Ο ανισόρροπος είναι πάντοτε επικίνδυνος - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

16/12/2015

Ο ανισόρροπος είναι πάντοτε επικίνδυνος

Οι New York Times σε δημοσίευμα του Jim Yardley με τίτλο «Μήπως η Ευρώπη έχει φτάσει στο κρίσιμο σημείο της;» αναφέρεται μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, τον οποίο ο αρθρογράφος ειρωνεύεται γράφοντας «ακόμη χωρίς γραβάτα, ακόμη πρωθυπουργός». Οι Έλληνες πρέπει να προβληματιστούμε πολύ από το σχιζοφρενικά αλαζονικό ύφος των δηλώσεων του επικίνδυνου πρωθυπουργού που κοντεύει να ξεπεράσει τους προ αυτού "εθνάρχες" που έθεσαν τα θεμέλια της διάλυσης της Ελλάδος.

«Νομίζω πως δεν είναι πολύ εύκολο να αλλάξεις την Ευρώπη μόνος σου, είπε ο Αλέξης Τσίπρας σε μαθητευόμενα Αγγλικά» σημειώνει ο Yardley συμπληρώνοντας πως ο πρωθυπουργός είναι «νικημένος αλλά συνεχίζει να υποστηρίζει πως έχει δίκιο». Πόσο παράφρονα αλαζονικά μπορεί να σκέφτεται κανείς όταν πιστεύει πως μόνο με τις δυνάμεις του μπορεί να αλλάξει τον κόσμο; Οι ξένοι ειρωνεύονται το πως μιλάει τα Αγγλικά ο Έλληνας πρωθυπουργός αλλά εκείνος έχει την αίσθηση πως αλλάζει τον κόσμο θυμίζοντας έντονα τον Don Quijote de la Mancha του Miguel de Cervantes Saavedra.

Σύμφωνα με το άρθρο ο πρωθυπουργός ισχυρίζεται πως η συνταγή της λιτότητος έχει αποδειχθεί λανθασμένη και αναρωτιέται γιατί, εν αντιθέσει με τις ΗΠΑ, στην Ευρώπη η επιστροφή στην ανάπτυξη και στην μείωση της ανεργίας έχει αργήσει τόσο. Επίσης, επιτίθεται στην πολιτική του Βερολίνου και των Βρυξελλών παρομοιάζοντας την με έναν «ζουρλομανδύα» που υποδεικνύεται από τους δανειστές κόντρα σε κάθε λογική. Εν τούτοις επιμένει να υποστηρίζει την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε.!

Σύμφωνα με τον Yardle, «ο Έλληνας πρωθυπουργός καλείται τώρα να ακολουθήσει μια πολιτική που μέχρι τώρα θεωρούσε λάθος ελπίζοντας η χώρα να μην καταρρεύσει, ενώ ταυτόχρονα θέλει να ξανακάνει την Ελλάδα ελκυστική για τους επενδυτές ώστε να ανακάμψει και να ανακτήσει την εθνική της κυριαρχία». Τι ειρωνεία, αλήθεια, να μιλάει για την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας αυτός που την παρέδωσε αμαχητί, μόνο και μόνο για να καυχάται στους πολιτικούς του αντιπάλους στο Ελληνικό κοινοβούλιο πως έγινε πρωθυπουργός στα 40 του!

O Έλληνας πρωθυπουργός δεν πιστεύει πως η Ελλάδα είναι πια μόνη της και εξακολουθεί να θεωρεί τον εαυτό του υπέρμαχο του Ευρωπαϊκού ιδεώδους χαρακτηρίζοντας, ωστόσο, τις Βρυξέλλες ως «το βασίλειο της γραφειοκρατίας. Ένα μέρος όπου υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας καθώς οι πιο σημαντικές αποφάσεις παίρνονται πίσω από κλειστές πόρτες».

Τέλος, ο Jim Yardley καταλήγει λέγοντας «πως αυτό θα μπορούσε να ακούγεται ως δυσαρέσκεια από κάποιον που προσπάθησε να γκρεμίσει την πύλη του παλατιού και απέτυχε. Όμως αυτό το άκουσα όπου και αν πήγα. Πράγματι, ο Τσίπρας φαίνεται να συνέλαβε το τι επικρατεί τώρα στην Ευρώπη». Το άρθρο καταλήγει με το πώς βλέπει ο Έλληνας πρωθυπουργός το μέλλον: «Είμαι πολύ, πολύ προβληματισμένος για το μέλλον».

Αφού, λοιπόν, ο πρωθυπουργός έχει συνειδητοποιήσει το ότι η Ευρώπη σήμερα έχει έλλειμμα δημοκρατίας, οι αποφάσεις παίρνονται πίσω από κλειστές πόρτες και το μέλλον είναι δυσοίωνο, γιατί επιμένει στην παραμονή της χώρας στην Ε.Ε. και στην ευρωζώνη; Γιατί δεν είναι συνεπής με τους προβληματισμούς του και να αποσύρει την χώρα από το κέντρο των προβλημάτων;

Πολύ απλά όλα τα παραπάνω δεν είναι τίποτε άλλο παρά ανεύθυνες και λαϊκίστικες δηλώσεις με μοναδικό σκοπό την λαϊκή κατανάλωση. Είπαμε κι άλλοτε πως η Ελλάδα σήμερα, περισσότερο από ποτέ, έχει ανάγκη από Έλληνα κυβερνήτη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου