Η δια του οικονομικού χρέους, κατάτμηση της Ελλάδος - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

05/06/2016

Η δια του οικονομικού χρέους, κατάτμηση της Ελλάδος

Στις 11 Αυγούστου του 2010 ο τότε υπουργός των Εσωτερικών (ο πλήρης τίτλος του υπουργείου τότε ήταν Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης), Ιωάννης Ραγκούσης, υπέγραψε και έθεσε σε εφαρμογή τον Νόμο 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης − Πρόγραμμα Καλλικράτης», που αποτελεί την σημερινή διοικητική διαίρεση της Ελλάδος. Σύμφωνα με αυτήν, η Πατρίδα μας διαιρείται σε επτά (7) αποκεντρωμένες διοικήσεις, δεκατρείς (13) περιφέρειες και τριακόσιους εικοσιπέντε (325) δήμους.

Πριν να προχωρήσει στην θέσπιση αυτού του νόμου η Ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με τον τότε πρόεδρο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Dominique Strauss-Kahn, βρισκόταν επί μήνες σε μυστικές συνομιλίες με το Ταμείο. Η πορεία που θα ακολουθούσε η Πατρίδα μας ήταν προδιαγεγραμμένη όχι μόνο σε ότι αφορά στις οικονομικές ρυθμίσεις, αλλά κυρίως στις πολιτικές μεταβολές που έμελλε να υποστεί. Το ΔΝΤ είχε κληθεί όχι απλά για να "σώσει" τις Γερμανικές, τις Γαλλικές και κάποιες Ολλανδικές τράπεζες θυσιάζοντας ένα έθνος ολόκληρο, αλλά για να υπηρετήσει ένα από τα μεγαλύτερα βήματα στην πορεία προς την νέα οικουμενιστική (παγκοσμιοποιημένη) πραγματικότητα.

Ο Strauss-Kahn διαφώνησε με αυτήν την πρακτική και γι’ αυτό οι Δυτικοί εκμεταλλεύτηκαν την αδυναμία που είχε στο γυναικείο φύλο, τον παγίδευσαν, του στέρησαν το αξίωμα που κατείχε και στην θέση του τοποθέτησαν την απολύτως πειθήνια στις βουλές τους, Christine Madeleine Odette Lagarde. Η συνέχεια και η πορεία της Πατρίδος μας είναι λίγο πολύ γνωστή.

Αυτό που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι Έλληνες είναι το περιεχόμενο των παρασκηνιακών συνομιλιών της Ελληνικής κυβέρνησης με το Ταμείο, αλλά και τον Μηχανισμό Στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως ισχυρίζεται ο Strauss-Kahn, η Ελλάδα ουσιαστικά αποδέχθηκε την απώλεια της Εθνικής Κυριαρχίας της. Δεν τόλμησε, ωστόσο, ποτέ να αποκαλύψει λεπτομέρειες –που αργά ή γρήγορα θα έρθουν στο φως– αλλά η τροπή των πραγμάτων αποκαλύπτει τα συμφωνηθέντα.

Η τότε κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου βιάστηκε να περάσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, χωρίς πολλές δημόσιες συζητήσεις και, κυρίως, αποφεύγοντας την Ολομέλεια του Σώματος. Ο νόμος, που ψηφίστηκε από θερινό τμήμα του Κοινοβουλίου (τέσσερις ημέρες πριν από τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Παναγίας μας, με τους Έλληνες “παγωμένους” από τις εξελίξεις αλλά σε καλοκαιρινές διακοπές(!)), πρόκειται να επηρεάσει, αν όχι να καθορίσει, μία αναμενόμενη αναδιάταξη των συνόρων της Ελληνικής Επικράτειας!

Η κυβέρνηση Παπανδρέου προχώρησε εσπευσμένα στην διοικητική διαίρεση της Ελλάδος με βάση τα στοιχεία της απογραφής του πραγματικού πληθυσμού της 18ης Μαρτίου 2001, παρά το γεγονός ότι ήδη είχε προγραμματιστεί για την άνοιξη του 2011 η νέα απογραφή του πληθυσμού. Γιατί, όμως, αυτή η βιασύνη; Γιατί πολύ απλά η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε φροντίσει να δεσμεύσει την Ελλάδα για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ως πρώτη προϋπόθεση πριν την έναρξη των συνομιλιών, που κατέληξαν στις δανειακές συμβάσεις.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε, εκτός της συγκεκριμένης διαίρεσης, τον τρόπο της διοίκησης του νέου σχήματος. Συγκεκριμένα:

[ συνεχίζεται... ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου