Είναι δυνατόν να ξυπνήσει ο κόσμος; (2) - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

23/05/2016

Είναι δυνατόν να ξυπνήσει ο κόσμος; (2)

Η θέση της Washington είναι ότι οι Βρετανοί δεν πρέπει να αφεθούν να αποφασίσουν κατά της Ε.Ε. επειδή μια τέτοια απόφαση δεν είναι προς το συμφέρον της Washington.

Η δουλειά του πρωθυπουργού είναι να τρομάξει τον Βρετανικό λαό με υποτιθέμενες ολέθριες συνέπειες του τύπου "θα μείνετε μόνοι σας". Ο ισχυρισμός είναι ότι η "μικρή Αγγλία" δεν μπορεί να σταθεί μόνη της. Στους Βρετανούς λένε ότι η απομόνωση θα σημάνει το τέλος τους, και η χώρα τους θα γίνει ένα τέλμα και θα παρακαμφθεί από την πρόοδο. Όλα τα σπουδαία θα συμβούν αλλού, και αυτοί θα μείνουν εκτός.

Αν η εκστρατεία φόβου δεν ολοκληρωθεί με επιτυχία και οι Βρετανοί ψηφίσουν για να φύγουν από την Ε.Ε., το ερώτημα είναι εάν η Washington θα επιτρέψει στην Βρετανική κυβέρνηση να αποδεχθεί το δημοκρατικό αποτέλεσμα.

Εναλλακτικά, η Βρετανική κυβέρνηση θα εξαπατήσει τον Βρετανικό λαό, όπως κάνει συνήθως, και θα δηλώσει ότι η Βρετανία έχει διαπραγματευθεί παραχωρήσεις από τις Βρυξέλλες που ξεφορτώνονται-λύνουν τα προβλήματα, που αφορούν στον Βρετανικό λαό.

Η θέση της Washington δείχνει ότι είναι σταθερή οπαδός του ότι τα μόνο συμφέροντά της είναι σημαντικά. Αν άλλοι λαοί επιθυμούν να διατηρήσουν την εθνική τους κυριαρχία είναι απλά εγωιστές. Επιπλέον, δεν είναι σε συμμόρφωση με την Washington γεγονός, που σημαίνει ότι μπορούν να κηρυχθούν ως μια "απειλή για την Αμερικανική εθνική ασφάλεια". Ο Βρετανικός λαός δεν πρέπει να επιτρέπεται να λαμβάνει αποφάσεις, που δεν συμμορφώνονται με το συμφέρον της Washington. Η πρόβλεψή μου είναι ότι οι Βρετανοί είτε θα εξαπατηθούν ή θα παρακαμφθούν.

Ο εγωκεντρισμός της Washington, ο αυτισμός της, η απίστευτη ύβρις και η αλαζονεία εξηγούν την ενορχηστρωμένη "Ρωσική απειλή". Η Ρωσία δεν έχει η ίδια παρουσιάσει τον εαυτό της στη Δύση ως στρατιωτική απειλή. Ωστόσο, η Washington αντιμετωπίζει την Ρωσία με μια συσσώρευση πολεμικού στόλου των ΗΠΑ / ΝΑΤΟ στην Μαύρη Θάλασσα, μια συσσώρευση πολεμικού στόλου, στρατευμάτων και αρμάτων μάχης στις χώρες της Βαλτικής και στην Πολωνία, με βάσεις πυραύλων στα σύνορα της Ρωσίας, αλλά και τα σχέδια για την ενσωμάτωση των πρώην Ρωσικών επαρχιών της Γεωργίας και της Ουκρανίας στα αμυντικά σύμφωνα των ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας.

Όταν η Washington, οι στρατηγοί και οι Ευρωπαϊκοί υποτελείς δηλώνουν ότι η Ρωσία είναι μια απειλή, εννοούν ότι η Ρωσία έχει μια ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική και ενεργεί προς το συμφέρον της και όχι προς το συμφέρον της Washington. Η Ρωσία είναι μια απειλή, επειδή ήταν ικανή να εμποδίσει την προτιθέμενη εισβολή της Washington στην Συρία και τις βομβιστικές επιθέσεις του Ιράν, και το έδειξε. Η Ρωσία μετρίασε έναν από τους σκοπούς του πραξικοπήματος της Washington στην Ουκρανία επανενώνοντας μαζί της ειρηνικά και δημοκρατικά την Crimea, την ναυτική βάση της Ρωσίας στην Μαύρη Θάλασσα, που για πολλούς αιώνες ήταν στο παρελθόν Ρωσική επαρχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου