Οι επικίνδυνες προτεραιότητες της κυβέρνησης - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

19/10/2015

Οι επικίνδυνες προτεραιότητες της κυβέρνησης

Η σημερινή κυβέρνηση είναι αναμφίβολα πολύ επικίνδυνη για την Ελλάδα κι αυτό γιατί με πολύ έντεχνο και ύπουλο τρόπο έχει θέσει σε εφαρμογή το σχέδιό της, που δεν είναι άλλο από την αποχριστιανοποίηση της χώρας και συνεπώς την αποδυνάμωση και τον αφανισμό της.

Πότε με το πρόσχημα της αθεΐας, ή κατά το "πολιτικώς ορθό" της "ανεξιθρησκείας", και πότε με το παραμύθι της "ειρηνικής συνύπαρξης" πολλών και διαφορετικών φυλών στο ίδιο κράτος, η κυβέρνηση προσπαθεί να μειώσει ή και να εξαφανίσει όποιο στοιχείο μαρτυράει ακόμα την Ορθόδοξη όψη της Ελλάδος.

Έτσι, ο πρωθυπουργός δεν διστάζει να συναντηθεί σήμερα (19/10/2015) στην μία και τέταρτο το μεσημέρι με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κάτι που θα έχει πράξει νωρίτερα στις 12:30 και -ποιος άλλος- ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Είναι γνωστές οι κινήσεις που κάνει ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε ότι αφορά στην προσέγγιση με τους αλλόθρησκους και τους αιρετικούς. Οι κινήσεις αυτές πόρρω απέχουν από την Αλήθεια και την πρακτική της Ορθοδόξου Πίστεως και γι' αυτό τυγχάνουν της αποδοχής όλων των "ηγετών" σε ολόκληρο τον κόσμο και φυσικά των εχθρών της Πίστεως στην Ελλάδα.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που ο πρωθυπουργός, παρότι δηλώνει άθεος, θα παρακαθίσει το βράδυ σε δείπνο που θα παραθέσει ο υπουργός των Εξωτερικών προς τιμήν των συνέδρων της διεθνούς διάσκεψης με θέμα «Θρησκευτικός και Πολιτιστικός Πλουραλισμός και Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή», στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Δυστυχώς στις καίριες θέσεις βρίσκονται επικίνδυνοι άνθρωποι που με τους χειρισμούς τους επιδιώκουν την παγκόσμια εξάπλωση του -δήθεν- καλού, χωρίς τον Θεό. Προσπαθούν να επιβάλλουν την "επί γης ειρήνη", έχοντας απομακρυνθεί πλήρως από Αυτόν που είναι η αληθινή Αγάπη και Ειρήνη.

Οι Έλληνες πρέπει επειγόντως να αφυπνισθούμε και να ανατρέξουμε στην ιστορία μας για να διαπιστώσουμε ποια ήταν πάντοτε η δύναμη και η ελπίδα της πατρίδος μας: Η Ορθοδοξία και ο τρόπος ζωής που απορρέει μέσα από αυτήν.

Η Ορθοδοξία πλήττεται σήμερα και γι' αυτό τα ξένα κέντρα που λαμβάνουν τις αποφάσεις παγκοσμίως επέλεξαν για την Ελλάδα την συγκεκριμένη κυβέρνηση. Είναι εμφανές πως προτεραιότητά της κυβέρνησης δεν είναι η ανάκαμψη της χώρας, αλλά η εξαθλίωση της, η αλλοίωση του ήθους των πολιτών της, η νόθευση της Πίστεως με την ανάμιξη πολλών εθνικοτήτων και θρησκειών, και, φυσικά, η αποκοπή από την ιστορία και την Ελληνική γλώσσα.

Όργανα αυτής της προσπάθειας είναι οι -τάχα- φρουροί και εκφραστές της Ορθοδοξίας και της Ελλάδος. Αυτοί είναι που ύπουλα και με πρόσχημα μια "νέα" ηθική, μια "νέα" πραγματικότητα, προσπαθούν να πλήξουν την Αλήθεια. Μόνο που αυτή η προσπάθεια δεν είναι και τόσο "νέα". Είναι παμπάλαια και ξεκινάει από τον Παράδεισο όπου ο διάβολος μίλησε "θεολογικά και δημοκρατικά" στους ανθρώπους και τους πήρε μαζί του στην κόλαση που ζούμε καθημερινά. Σήμερα ο διάβολος δεν έχει μορφή φιδιού, αλλά κρύβεται πίσω από την όψη, τα λόγια και τις πράξεις θρησκευτικού ή/και πολιτικού "ηγέτη".

4 σχόλια:

  1. Το αγαπάτε αλλήλους που είπε και ο Σιατίστης χθες σε τηλεοπτικό κανάλι δεν πρέπει να εφαρμόζεται από εμάς τους χριστιανούς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι θέλετε να πείτε ακριβώς με αυτό το σχόλιο που δεν μοιάζει να έχει σχέση με το άρθρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γενικότερα όσον αφορά την συνύπαρξη στο ίδιο κράτος με άλλους λαούς και την εισαγωγή τόσον προσφύγων ,γι’ αυτούς που ξενιτεύονται με οικογένειες λόγω τις κατάστασης που έχουν επιβάλει κάποιοι στις χώρες τους. Βέβαια το καλύτερο θα ήταν να υπήρχαν οι προϋποθέσεις να γυρίσουν στις πατρίδες τους και να μην έχουμε και εμείς τον φόβο τις αλλοίωσης. Αν έχουμε τέλεια αγάπη δεν θα πρέπει να έχουμε φόβο , πως μπορούμε όμως να το ερμηνεύσουμε σωστά αυτό ;ώστε να μην πέσουμε και εμείς στην θεολογική παγίδα του διαβόλου στους πρωτοπλάστους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγχωρέστε μου την αδυναμία, αλλά εξακολουθώ να μην μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς θέλετε να πείτε. Πάντως σε καμία περίπτωση δεν υπαινίσσομαι πως πρέπει να βιαιοπραγήσουμε ή να περιφρονήσουμε άλλους ανθρώπους, ακόμα και αλλογενείς ή αλλόθρησκους.

    Νομίζω ήμουν αρκετά σαφής στο τι ήθελα να πω στο συγκεκριμένο άρθρο. Παρά ταύτα, να δώσω την οποιαδήποτε επεξήγηση και να αναλύσω ακόμα περισσότερο την σκέψη μου, αρκεί να καταλάβω τι με ρωτάτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή