Την Ελλάδα σκότωσαν οι σωτήρες της! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

26/02/2016

Την Ελλάδα σκότωσαν οι σωτήρες της!

«Θεέ μου φύλαξέ με από τους φίλους μου. Τους εχθρούς μου τους ξέρω και προφυλάσσομαι μόνος μου!» Αυτό αναφωνεί η βαρειά πληγωμένη Ελλάδα, προδομένη από τους "φίλους" και "σωτήρες" της, μεγαλόσχημους τιτλούχους κοτζαμπάσηδες, που έχουν εξαπλωθεί σαν λοιμική νόσος καταλαμβάνοντας όχι απλώς όλα τα δημόσια αξιώματα, αλλά, δυστυχώς, σε πολλές περιπτώσεις και τα Εκκλησιαστικά.

Κάθε υγιής αντίδραση συναντάει τον άνανδρο πόλεμο του σάπιου κατεστημένου, που μέσα από τον έλεγχο των μέσων χειραγώγησης του λαού (βλέπε "μέσα ενημερώσεως"), διαστρέφει ή και αλλοιώνει κάθε φωνή, κάθε επιχείρημα, κάθε αντίσταση στο κακό και στην διάλυση της Ελλάδος. Τρανταχτό παράδειγμα αυτής της στάσης, είναι η καπηλεία του ονόματος του Μαρτυρικού Κυβερνήτου της Ελλάδος, Ιωάννη Α. Καποδίστρια, από τον κάθε τυχαίο μεγαλόσχημο, που πιστεύει πως με αυτόν τον τρόπο θα διαγράψει την μέχρι σήμερα άθλια δημόσια πορεία του.

Κανείς από όλους όσοι σήμερα "θυμήθηκαν" τον Ι.Α.Καποδίστρια δεν είναι ειλικρινής και κανείς δεν μνημονεύει το ήθος και την πολιτική του. Ο καθένας προσπαθεί να προβάλλει την μικροσκοπιμότητά του πάνω στο πρόσωπο του πραγματικού ΗΓΕΤΗ, με όλα τα γράμματα κεφαλαία, αποφεύγοντας τις αναφορές στην βαθειά πίστη, που τον χαρακτήριζε και τον ενδυνάμωνε.

Μόνη εξαίρεση αποτελεί η Πολιτική Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ», που απαρτίζεται από ανθρώπους που λαχταρούν και έχουν κάνει σκοπό της ζωής τους να αναβιώσει το ήθος και η πολιτική του Κυβερνήτου και αδιαφορούν για τα αξιώματα και την προβολή, όπως και το πρότυπό τους, ο Αληθινός Κυβερνήτης.

Η Ελλάδα είναι γεμάτη από "πατριώτες", πολιτικούς του καφενείου, ανίδεους "παντογνώστες", "σωτήρες", που, όμως, όλοι έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: κανείς δεν έχει πνεύμα μαθητείας. Γεννήθηκαν ξέροντας τα πάντα, ικανοί για να κάνουν πάντοτε το τέλειο και το κυριότερο, χωρίς να το διδαχθούν από κανέναν! Το που οδήγησε την χώρα αυτή η τακτική είναι σε όλους γνωστό.

Εν ολίγοις, το πρόβλημα της Ελλάδος είναι πως έχει τόσα "ψώνια", που άνετα θα κρατούσαν από μόνα τους θετικό το ισοζύγιο εξαγωγών της χώρας, αν άξιζαν έστω μία δεκάρα. Μόνο, που επειδή δεν αξίζουν τίποτε, δεν εξάγονται και παραμένουν εντός των τειχών, περιφέροντας την βλακεία τους καταστρέφοντας την χώρα.

«Θεέ μου, λύτρωσε την πατρίδα μας από τους σωτήρες της, και, δώσε σε όλους μας συναίσθηση της μηδαμινότητός μας».


6 σχόλια:

  1. ''Τρανταχτό παράδειγμα αυτής της στάσης, είναι η καπηλεία του ονόματος του Μαρτυρικού Κυβερνήτου της Ελλάδος, Ιωάννη Α. Καποδίστρια, από τον κάθε τυχαίο μεγαλόσχημο, που πιστεύει πως με αυτόν τον τρόπο θα διαγράψει την μέχρι σήμερα άθλια δημόσια πορεία του.'' Μανώλη ποιός είναι αυτός και ποια η πορεία του ? μπορείς να μας πεις μερικα λογια γι αυτον και αν θες μας τον ονομαζεις γιατί να κατηγορεις στην τυχη κια δεν ξερουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η φράση «από τον κάθε ένα» σημαίνει πως πρόκειται για παραπάνω του ενός και συνεπώς δεν αναφέρομαι σε κάποιον συγκεκριμένα.

    Το ότι σίγουρα έχω κάποιους στο μυαλό μου είναι δεδομένο. Όποιος γνωρίζει κατάλαβε, ενώ για όποιον δεν γνωρίζει δεν σκοπεύω να διαφημίσω, έστω αρνητικά, κανέναν πολιτικάντη (ή μη) σε όποιο πόστο (πολιτικό ή άλλο) κι αν βρίσκεται.

    Μείνε στα όσα έγραψα, που είναι σαφή και χωρίς την παραμικρή διάθεση κουτσομπολιού ή κατηγορίας όπως λες. Είναι απλή διαπίστωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ Μανώλη, την προτελευταία φορά που κατέβηκα στην Αθήνα συνάντησα κάποιον άνθρωπο που δεν ασχολείται με την πολιτική αλλά είναι άνθρωπος του Θεού, κοσμικός, που αγωνίζεται και αυτός για τον δικό του ιερό σκοπό. Όταν κάποια στιγμή του ζήτησα τη γνώμη του για την πολιτική παράταξη "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" μου είπε ότι γίνεται καπηλεία της χρήσης του ονόματος του Καποδίστρια από την παράταξη. Καλό είναι λοιπόν να μην κατηγορούμε άλλους γιατί δεν γνωρίζουμε και την γνώμη των άλλων για μας.
    Αυτό που γνωρίζω προσωπικά είναι ότι άνθρωποι σαν τον Καποδίστρια και εάν έχουν πεθάνει είναι ζωντανοί και βλέπουν συνεχώς το πρόσωπο του Θεού. Αυτοί γνωρίζουν ποιοι καπηλεύονται το όνομά τους, τους αγώνες και τη θυσία τους και ποιοι έχουν ευγνωμοσύνη προς αυτούς και ανάλογα μεσιτεύουν προς τον Θεό. Και επειδή έχουν παρρησία ανάλογα πράττει και ο Θεός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ μου Economist, θα μου επιτρέψετε να αμφισβητήσω την άποψη του ανθρώπου αυτού, ως αστήρικτη. Θα πρέπει να μας πει σε τι ακριβώς καπηλεύεται η Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» το όνομα του Καποδίστρια. Στο ότι προβάλλει την πίστη του; Στο ότι έφερε στο φως τις επιστολές, που όλοι όσοι -τάχα- τον τιμούν φρόντισαν να μείνουν στην αφάνεια;

    Επειδή αυτό είναι ευθεία κατηγορία, θα πρέπει να την στηρίξει! Στο κείμενό μου αναφέρομαι σε δηλωμένους μασώνους πολιτικούς (και όχι μόνο), που σίγουρα αναφέρονται στον Καποδίστρια μόνο για την αίγλη του ονόματός του.

    Επαναλαμβάνω πως ότι λέω δεν είναι κατηγορία, αλλά διαπίστωση! Πως μπορεί ένας πολιτικός, που ψηφίζει νόμους αντεθνικούς να μιλάει για τον Καποδίστρια; Πως μπορεί κάποιος ιεράρχης, πνευματικός, μοναχός, ή οτιδήποτε άλλο, που αποδεδειγμένα στηρίζει το σάπιο πολιτικό κατεστημένο να μιλάει για τον Καποδίστρια; Συγκρίνεται αυτό με την Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»; Τι κακό έπραξε η Παράταξη; Ο άνθρωπος αυτός, που μας κατηγορεί, θα πρέπει, εάν όντως πιστεύει στον Θεό όπως λέτε, να μας κατηγορήσει ευθέως και συγκεκριμένα και εάν έχει δίκιο οφείλουμε να τον ακούσουμε!

    Μην ισοπεδώνουμε τα πάντα, επειδή κάποιος άνθρωπος είπε μια κουβέντα, που ενδεχομένως να μην την εννοούσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Economist:
    Αυτήν τήν ανοησία (πού όμως είναι καί κακία), κατά παρόμοιο τρόπο τήν έχω κι εγώ ακούσει στό παρελθόν. Καί όταν ζήτησα στόν συνομιλητή μου νά τήν στηρίξη μουγκάθηκε! Έτσι είναι...τά ψηλά βουνά τά χτυπούν οι δυνατοί άνεμοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι αλήθεια ότι υπάρχει αυτή η άποψη χωρίς να αιτιολογούν και απο το χώρο των αγωνιζομένων χριστιανών δυστυχώς και στηρίζουν το σάπιο πολιτικό σύστημα.
    Θεόδωρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή