστηριότητές τους να είναι μια εφαρμογή της δημοκρατίας, επειδή και όλες οι άλλες χώρες θεωρούνται πως υποστηρίζουν τα ίδια.

Έτσι, η Ευρώπη δίνει τη δυνατότητα στους στρατηγικούς πολέμους της Washington και στις γεωπολιτικές στρατιωτικές της κινήσεις, που δημιουργούν τεράστιους αριθμούς προσφύγων που έρχονται στην Ευρώπη. Τόσο ηλίθιοι είναι οι Ευρωπαίοι και οι Βρετανοί.

JC: Έτσι, οι συνέπειες της ψηφοφορίας για την BRexit πάνε πολύ πέρα από τα εθνικά σύνορα του Ηνωμένου Βασιλείου, αν και μας λένε πάντα να το σκεφτούμε μόνο από την άποψη της Βρετανικής προοπτικής. Η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ θα καταρρεύσουν και πολλά από αυτά τα προβλήματα θα ξεπεραστούν.

PCR: Οι ΗΠΑ απειλούν ολόκληρο τον κόσμο, προκαλώντας μια πυρηνική σύγκρουση με την Ρωσία και την Κίνα (συμβατικός πόλεμος είναι αδύνατος ενάντια σε αυτές τις χώρες, ιδίως δεδομένου ότι έχουν μια στρατηγική στρατιωτική συμμαχία). Σπρώχνουμε ολόκληρο τον κόσμο προς την κατεύθυνση αυτή. Και η Ευρώπη το καθιστά δυνατό αυτό! Αν οι Ευρωπαϊκές χώρες είχαν ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική, θα είχαν αρνηθεί αυτήν την ανάμειξη στην Αμερικανική παγκόσμια ηγεμονία και θα προωθούσαν τις καλές σχέσεις με την Ρωσία. Οι αληθινοί ηγέτες της Ευρώπης θα το έλεγαν αυτό, αλλά είναι όλοι τους ξεπουλημένοι.

JC: Έτσι, μια ψήφος υπέρ της BRexit είναι μια ψήφος ενάντια στην προσπάθεια της Washington για μια νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων.

PCR: Ναι. Η μη ψήφιση της BRexit αφαιρεί από όλους μια ευκαιρία να σταματήσουν την επιθετικότητα της Washington και η πιθανότητα ενός πυρηνικού πολέμου αυξάνεται κατά πολύ.

[ συνεχίζεται... ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου