Αν υπήρχαν Έλληνες πολιτικοί... - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

25/01/2016

Αν υπήρχαν Έλληνες πολιτικοί...

Όταν σε ένα ζήτημα εμπλέκονται ανώριμοι και εμπαθείς πολιτικοί, τότε το επακόλουθο είναι διπλωματικό επεισόδιο. Αυτό συνέβη και στην περίπτωση της χώρας μας με την Αυστρία, όπου η πολιτική φαιδρότητα της Ελληνικής πλευράς σε συνδυασμό με την εμπάθεια, που επιδεικνύει η Αυστριακή κυβέρνηση, δημιούργησαν ένα κλίμα που αγγίζει τα όρια της διένεξης.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου των Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, προφανώς ξέχασε πως δεν εκφράζει το δεκαπενταμελές του λυκείου του αλλά ένα ολόκληρο έθνος και με την αρκετά ιταμή δήλωση «να ζυγίζει περισσότερο τα λόγια της όταν αναφέρεται στο προσφυγικό ζήτημα και στις δήθεν ευθύνες που φέρει η Ελλάδα γι’ αυτό» απευθύνθηκε στην υπουργό των Εσωτερικών της Αυστρίας, Johanna Mikl-Leitner. Προηγουμένως η Mikl-Leitner είχε εκφράσει τα ανθελληνικά της αισθήματα δηλώνοντας εμπαθώς πως τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να μετακινηθούν προς την Δυτική Ευρώπη εάν η Ελλάδα δεν βελτιώσει τον έλεγχο των συνόρων της με την Τουρκία.

Το ίδιο απογοητευτική ήταν και η στάση του Έλληνα υπουργού των Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, που κατά τα λοιπά στο παρελθόν δεν έχει δώσει δικαιώματα επιπόλαιης συμπεριφοράς. Ωστόσο προχθές, όταν ρωτήθηκε στο Βερολίνο από δημοσιογράφους σχετικά με τις επιθετικές δηλώσεις της Αυστριακής υπουργού των Εσωτερικών σε βάρος της Ελλάδος, απάντησε αρκετά άστοχα και δυναμιτίζοντας το ήδη τεταμένο κλίμα ανάμεσα στις δύο χώρες. «Οι φίλοι μας από την πρώην Αυστροουγγρική Αυτοκρατορία να είναι πιο προσεκτικοί όταν μιλάνε για τέτοια θέματα. Πρώτον να πάρουν βαθιά ανάσα, να μετρήσουν ως το 10 και μετά να εκφραστούν. Δεύτερον, όταν εκφράζονται, αυτό να είναι προς όφελος της Ευρώπης και όχι προς όφελος κάποιας εσωτερικής εκλογικής αναμέτρησης ή αντιπαράθεσης. Η Ευρώπη παραείναι σημαντική για να κάνει κανείς συνεχώς πολιτική με την σκέψη στραμμένη προς το εσωτερικό ακροατήριο».

Δεν έχει κανένα νόημα να εξετάσει κανείς λεπτομερώς τις δηλώσεις των Ελλήνων και των "Ευρωπαίων" σχετικά με την αποπομπή της Ελλάδος από την Συνθήκη του Schengen, αλλά και τις νέες απειλές των δυτικών σε βάρος της πατρίδος μας.

Εάν κυβερνούσαν τον τόπο Έλληνες πολιτικοί θα εξηγούσαν στον λαό το πόσο άθλια συμπεριφέρονται οι Φράγκοι στην Ελλάδα μας. Μετά τους εκβιασμούς και τις πιέσεις σε ότι αφορά στα οικονομικά ζητήματα, που οι ίδιοι δημιούργησαν στην χώρα μας, προσθέτουν νέες απειλές και φοβέρες σε ένα ζήτημα, όπου και πάλι οι ίδιοι δημιούργησαν στην Ελλάδα.

Η Συνθήκη του Schengen και ο κανονισμός Δουβλίνο II, που απορρέει από αυτήν, είχαν εδώ και πολλά χρόνια ως αποτέλεσμα την συγκέντρωση πλήθους μεταναστών στην πατρίδα μας. Με την έναρξη του πολέμου στην Συρία το πρόβλημα διογκώθηκε αλλά, όπως έχουμε εξηγήσει και παλαιότερα, οι "Ευρωπαίοι" το εκμεταλλεύθηκαν προς όφελός τους. Τώρα, που δεν έχουν κάτι να κερδίσουν, και, ταυτόχρονα, απλώνεται μπροστά τους η απειλή της ανεξέλεγκτης εισροής μεταναστών στην καρδιά της Ευρώπης, αποφάσισαν να "σφραγίσουν" τα σύνορα της Ελλάδος "παγιδεύοντας" σε αυτήν τους μετανάστες.

Γιατί η Ελλάδα δεν έχει αποχωρήσει εδώ και χρόνια από την ευρωζώνη αλλά ανέχεται την εξαθλίωση που της επιβάλλουν οι "εταίροι" της; Γιατί δεν αποχωρεί οικειοθελώς από την Συνθήκη του Schengen έτσι ώστε να μπορεί να διαχειρίζεται μόνη της τα σύνορά της; Γιατί η Ελλάδα, εν τέλει, δεν αποχωρεί πλήρως από την Ευρωπαϊκή Ένωση έτσι ώστε να ανακτήσει την χαμένη εθνική κυριαρχία της; Μέχρι πότε θα ανεχόμαστε ως έθνος τους Λατίνους να μας απειλούν και μας υποδεικνύουν το πώς θα ζούμε;

Μέχρι πότε οι Έλληνες θα ψηφίζουν πολιτικούς, που δεν ενδιαφέρονται για το συμφέρον της Ελλάδος; Μέχρι πότε οι Έλληνες θα ψηφίζουν πολιτικούς, που διαλύουν την χώρα και την εξαθλιώνουν ηθικά και οικονομικά;

Ως πότε παλικάρια (όσα απέμειναν στην Ελλάδα) θα ζούμε στην δυτική σκλαβιά;

1 σχόλιο:

  1. http://www.iefimerida.gr/news/247518/symfono-symviosis-ypegrapse-o-aygoystos-korto-deite-pos-anakoinose

    Τα "παλικάρια" μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή