Είναι δυνατόν να ξυπνήσει ο κόσμος; (3) - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

23/05/2016

Είναι δυνατόν να ξυπνήσει ο κόσμος; (3)

Ίσως έχετε αναρωτηθεί πώς ήταν δυνατόν για μικρές χώρες όπως το Ιράκ, η Λιβύη, η Συρία, η Yεμένη και η Βενεζουέλα να είναι απειλές για την Αμερικανική υπερδύναμη. Φαινομενικά η αξίωση της Washington είναι παράλογη. Μήπως οι πρόεδροι των ΗΠΑ, οι αξιωματούχοι του Πενταγώνου, οι εθνικοί σύμβουλοι ασφαλείας και οι πρόεδροι των προϊσταμένων του προσωπικού πραγματικά θεωρούν χώρες με τόσο λίγα προσόντα ως στρατιωτικές απειλές προς τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις χώρες του ΝΑΤΟ;

Όχι δεν τις θεωρούν. Οι χώρες δηλώθηκαν ως απειλές, επειδή έχουν ή είχαν πριν από την καταστροφή τους, ανεξάρτητη εξωτερική και οικονομική πολιτική. Η ανεξαρτησία της πολιτικής τους σημαίνει ότι δεν δέχονται ή δεν δέχτηκαν την ηγεμονία των ΗΠΑ. Δέχθηκαν επίθεση, προκειμένου να τους υποτάξουν στην ηγεμονία των ΗΠΑ.

Κατά την άποψη της Washington, οποιαδήποτε χώρα με μια ανεξάρτητη πολιτική είναι έξω από την σφαίρα της επιρροής της και, ως εκ τούτου, είναι μια απειλή.

Η Βενεζουέλα έγινε, σύμφωνα με τα λόγια του προέδρου των ΗΠΑ Οbama, μια "ασυνήθιστη και παράδοξη απειλή για την εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών", που επιβάλλει μια "εθνική έκτακτη ανάγκη" για να τιθασεύσει την "απειλή της Βενεζουέλα” όταν η κυβέρνησή της θέτει τα συμφέροντα του λαού της υψηλότερα από αυτά των Αμερικανικών εταιρειών.

Η Ρωσία έγινε μια απειλή, όταν η Ρωσική κυβέρνηση απέδειξε την ικανότητά της να μπλοκάρει τις προορισμένες στρατιωτικές επιθέσεις της Washington στην Συρία και στο Ιράν και όταν το πραξικόπημα της Washington στην Ουκρανία απέτυχε να της παραδώσει την Ρωσική ναυτική βάση της Μαύρης Θάλασσας.

Είναι σαφές ότι η Βενεζουέλα δεν είναι δυνατόν να αποτελέσει μια στρατιωτική απειλή για τις ΗΠΑ, έτσι ώστε να δημιουργήσει μια "ασυνήθιστη και εξαιρετική απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ". Η Βενεζουέλα είναι μια "απειλή", επειδή η κυβέρνησή της δεν συμμορφώνεται με τις διαταγές της Washington.

Είναι απολύτως βέβαιο ότι η Ρωσία δεν έχει κάνει απολύτως καμία απειλή κατά της Βαλτικής, της Πολωνίας, της Ρουμανίας, της Ευρώπης ή των Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι απολύτως βέβαιο ότι η Ρωσία δεν έχει εισβάλει στην Ουκρανία. Πώς το ξέρουμε; Αν η Ρωσία είχε εισβάλει στην Ουκρανία, η Ουκρανία δεν θα ήταν πλέον εκεί. Θα ήταν και πάλι μια Ρωσική επαρχία, εκεί όπου η Ουκρανία βρισκόταν για αιώνες μέχρι περίπου πριν από 20 χρόνια, για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από ό, τι έχουν υπάρξει οι ΗΠΑ. Πράγματι, η Ουκρανία ανήκει στη Ρωσία περισσότερο από όσο η Χαβάη και οι ξεριζωμένες και κατεκτημένες νότιες πολιτείες ανήκουν στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, αυτά τα φανταστικά ψέματα από τα υψηλότερα κλιμάκια της κυβέρνησης των ΗΠΑ, από το ΝΑΤΟ, από τους Βρετανούς λακέδες της Washington, από τα πουλημένα δυτικά μέσα ενημέρωσης, καθώς και από τους πουλημένους της Ε.Ε. επαναλαμβάνονται ασταμάτητα σαν να είναι η αποκαλυφθείσα αλήθεια του Θεού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου