Η χαμένη ψήφος και ο ΦΠΑ στα νησιά - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

30/09/2015

Η χαμένη ψήφος και ο ΦΠΑ στα νησιά

Η επαλήθευση της θεωρίας της χαμένης ψήφου θα είναι αρκετά σκληρή, αρχικά στους κατοίκους της Ρόδου και στην συνέχεια σε όλη τη Δωδεκάνησο και σε όλα τα Ελληνικά νησιά. Ποιος θυμάται τις βαρύγδουπες δηλώσεις του Σαντορινιού, του Γάκη, του Καματερού, του Καμμένου σχετικά με το ζήτημα; Κανείς! Άλλωστε ήσαν μόνο λόγια! Μπροστά στην προοπτική να χάσουν την εξουσία και την βολική βουλευτική καρέκλα ξέχασαν τις εξαγγελίες τους, αδιαφόρησαν για τον τόπο που τους εξέλεξε ως εκπροσώπους και ιδού τα ολέθρια αποτελέσματα.

Έχουν, όμως, αρωγούς και συμπαραστάτες στο "έργο" τους, ειδικά στην Ρόδο που είναι το πρώτο απομακρυσμένο νησί που πέφτει θύμα της ανθελληνικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί είναι οι συνάδελφοί τους Κόνσολας και Κρεμαστινός που σιωπούν ένοχα ενώ ταυτόχρονα ψήφισαν στηρίζοντας την κυβέρνηση που έφερε αυτό το μέτρο.

Συνυπεύθυνη είναι ακόμα σύσσωμη η τοπική αυτοδιοίκηση και ο περιφερειάρχης που διστάζει να πάρει θέση ή να λάβει μέτρα πίεσης προς την κυβέρνηση. Το επιστέγασμα της τραγικής εικόνας που μας οδήγησε εδώ είναι όλοι οι καιροσκόποι μικρομαϊντανοί που στελεχώνουν τα κόμματα και τους συνδυασμούς της αυτοδιοίκησης, που το μόνο που κάνουν είναι να παρουσιάζονται υποκριτικά στα τοπικά τηλεοπτικά παράθυρα και να κλαίγονται ή να κριτικάρουν -τάχα- την κυβέρνηση. Στην ζημιά, όμως, έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης είτε ως συνένοχοι ή ως αδρανείς.

Η αδράνεια και η αδιαφορία όλων, που τελικά κατάντησε συνενοχή, είναι αυτή που ευθύνεται για το μείζον εθνικό θέμα! Έχω πει πολλές φορές και στο παρελθόν πως το ζήτημα του Φ.Π.Α. στα νησιά δεν είναι οικονομικό ζήτημα, αλλά θέμα εθνικής κυριαρχίας. Αυτό που επιχειρείται από την φιλοαμερικανική αμοραλιστική συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ανεύθυνων Ελλήνων είναι η πληθυσμιακή αλλοίωση των νησιών. Αν συνυπολογίσει κανείς τις συνέπειες που υπάρχουν στα νησιά μας από την έλλειψη μεταναστευτικής πολιτικής, καταλαβαίνει το πόσο τραγική είναι η κατάσταση.

Στην Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» δεν μείναμε με σταυρωμένα χέρια περιμένοντας να δούμε το τέλος, σε αντίθεση με τους εκλεγμένους "εκπροσώπους" της Δωδεκανήσου αλλά και των υπολοίπων νήσων. Έχουμε ήδη δρομολογήσει τις διαδικασίες που αφορούν στην προσφυγή στην Ευρωπαϊκή δικαιοσύνη για την προφανή καταστρατήγηση του Ευρωπαϊκού δικαίου που έχει το συγκεκριμένο μέτρο, ενώ ήδη βρισκόμαστε σε αναζήτηση ισχυρών μέτρων πίεσης προς την Ελληνική κυβέρνηση, από παράγοντες της Ελλάδος, αλλά και του εξωτερικού.

Έστω και τώρα, την ύστατη ώρα, προκαλώ και προσκαλώ τους βουλευτές των νήσων, από όποιο χώρο κι αν προέρχονται, τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες καθώς επίσης και όλα τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, να αφήσουν τα μικροκομματικά συμφέροντα και τις πολιτικές σκοπιμότητες και να παλέψουμε για να μην χαθούν τα νησιά μας!

Η ζωή, κύριοι κομματικοί υπάλληλοι, δεν είναι τα τηλεοπτικά παράθυρα και οι νύχτες των εκλογών! Η ζωή είναι η καθημερινή μάχη που δίνουμε όλοι για να επιβιώσουμε σε ένα κράτος που μας εχθρεύεται, μας μισεί και μας διώκει ανελέητα γιατί ολόκληρο το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εργοδοτών των πολιτικών και όχι του Ελληνικού λαού!

1 σχόλιο:

  1. Tελικά ποιά ψήφος είναι χαμένη? Μήπως το σώμα των ελλήνων πολιτών με την επιλογή της αποχής κατάντησε τελικά ένα χαμένο κορμί? Συγχωρέστε μου την έκφραση παρακαλώ. Μήπως το όλον θέμα σχετίζεται και με κάποια χαμένα κρατικά χρήματα για την υπερ-προβολή με διαφήμιση και υποβολιμαίες δημοσκοπήσεις των ξενοκίνητων κομματικών συμμοριών? Μήπως η χαμένη ψήφος αφορά επίσης ορισμένες απλοποιήσεις κι ενδεχομένως στρογγυλοποιήσεις της εκλογικής καταμέτρησης υπέρ του ευνόητου αποτελέσματος? Τελικά πιότερο χαμένη είναι μια ψήφος που στηρίζει χιλιο-δοκιμασμένες αδιέξοδες πολιτικές ή τη μειοψηφούσα-εξαιτίας του αποκλεισμού- εθνικά ορθή κι ακηδεμόνευτη έξωθεν άποψη? Σε όχι ιδιαιτέρως παλιότερους χρόνους, το ίδιο αυτό κράτος, μεταχειρίστηκε τα νησιά μας ως τόπο εξορίας κι εκτοπισμού των αντιφρονούντων, εξυπηρετώντας τότε επίκαιρους σκοπούς του και ίσως όχι μόνο τους προφανείς. Πάντως το αυτό φαίνεται να πράττει και στην παρούσα, καθώς δείχνει να ενδιαφέρεται αποκλειστικά για τους ισχυρούς επιχειρηματίες του τουρισμού, οι οποίοι με τη σειρά τους στοχεύουν σε αντίστοιχου κύρους και οικονομικής επιφάνειας επισκέπτες. Στέλνει λοιπόν εξόριστους όσους πιο πολλούς έλληνες πολίτες μπορεί αποστερώντας τους τα απαραίτητα όπως, περίθαλψη, φάρμακα, εκπαίδευση, με σκοπό τον πλέον ευχερή εξουσιαστικό έλεγχο. Ίσως φοβάται ενδεχόμενη ανταρσία εκ μέρους των νησιωτών κατοίκων αφ'ής στιγμής συνειδητοποιήσουν την εχθρικότητα της κεντρικής διοίκησης και τη δυνατότητα αυτονομίας κατ' αρχήν άποψης. Παράλληλα όσο πιο υποβαθμισμένο παραμένει το βιοτικό επίπεδο των εντοπίων κατοίκων, τόσο πιο εξωτικό κι ενδιαφέρον το σκηνικό ψυχαγωγίας των ευγενών και πλούσιων τουριστών. Τα συγχαρητήρια και η ντροπή αξίζουν εξίσου και εξ ημισείας στους εκλογείς και τους βουλευτές των νήσων μας. Περαστικά να είναι, κυριολεκτικά, τα δεινά που ζούμε. Με τη μόνη διαφορά όμως, ότι προαπαιτούνται οι ίδιες δυνάμεις πολιτική μετοχής για να περάσει το κακό, μιας και δεν περνάει έτσι απλά με τον καιρό. Αυτεξούσιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή