Είναι η ΑΣΠΕ παράρτημα της ΝΔ; - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

03/10/2015

Είναι η ΑΣΠΕ παράρτημα της ΝΔ;

Προεκλογικά στην Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» γίναμε αποδέκτες ενός μακροσκελούς κειμένου της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ), που μας ζητούσε να απαντήσουμε σε δεκατέσσερα (14) προεκλογικά ερωτήματα προκειμένου να ενημερώσει -όπως δήλωσε- τα μέλη της.

Μελετήσαμε με πολύ προσοχή τα ερωτήματα της Ομοσπονδίας των Πολυτέκνων και απαντήσαμε με αναφορές στο πρόγραμμά μας και όχι με προεκλογικές εξαγγελίες. Τα προβλήματα, άλλωστε, των Πολυτέκνων είναι και δικά μας προβλήματα, καθώς οι περισσότεροι είμαστε γόνοι πολυτέκνων οικογενειών, ενώ πολλά από τα μέλη και τα στελέχη μας είναι και οι ίδιοι πολύτεκνοι.

Στο τέλος της απάντησής μας, που δημοσιεύθηκε αυτούσια στο υπ' αριθμόν 29 φύλλο της εφημερίδος μας, θέσαμε στην διοίκηση της ΑΣΠΕ και εμείς με την σειρά μας έναν προβληματισμό που πηγάζει από τις καταγγελίες αρκετών ανθρώπων και αφορούν στην ανάμιξη πολλών μελών των κατά τόπους Δ.Σ. των Ενώσεων των Πολυτέκνων, με τα διεφθαρμένα κόμματα του σάπιου πολιτικού κατεστημένου.

Η διατύπωσή μας ήταν η εξής: «Κλείνοντας, κ. Πρόεδρε, θα θέλαμε με τη σειρά μας να σας υποβάλλομε ένα καίριο ερώτημα στο οποίο ζητούμε μία ξεκάθαρη απάντηση. Εσείς τί σκοπεύετε να κάμετε έτσι ώστε να διασφαλίσετε το ότι στο μέλλον τα Δ.Σ. των κατά τόπους Ενώσεων των Πολυτέκνων δεν θα αποτελούν κομματικά όργανα, ιδιαιτέρως της ΝΔ;
Πιστεύομε πώς γνωρίζετε πολύ καλά ότι σήμερα οι περισσότερες Ενώσεις των Πολυτέκνων είναι πειθήνια όργανα του σάπιου πολιτικού συστήματος που παράγει τα προβλήματα στα οποία αναφέρεται το κείμενο σας. Πώς θα αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά αυτό το θλιβερό φαινόμενο;»

Η ΑΣΠΕ διαμαρτυρήθηκε εγγράφως μέσω του προέδρου της κ. Β. Θεοτοκάτου και του Γενικού Γραμματέως της κ. Εμ. Χρυσόγελου πως κατηγορείται αδίκως και πως δεν έχει γνώση του ζητήματος. Για τον λόγο αυτό ο υποψήφιος της Παρατάξεως «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» στον νομό Ευρυτανίας, ιατρός κ. Αργύρης Νταλιάνης, κατέγραψε τα όσα υπέπεσαν στην αντίληψή του και τεκμηρίωσε τον δίκαιο προβληματισμό που εξέφρασε η Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ».

Η Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» σεβόμενη τους αγώνες των πολυτέκνων δεν δημοσιοποίησε μέχρι σήμερα (3/10/2015) ολόκληρη την αλληλογραφία, ούτε και την απάντηση του κ. Νταλιάνη που απεστάλη αποκλειστικά στο Δ.Σ. της ΑΣΠΕ, επιλέγοντας να μην εκθέσει ακόμα περισσότερο την διοίκηση της Ομοσπονδίας των Πολυτέκνων. Έπειτα, όμως, από την απαράδεκτη και ανεπίτρεπτη ενέργεια του προέδρου της κ. Θεοτοκάτου, να υπογράψει μία (και μάλιστα την χειρότερη) από τις υποψηφιότητες για την εκλογή αρχηγού της Ν.Δ., που σημαίνει σαφώς πως είναι κομματικό της στέλεχος, δεν μπορούμε και δεν επιτρέπεται να μείνουμε απαθείς.

Καλούμε όλους του Πολύτεκνους να απαιτήσουν την άμεση παραίτηση του προέδρου της ΑΣΠΕ καθώς και των μελών όλων των τοπικών οργανώσεων στις οποίες είναι γνωστό πως το Δ.Σ. ή άλλος παράγοντας είναι κομματικά τοποθετημένος είτε στην Ν.Δ. ή σε άλλο κόμμα του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος που λυμαίνεται την χώρα. Είναι πλέον σαφής ο τρόπος με τον οποίο χάθηκαν τα όποια προνόμια των Πολυτέκνων είχαν επιτευχθεί με θυσίες και αγώνες επί των ημερών του αειμνήστου κ. Νικολάου Χαρίση, τότε που η ΑΣΠΕ μαχόταν για το συμφέρον των πολυτέκνων οικογενειών και όχι της Ν.Δ.

Οφείλουμε να εξετάσουμε εάν και νομικά ευσταθεί η "διπλή" ιδιότητα του προέδρου της ΑΣΠΕ αλλά και των υπολοίπων στελεχών των τοπικών οργανώσεων των πολυτέκνων. Η Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» δεν θα σταματήσει να μάχεται εναντίον των διαπλεκομένων με το σάπιο πολιτικό σύστημα όπου κι αν βρίσκονται και δεν θα υποστείλει την σημαία του αγώνα της μέχρι να γκρεμιστεί τελείως το Δυτικό κατεστημένο που κατέστρεψε την Πατρίδα μας.

3 σχόλια:

  1. πολύ καλά τα γράφεις, Μανώλη. Δυστυχώς και στο νομό Αιτωλοακαρνανίας είναι βαμμένα μπλε τα τοπικά παραρτήματα της ΑΣΠΕ. Χάλια μαύρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν αμφισβητώ τα γραφόμενα στην ανάρτηση έτσι είναι παντού έχουν ‘’ποτιστεί ‘’ κομματικά.
    Αλλά αν ήταν τουλάχιστον πράσινα ή κόκκινα ή πολύχρωμα δεν θα είχαμε πρόβλημα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχουμε πρόβλημα από την στιγμή που δεν υπηρετούνται τα συμφέροντα των Πολυτέκνων. Οι Οργανώσεις των Πολυτέκνων έχουν ιερό σκοπό την διαφύλαξη και διευκόλυνση των οικογενειών των Πολυτέκνων και δεν μπορούν να είναι κομματικά όργανα κανενός, πολύ περισσότερο να είναι το άντρο του σάπιου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος στο οποίο έχουν μεταβληθεί σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή