Χριστούγεννα 2015 - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

25/12/2015

Χριστούγεννα 2015

Δεῦτε ἴδωμεν πιστοί, ποῦ ἐγεννήθη ὁ Χριστός, ἀκολουθήσωμεν λοιπὸν ἔνθα ὁδεύει ὁ ἀστήρ, μετὰ τῶν Μάγων Ἀνατολῆς τῶν Βασιλέων. Ἄγγελοι ὑμνοῦσιν, ἀκαταπαύστως ἐκεῖ. Ποιμένες ἀγραυλοῦσιν, ᾠδὴν ἐπάξιον. Δόξα ἐν ὑψίστοις λέγοντες, τῷ σήμερον ἐν Σπηλαίῳ τεχθέντι, ἐκ τῆς Παρθένου, καὶ Θεοτόκου, ἐν Βηθλεὲμ τῆς Ἰουδαίας.

Τὶ θαυμάζεις Μαριάμ; τὶ ἐκθαμβεῖσαι τῷ ἐν σοὶ; Ὅτι ἄχρονον Υἱόν, χρόνῳ ἐγέννησα φησί, τοῦ τικτομένου τὴν σύλληψιν μὴ διδαχθεῖσα. Ἄνανδρος εἰμί, καὶ πῶς τέξω Υἱόν; ἄσπορον γονὴν τὶς ἑώρακεν; ὅπου Θεὸς δὲ βούλεται, νικᾶται φύσεως τάξις, ὡς γέγραπται. Χριστὸς ἐτέχθη, ἐκ τῆς Παρθένου, ἐν Βηθλεὲμ τῆς Ἰουδαίας.

ἀχώρητος παντί, πῶς ἐχωρήθη ἐν γαστρὶ; ὁ ἐν κόλποις τοῦ Πατρός, πῶς ἐν ἀγκάλαις τῆς Μητρός; πάντως ὡς οἶδεν ὡς ἠθέλησε καὶ ὡς ηὐδόκησεν· ἄσαρκος γὰρ ὢν, ἐσαρκώθη ἑκών· καὶ γέγονεν ὁ Ὢν ὃ οὐκ ἦν δι’ ἡμᾶς· καὶ μὴ ἐκστὰς τῆς φύσεως, μετέσχε τοῦ ἡμετέρου φυράματος. Διπλοῦς ἐτέχθη, Χριστὸς τὸν ἄνω, κόσμον θέλων ἀναπληρῶσαι.

10 σχόλια:

  1. Μανώλη κάνω αυτό το σχόλιο για να σου πω ότι δεν είδα στην εφημέρίδα άρθρο για τα οικονομικά της Παρατάξεως.Πόσο έιναι το χρέος?Μου είπες ότι θα μου απαντήσεις στην εφημερίδα για συνεργασία με την Ρωσία όπως έκανε το κουρδικό κόμμα και άνοιξε γραφείο στην Μόσχα? Οσο για το χρέος πες μας ώστε να προγραματίζουμε τα οικονομικά μας και να δίνουμε στον τραπεζικό λογαριασμό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχεις δίκιο πως είναι πολλά τα θέματα που πρέπει και να τοποθετηθούμε και να αναλύσουμε. Ωστόσο η επικαιρότητα και οι εξελίξεις, που είναι πολλές φορές καταιγιστικές, καθώς και η ασφυκτική πίεση του χρόνου που υπάρχει στα πολλά και ανεξάρτητα θέματα όπου δραστηριοποιούμαστε όλοι όσοι είμαστε στην πρώτη γραμμή της Παρατάξεως «ΚΟΙΝΩΝΙΑ», δεν μας επιτρέπουν πάντοτε να βαδίσουμε βάσει των σχεδίων μας. Παρά ταύτα οι εκκρεμότητες παραμένουν, είναι δρομολογημένες και θα συζητηθούν πιο αναλυτικά και στην κοπή της Αγιοβασιλόπιτας μας.

    Σε ότι αφορά στο χρέος, χάρη στην συμβολή των μελών και των φίλων αλλά και στην αυστηρή οικονομική πολιτική που ακολουθήσαμε κατά την πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση, ανέρχεται περίπου στις 15.000€ με 17.000€. Ο λόγος που δεν είναι ακριβές το ποσό είναι γιατί υπάρχουν φίλοι και στελέχη της Παρατάξεως «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» που έχουν δανείσει προσωπικά τους χρήματα στον αγώνα χωρίς να ζητούν να τους καταβληθούν άμεσα, πλην όμως αποτελούν (κι αυτά) χρέος καθώς δεν είναι δυνατόν να μην επιστραφούν ποτέ.

    Η συνδρομή στον αγώνα, ψυχικά και υλικά, είναι επιβεβλημένη σε όλους όσοι ενστερνίζονται τις ανησυχίες και τον αγώνα της Παρατάξεως «ΚΟΙΝΩΝΙΑ».

    Δεν σκύβουμε το κεφάλι και κυρίως δεν θα υποστείλουμε το λάβαρο της συγχρόνου ειρηνικής επαναστάσεως που έχει σαν σκοπό την απελευθέρωση της πατρίδος από αυτούς που την διέλυσαν πρωτίστως πνευματικά και εν συνεχεία και οικονομικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μανώλη θέλω να ρωτήσω επίσης ποιές είναι οι αρμοδιότητες ενός πυρήνα ενός κόμματος. Μου είπες να φτιάξω έναν πηρύνα τον Οκτώμβριο και θα ηθέλα να ξέρω σαν δοιηκητης του τι δουλειές κανούμε σε μια τετραετία λόγου χάρη και στην περίοδο των εκλογών. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το βασικό στην Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» είναι η διάδοση της παρουσίας της στον Ελληνικό λαό. Επειδή δεν έχουμε προβολή από τα μέσα ενημερώσεως, είναι επιτακτική η ανάγκη της στόμα-με-στόμα ενημέρωσης για την Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» και κυρίως η παρότρυνση προς τους ανθρώπους να επισκεφθούν την ιστοσελίδα μας και να μας γνωρίσουν καλύτερα.

    Επιπρόσθετα, κάθε οικονομική ενίσχυση στην Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ», ξέρεις πολύ καλά πως είναι πηγή ενέργειας σε ένα τιτάνιο έργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επίσης Μανώλη δεν είδα τελευταία στο έντυπο ταχυδρομείο μου την έντυπη μορφή της εφημεριδας για να διαβάσω και να την δώσω σε άλλους να την διαβασουν...Τι γίνεται με αυτό το θέμα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δυστυχώς δεν μπορώ να σου απαντήσω εκ μέρους του Ελληνικού Ταχυδρομείου! Από την Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» η εφημερίδα απεστάλη πριν από τα Χριστούγεννα και σε κάποιες (λίγες) περιπτώσεις την πρώτη εργάσιμη μετά από αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επειδή ο μόνος τρόπος επικοινωνίας που έχω με το κόμμα και τις διαδικασίες του είναι να μιλάω δημοσίως σε σχόλια στο blog γιατί στο παρελθόν σε email στο email του κόμματος δεν απαντήθηκαν κάποια ερωτήματα ούτε στα μηνύματα του blog απαντήθηκαν θελω να κάνω δυο ερωτήσεις που εύχομαι να είναι οι τελευταίες:

    1)Είναι ανοιχτό το γραφείο των Αθηνών τις καθημερινές για να πάρω καμια εφημερίδα απο τις καινούργιες τώρα που δεν είναι προεκλογική περίοδος και δεν υπάρχει ανακοίνωση ότι είναι ανοιχτά ?

    2)Ηθέλα να μάθω που και σε αυτό υπερτερείτε σε σχέση με άλλα κόμματα (είναιεπισης και κάτι που θαύμασα προσωπικά) το ότι το γραφείο των Αθηνών, το σπίτι ,είναι δωρέα κάποιου για το όραμα της παρατάξεως. Είναι αλήθεια; Θέλω να μάθω πως αποκτήσατε γραφεία και στο Ηρακλείο και στην Άμφισσα. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν ξέρω σε ποιο παρελθόν αναφέρεσαι, αλλά στο e-mail της Παρατάξεως «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» πάντοτε υπάρχει απάντηση. Επίσης θα ήθελα να μου αναφέρεις ποια ερωτήματά σου δεν απαντήθηκαν στο blog. Οι αόριστες διατυπώσεις δεν ωφελούν, ούτε με βοηθούν να απαντήσω σε ότι, ενδεχομένως, έχω αφήσει σε εκκρεμότητα.

    1) Το γραφείο της Παρατάξεως «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» είναι ανοικτό και καθημερινές και Σάββατο πρωί μέχρι τις 14:00. Επιπλέον, μπορείς πάντοτε να τηλεφωνήσεις εκ των προτέρων έτσι ώστε να είσαι βέβαιος.

    2) Βεβαίως και είναι αλήθεια! Μάλιστα αυτός που το έχει παραχωρήσει, παρότι νιόπαντρος, επέλεξε να ζήσει ο ίδιος στο νοίκι και να παραχωρήσει άνευ χρονικού ορίου και αντιτίμου το ιδιόκτητο κτίριό του στην Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ». Εύχομαι ολόψυχα το παράδειγμα αυτού και της συζύγου του να μας οδηγεί και να μας διδάσκει πάντοτε. Αυτό ήταν το φρόνημα του Ι.Α.Καποδίστρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όταν πρωτοηλθα στο blog ( δεν θυμάμαι ποτε) είχα αφήσει ένα ερώτημα σε μήνυμα που ούτε και αυτό θυμάμαι (θα ήταν μετά τις ευρωεκλογές) αλλά ούτε έχω πρόβλημα που δεν απαντηθηκε.

    Ένας προβληματισμος μου ακόμα που έχω Μανώλη είναι για το αν σε ενοχλει να κάνω δημοσίως ερωτήσεις στο blog σου ή θες ιδιωτικά. Γιατί δίνω ψυχικά και υλικά τις δυνάμεις μου και θέλω να είμαι μέσα στα γεγονότα της παράταξης, μαχιμος δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όποτε θυμηθείς το ερώτημα είμαι εδώ για να το απαντήσω.

    Όσο για τον προβληματισμό σου, να μην σε απασχολεί καθόλου! Σε καμία περίπτωση δεν με ενοχλούν οι προβληματισμοί και οι απορίες που προέρχονται από καλή διάθεση και αγωνιστικό πνεύμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή