Οι σύγχρονοι γενίτσαροι της Δύσης - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

20/01/2016

Οι σύγχρονοι γενίτσαροι της Δύσης

Η ομάδα Reform Education Now (REN) αποτελείται από έξι πρωτοετείς φοιτητές σε ΑΕΙ. Πρόκειται για τους Κλεάνθη Αβραμίδη, Παναγιώτη Αντωνίου, Κλεόβουλο Ιωάννου, Στέλιο Κασουρίδη, Έλενα Κροκίδη και Αλέξανδρο Μπαρμπέρη, των οποίων οι σπουδές ποικίλουν αλλά τους ενώνει ένας σκοπός, που τους υπαγορεύεται από το σάπιο πολιτικό σύστημα που υπηρετούν: Η διάλυση της Ελλάδος. Άλλωστε από το πως ονόμασαν την ομάδα τους φαίνεται πως δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση με την χώρα τους.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κλεάνθης Αβραμίδης, η συγκέντρωση των απαράδεκτων και αντεθνικών προτάσεων που έκαμαν σχετικά με τις "παρεμβάσεις"(;) που χρειάζεται το Ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, ξεκίνησε από τον ίδιο(;) το περασμένο καλοκαίρι και στην συνέχεια σχηματίσθηκε άτυπα η ομάδα REΝ. Ας μου επιτρέψει ο νεαρός να αμφιβάλλω. Αυτό το ανθελληνικό παραλήρημα δεν είναι αποτέλεσμα της σκέψης ενός εικοσάχρονου φοιτητή, αλλά η υλοποίηση ενός πολύ καλά μελετημένου σχεδίου αποχριστιανοποίησης της Ελλάδος!

«Για την έρευνά μας ψάξαμε στο διαδίκτυο πολλά θέματα με βάση και τις προσωπικές μας θέσεις. Βρήκαμε ενδιαφέρον οπτικοακουστικό υλικό και στοιχεία τα οποία έχουν δυστυχώς μείνει αναξιοποίητα από την Πολιτεία. Διαβάσαμε βιβλία, εκθέσεις κ.α. ώστε να έχουμε συνεχώς νέες ιδέες και όσες από αυτές τύχουν κοινής αποδοχής να συμπεριλαμβάνονται στο κείμενό μας.

Σταθήκαμε ιδιαίτερα στο περιβόητο Φινλανδικό μοντέλο. Και αυτό, γιατί δημιουργήθηκε μέσα σε συνθήκες κρίσης, δεν αποτελεί πρωτοβουλία κάποιας κυβέρνησης αλλά η διαδικασία ξεκίνησε από την ίδια την κοινωνία. Πρόσφατα καταλήξαμε σε ένα βασικό πλέγμα προτάσεων ούτως ώστε αυτό να μπορεί να δημοσιευθεί. Η επεξεργασία είναι όμως συνεχής».

Διαβάστε ένα μικρό "απάνθισμα" των προτάσεων που έκαμαν οι νεαροί γενίτσαροι της Δύσης:

- Το άρθρο 1 του Συντάγματος θα πρέπει να εμπλουτισθεί με εδάφιο εμπνευσμένο από το Πορτογαλικό Σύνταγμα που θα αναφέρει τα εξής : «To κράτος απαγορεύεται να χαράσσει πολιτική εκπαίδευσης και μόρφωσης με βάση φιλοσοφικές, αισθητικές, ιδεολογικές και θρησκευτικές αρχές». Αυτό μπορεί να προστεθεί μετά την εξασφάλιση της ελευθερίας της επιστήμης και των τεχνών.

- Όπου αναφέρεται η λέξη «Έλληνες» που περιορίζει τους έχοντες το δικαίωμα στην εκπαίδευση μόνο στους φορείς του νομικού δεσμού της ιθαγένειας, να αντικατασταθεί από την έκφραση «μόνιμοι και νόμιμοι κάτοικοι της Ελλάδος» δεδομένου του αυξημένου αριθμού των μεταναστών που δεν έχουν την ελληνική ιθαγένεια ή όσων δεν επιθυμούν να την αποκτήσουν.

- Στην παράγραφο 2 η εθνική και θρησκευτική συνείδηση θα πρέπει να αντικατασταθεί από την πρόταση του ΠΑΣΟΚ όπως διατυπώθηκε το 2007: «καλλιέργεια ανθρωπιστικής, δημοκρατικής και κοινωνικής συνείδησης».

Αυτούς τους νεο-Έλληνες δημιούργησε το σάπιο πολιτικό σύστημα της χώρας. Αυτά είναι τα παιδιά της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, των ανεύθυνων Ελλήνων, των ποταμιών, των γραφικών, των ηλιθίων και των πάσης φύσεως προδοτών που πούλησαν φθηνά την Ορθόδοξο Πίστη και την Ελλάδα μας στους Λατίνους!

Είναι ντροπή στην Ελλάδα του 21ου αιώνα να γίνονται συζητήσεις για την Παιδεία σε αυτό το αισχρό επίπεδο και μάλιστα την ημέρα που γιορτάζει ο μονομάχος υπέρμαχος της Ορθοδόξου Πίστεως, ο Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός!

Για το κατάντημα αυτών των παιδιών φταίμε όλοι! ΝΤΡΟΠΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου