Σειρά έχουν ... οι καταθέσεις! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

01/10/2015

Σειρά έχουν ... οι καταθέσεις!

Μετά τον διεθνή εξευτελισμό της, η κυβέρνηση επανέρχεται στο εσωτερικό της χώρας προκειμένου να θέσει ένα νέο εκβιαστικό δίλημμα στον Ελληνικό λαό που παρακολουθεί αδιάφορα απαθής τα τεκταινόμενα. Ο νέος ψυχολογικός εκβιασμός τίθεται ανάμεσα στην άμεση αποδοχή σκληρών νέων φοροεισπρακτικών μέσων και στην κατάσχεση τμήματος των καταθέσεων των Ελλήνων, μία κίνηση που η κυβέρνηση "τεχνοκρατικά" αποκαλεί "bail-in" αντί του πραγματικού όρου ... πλιάτσικο!

Ο πρωθυπουργός δεν βρίσκεται πια στην αμήχανη θέση όπου θα πρέπει να μιλήσει στα Αγγλικά απέναντι σε επενδυτές. Αντιθέτως, στις προγραμματικές του δηλώσεις που θα εκφωνήσει στα Ελληνικά με άψογη "Παπανδρεϊκή" προφορά, θα συνεχίσει να επιδίδεται σε αυτό που γνωρίζει πολύ καλά, δηλαδή την ακατάσχετη λαϊκίστικη κενολογία που έχει μοναδικό σκοπό να αποπλανήσει και να αποπροσανατολίσει αυτούς που αργότερα θα "δολοφονήσει" με τα σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα που έχει συμφωνήσει με τους εργοδότες του.

Στο πλευρό του στέκονται όλοι οι πολιτικοί του "αντίπαλοι" που, ανακουφισμένοι που δεν βρίσκονται στην θέση του, επιδίδονται σε αντιπολιτευτικές δηλώσεις, ψηφίζοντας, ωστόσο, και υποστηρίζοντας την παραμονή του στην εξουσία και την ταυτόχρονη εφαρμογή εξουθενωτικών μέτρων σε βάρος του λαού.

Την ίδια ώρα, επανεμφανίζονται στον εγχώριο και στον διεθνή Τύπο δημοσιεύματα και δηλώσεις των δυτικών εταίρων που κάνουν λόγο για πρόβλημα στην εκταμίευση της δόσης, για επιστροφή στα σενάρια και στο ενδεχόμενο της Grexit, για λάθη στο σχεδιασμό του σχεδίου διάσωσης της Ελλάδος και όλα τα συναφή που ακούμε διαρκώς και επί μακρόν όλη την περίοδο της οικονομικής ύφεσης στην χώρα μας. Σαν να μην μεσολάβησε τίποτε, σαν να μην άλλαξε τίποτε, σαν να διεγράφη με κάποιο μαγικό τρόπο ότι ζήσαμε όλους αυτούς τους μήνες. Το μόνο που άλλαξε είναι η οικονομική κατάσταση των Ελλήνων που έγιναν ακόμα φτωχότεροι και νιώθουν ακόμα πιο ανασφαλείς.

Όλα αυτά μαρτυρούν το αδιέξοδο της δυτικής πολιτικής, κάτι που έχουμε επισημάνει μετ' επιτάσεως εδώ και πολύ καιρό. Δεν μπορεί να υπάρξει έξοδος από την ύφεση όσο η χώρα δανείζεται το νόμισμά της. Το χρέος και η ανάγκη υποστήριξης της Ελληνικής οικονομίας μέσω δανεισμού είναι το επακόλουθο της λανθασμένης δυτικής πολιτικής που οδήγησε στην απώλεια της εθνικής κυριαρχίας και στην υιοθέτηση του "δανεικού" νομίσματος.

Είναι επιτακτική ανάγκη πρωτίστως να διαφωτιστεί ο Ελληνικός λαός και να μάθει την εξήγηση του γιατί η παραμονή στο ευρώ αποκλείει τον τερματισμό της οικονομικής κρίσης. Τις επόμενες ημέρες θα αναπτύξουμε, όσο το δυνατόν πιο απλά και περιεκτικά, το τι σημαίνει "δανεικό" χρήμα και τι σημαίνει εθνικό νόμισμα. Το σάπιο πολιτικό σύστημα βασίζει την επιβολή της πολιτικής του στην άγνοια των Ελλήνων που καλλιέργησε και καλλιεργεί μέσω των μισθοφορικών και ανθελληνικών μέσων ενημερώσεως.

Αυτό θα προσπαθήσουμε, όσο είναι εφικτό, να διορθώσουμε, έτσι ώστε να μην επιτρέψουμε άλλο στους εχθρούς της πατρίδος μας να σπέρνουν ψεύτικους και ανυπόστατους φόβους στις ψυχές των Ελλήνων. Γιατί υπάρχει λύση και υπάρχει ελπίδα! Απλά κάποιοι δεν θέλουν να αποκαλυφθεί και εμποδίζουν τους Έλληνες από το να την δουν. Δεν πρέπει και δεν θα τους αφήσουμε!

2 σχόλια:

  1. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι όσο καταβάλλονται οι μισθοί καί οι συντάξεις του Δημοσίου, ξύπνημα δέν πρόκειται νά υπάρξη! Άς μήν καταβληθούν γιά 1-2 μήνες και θά σού πώ εγώ πόσα απίδια βάζει ο σάκκος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον την ανάλυσή σας για τον δανεισμό του νομίσματος!! Με εξαίρεση 2-3 ντοκιμαντέρ που υπάρχουν στο ίντερνετ (Money Masters, money as debt και american dream) ο κόσμος έχει μεγάλη άγνοια για αυτό το θέμα..! Κυρίως οι ηλικιωμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή