Η εθνική κρίση είναι ευθύνη όλων μας! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

20/10/2015

Η εθνική κρίση είναι ευθύνη όλων μας!

Την ώρα που η Ελληνική οικονομία βυθίζεται μέρα με την ημέρα και οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη συρρικνώνοντας την αγορά εργασίας και την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα, οι Έλληνες επιχειρηματίες μεταφέρουν τις εταιρείες και τα κεφάλαιά τους στο εξωτερικό.

Μόνο στην Ρουμανία, το Ελληνικό επενδεδυμένο κεφάλαιο υπερβαίνει τα 4 δις ευρώ με καταγεγραμμένες 6.190 επιχειρήσεις και ενεργές, περίπου, τις 1.500.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του α' εξαμήνου του 2015 που έδωσε στην δημοσιότητα το υπουργείο των Εξωτερικών, 6.190 επιχειρήσεις Ελληνικών συμφερόντων ήταν εγγεγραμμένες στο Εμπορικό Μητρώο Ρουμανίας (ONRC). Το επενδεδυμένο κεφάλαιο αγγίζει τα 1,76 δις ευρώ, κατέχοντας την 6η θέση μεταξύ των ξένων επενδυτών και το 4,57% του συνολικού επενδεδυμένου κεφαλαίου στη Ρουμανία.

Το ίδιο, και ίσως σε χειρότερη μορφή, συμβαίνει στην Μακεδονία μας όπου οι Έλληνες επιχειρηματίες έχουν μεταφέρει τις έδρες τους είτε στην Βουλγαρία ή στα Σκόπια (!) επιτείνοντας την οικονομική ανέχεια στην Ελλάδα και ταυτόχρονα χρηματοδοτώντας το ανύπαρκτο και πλασματικό "κράτος" των Σκοπίων!

Η ευθύνη βαρύνει πρωτίστως τις Ελληνικές κυβερνήσεις και την ανθελληνική πολιτική που ακολουθούν, όμως καταλογίζεται εξίσου και στους Έλληνες επιχειρηματίες. Η επιλογή τους να μεταφέρουν τα Ελληνικά κεφάλαια εκτός Ελλάδος με σκοπό μόνο το κέρδος δείχνει πως και αυτοί δεν ενδιαφέρονται για τον τόπο, δικαιώνοντας τους πολιτικάντηδες.

Αντί της υγιούς και δημιουργικής αντίδρασης από την πλευρά των επιχειρηματιών που θα συντελούσε στην κατάρρευση του φράγκικου διεφθαρμένου πολικού συστήματος της Ελλάδος, παρατηρείται η πλήρης ταύτιση και συμπόρευση με το καθεστώς που διαλύει την χώρα.

Η αναστήλωση του έθνους ξεκινάει και απαιτεί την προσωπική μας αλλαγή πορείας και νοοτροπίας. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως ο ατομικισμός και η συμφεροντολογική τακτική που ακολουθούμε ξεχωριστά ο καθένας στο μέτρο του είναι οι λόγοι που οδήγησαν την Ελλάδα μας στην διάλυση. Πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσουμε να κατηγορούμε ο ένας τον άλλο και να δούμε ο καθένας μας τα προσωπικά λάθη και τα ατοπήματα του.

Η συνειδητοποίηση των προσωπικών μας λαθών θα μας οδηγήσει σε σωστότερη επιλογή πολιτικών και είναι βέβαιο πως δεν πρόκειται να ξαναψηφίσουμε τους ξενόφερτους πολιτικάντηδες που είναι υπάλληλοι της Δύσης. Πολλά γαρ πταίομεν άπαντες και πρέπει κάποια στιγμή να το καταλάβουμε και να το διορθώσουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου