Υπουργείο ανεργίας και μισθοφορική ενημέρωση (2) - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

21/01/2016

Υπουργείο ανεργίας και μισθοφορική ενημέρωση (2)

Όπως ήταν φυσικό και αναμενόμενο, το ζήτημα που αφορά στο κλείσιμο της Αθηναϊκής Χαρτοποιΐας έχει συνέχεια. Το υπουργείο Εργασίας κατηγόρησε, ψευδώς κατά πως φαίνεται, τις ασφαλιστικές εταιρείες λέγοντας πως «Οι ασφαλιστικές εταιρείες με διάφορες δικαιολογίες και καθυστερήσεις αποφάσισαν να αποζημιώσουν με ένα πολύ μικρό ποσό την εταιρεία».

Συνεπώς, οι ασφαλιστικές εταιρείες αντέδρασαν και με την ανακοίνωσή τους εξέθεσαν το υπουργείο, αποδεικνύοντας, για ακόμα μία φορά, ότι η συγκυβέρνηση το μόνο που ξέρει να κάνει καλά είναι το να ψεύδεται ασύστολα και να αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη από την αλήθεια.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση των τεσσάρων ασφαλιστικών εταιρειών (GENERALI HELLAS, HDI GERLING, INTERAMERICAN και ΑΤΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ) έχει ως εξής: «Με έκπληξη και προβληματισμό παρακολουθούμε την ανάμιξη των ασφαλιστικών εταιρειών μας σε αναφορές και αιτιάσεις για την παύση λειτουργίας της SOFTEX (ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΧΑΡΤΟΠΟΙΪΑ ΑΕ, Χαρτεργατών 4, Αθήνα). Επισημαίνουμε ως τουλάχιστον επιπόλαιη και άστοχη -όπως προκύπτει από ανακριβείς δηλώσεις στα έντυπα και ψηφιακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και από την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας- την προσπάθεια απόδοσης των αιτίων για την παύση λειτουργίας της SOFTEX στις ασφαλιστικές εταιρείες και, συγκεκριμένα, με την καταβολή «μικρής» -όπως χαρακτηρίστηκε- ασφαλιστικής αποζημίωσης για τις ζημιές που υπέστη η επιχείρηση από την πυρκαγιά στις 3 Ιουλίου 2015.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες GENERALI HELLAS, HDI GERLING, INTERAMERICAN και ΑΤΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, ως συνασφαλίστριες εταιρείες της SOFTEX, δηλώνουμε κατηγορηματικά και με ρητή επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματός μας ότι, μετά το ζημιογόνο γεγονός της εν λόγω πυρκαγιάς και την ολοκλήρωση εκτίμησης των συνθηκών επέλευσης του κινδύνου και αποτίμησης των ζημιών που υπέστη η ασφαλισμένη εταιρία SOFTEX, προχωρήσαμε σε αποζημίωσή της μέσα σε εύλογο και, μάλιστα, ιδιαίτερα σύντομο χρονικό διάστημα, λαμβανομένου υπόψη του μεγέθους, της έκτασης και της φύσης της ζημίας. Η αποζημίωση καταβλήθηκε, σύμφωνα με τους όρους και τις καλύψεις του ασφαλιστηρίου συμβολαίου, τη νομοθεσία και μετά τη σύμφωνη γνώμη και ρητή αποδοχή από την ασφαλισμένη επιχείρηση».

Ακόμα, λοιπόν, αναρωτιόμαστε γιατί δεν έρχονται ξένοι επενδυτές στην Ελλάδα; Με ποιες εγγυήσεις θα δραστηριοποιηθεί η οποιαδήποτε επιχείρηση στην πατρίδα μας; Τι εμπιστοσύνη εμπνέει μία κυβέρνηση που δεν διστάζει να διαστρεβλώσει την αλήθεια και να καταφύγει στο ψέμα προκειμένου να να συνεχίσει να εξυπηρετεί τα ανθελληνικά συμφέροντα που την στηρίζουν;

Όπως έχουμε πει κατ' επανάληψη, δεν είναι αφερέγγυα και καταστροφική μόνο η τωρινή συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ανεύθυνων Ελλήνων. Το ίδιο επικίνδυνα για την Ελλάδα είναι όλα τα κόμματα και κομματίδια που βρίσκονται στο Ελληνικό κοινοβούλιο αλλά και πολλά από αυτά που το βρώμικο σύστημα ετοιμάζει να τα διαδεχθούν.

Η πατρίδα μας κινδυνεύει με αφανισμό γιατί την πορεία της την κατευθύνουν οι μισθοφόροι αυτών που θέλουν να την κατακτήσουν. Μόνο που αυτούς τους μισθοφόρους τούς επέλεξε ο λαός! Αυτός ο λαός έχει, τελικά, την ευθύνη για την καταστροφή του τόπου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου