Εόρτιες ή μεθέορτες εκλογές; - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

15/12/2015

Εόρτιες ή μεθέορτες εκλογές;

Σημερινά (15/12/2015) δημοσιεύματα του Γερμανικού Τύπου αναφέρονται και πάλι στην συγκυβέρνηση της Ελλάδος και το τελεσίγραφο που της δόθηκε από τους δανειστές προκειμένου να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις που δεσμεύτηκε πως θα κάνει.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Bild που αναμεταδίδει η Deutsche Welle «ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ολοκληρώνει την πρώτη του χρονιά στην πρωθυπουργία έτσι ακριβώς όπως την ξεκίνησε: κάνοντας κόλπα. Ο Τσίπρας μεταθέτει για την επόμενη χρονιά σημαντικές και σκληρές μεταρρυθμίσεις και σύμφωνα με πληροφορίες της Bild μάλιστα, χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με σημαντικούς πιστωτές. Πρόκειται για μεταρρυθμίσεις οι οποίες, στη βάση των συνθηκών για το τρίτο πακέτο βοήθειας της Ελλάδας, πρέπει να περάσουν ως νόμος από τη Βουλή μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου».

Μπορεί, όπως σημειώνει η Bild, να τίθεται σήμερα προς ψήφιση ένα μεγάλο νομοθετικό πακέτο, εντούτοις «στο άψε-σβήσε ο ακροαριστερός πρωθυπουργός άφησε να διαγραφούν από την ημερήσια διάταξη τρία αμφιλεγόμενα νομοσχέδια, τα οποία δεν θέλει να εγκρίνει ο ΣΥΡΙΖΑ». Σύμφωνα με την Γερμανική εφημερίδα, τα επίμαχα σημεία αφορούν στην μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος όπου συμπεριλαμβάνονται και οι μειώσεις των επικουρικών, στην υψηλότερη φορολόγηση των αγροτών καθώς και στην δυνατότητα που παρέχεται στις τράπεζες προκειμένου να προχωρούν σε πλειστηριασμούς ακινήτων.

«Ο λόγος για τα κόλπα: ο πρωθυπουργός αντιμετώπιζε τον κίνδυνο ήττας στη Βουλή. Περισσότερα από 10 μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδος του ΣΥΡΙΖΑ σκόπευαν να ψηφίσουν κατά των μέτρων. Ο Τσίπρας όμως έχει μόλις 153 έδρες στη Βουλή των 300. Η αντιπολίτευση, η οποία άλλοτε του διασφάλιζε πάντα την ψήφιση μεταρρυθμίσεων, έχει προαναγγείλει ήδη ότι δεν θα συνδράμει αυτή τη φορά.

Η τρόικα των δανειστών ΔΝΤ, ECB και Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέτει στον Έλληνα πρωθυπουργό μια τελευταία διορία μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου. Εντούτοις στο εσωτερικό ο Τσίπρας έχει αφήσει ήδη να εννοηθεί ότι θα αναβάλει εκ νέου τα επίμαχα νομοσχέδια».

Η συγκυβέρνηση της εθνικής συμφοράς προχωράει βήμα-βήμα στο καταστροφικό της σχέδιο: Ξεπουλάει την εθνική περιουσία και κατόπιν προκηρύσσει εκλογές προκειμένου να καταστήσει εκ νέου συνένοχο της τον Ελληνικό λαό. Στην πρώτη θητεία της απώλεσε τα 11 δις του ΤΧΣ, κατασπατάλησε τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους, δέσμευσε τις περιουσίες των Ελλήνων στις τράπεζες μέσω των capital controls και ψήφισε την επαίσχυντη και προδοτική τρίτη δανειακή σύμβαση που υποθήκευσε το παρόν και το μέλλον της χώρας.

Στην δεύτερη θητεία της εφάρμοσε την κατάργηση της ελάφρυνσης του συντελεστού του ΦΠΑ στα νησιά και στις ακριτικές περιοχές, ψήφισε το σύμφωνο συμβίωσης των κάθε είδους ζευγαριών (και όχι μόνο) αλλάζοντας και προσβάλλοντας βάναυσα το ήθος του κράτους, προχώρησε σε συμφωνία με τους δυτικούς σχετικά με την φύλαξη των συνόρων της Ελλάδος που παραχωρήθηκε στην Ε.Ε., αποδέχθηκε την δημιουργία των περιβόητων κέντρων υποδοχής μεταναστών (hot spots) στα Ελληνικά νησιά υπό την επίβλεψη της Ε.Ε. και του ΟΗΕ, παραχώρησε 14 αεροδρόμια εθνικής σημασίας και σπουδαιότητος στην Γερμανική Fraport AG, ενώ μένουν σε εκκρεμότητα οι δεσμεύσεις που αναφέρει η Bild.

Όπως φαίνεται και στην φωτογραφία που συνοδεύει το παρόν, ο πρωθυπουργός κοιτάζει το ρολόι του και σκέφτεται: «Αρκετά έκανα με αυτήν την λαϊκή εντολή. Ώρα να κάνω εκλογές, να την ανανεώσω και να προχωρήσω με τα υπόλοιπα που μου μένουν μέχρι να διαλύσω οριστικά τον τόπο».

Έλληνες θα ανανεώσετε το συμβόλαιο θανάτου που έχει υπογράψει σύσσωμο το πολιτικό σύστημα σε βάρος της Ελλάδος;

4 σχόλια:

  1. Ποια είναι η προσωπική σου αποψή Μανώλη για το αν χρειάζετε να κατέβει σε αυτές τις εκλογές η πολιτική παράταξη Κοινώνια αν γίνουν? Στις εκλογές Ιανουαρίου του 2015 αποφασίσατε δεν αξίζει γιατί θα ξαναγίνουν πραγμά που πραγματοποιήθηκε 7 μήνες αργότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχω κουραστεί να εξηγώ τον λόγο για τον οποίο η Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» δεν συμμετείχε στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 και γι' αυτό σε παροτρύνω να ανατρέξεις στην σχετική ανακοίνωση και να την μελετήσεις προσεκτικά.

    Η σημερινή συγκυρία επιβάλλει την παρουσία της Παρατάξεως «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» καθώς είναι η μόνη, και το τονίζω αυτό, που εκφράζει ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ που σημαίνει πολιτική με γνώμονα αποκλειστικά το συμφέρον της Ελλάδος.

    Δεν συμφέρει αυτήν την στιγμή την Πατρίδα μας να σιωπήσει ή να αποσυρθεί η φωνή της Παρατάξεως «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» παρά μόνο εάν αποδεχθούμε όλοι πως η Ελλάδα όπως την ξέραμε πέθανε και στην θέση της υπάρχει μια κακής ποιότητος Μάλτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαίρομαι που με ενημερώνεις με ανακοινώσεις που δεν τις βρήκα στην ιστοσελίδα και είπα την αιτιολογία της μη συμμετοχής στις εκλογές απο άπαντηση απο έναν (που δεν θα πω το όνομα του)από τα γραφεία τότε στις συναντήσεις. Έσυ Μανώλη σύμφωνα με τις εκτιμήσεις σου θα γίνουν εκλόγες?Σύμφωνω με τις απόψεις παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Την άποψή μου την εξέφρασα δημόσια, προφορικά και γραπτά, από την επόμενη μέρα των εκλογών λέγοντας πως αυτή η κυβέρνηση ήρθε για να φύγει και πως σύντομα θα έχουμε και πάλι εκλογική αναμέτρηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή