Αντικειμενική και έγκυρη ενημέρωση; ΟΧΙ! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

03/07/2015

Αντικειμενική και έγκυρη ενημέρωση; ΟΧΙ!

Με αφορμή το δημοψήφισμα της Κυριακής, μας δίνεται η ευκαιρία για ακόμα μια φορά να μιλήσουμε για την "δημοκρατία" που εκφράζουν οι πανελληνίου εμβέλειας τηλεοπτικοί σταθμοί. Προβοκάτορες και ανήθικοι παραποιούν την αλήθεια και παρουσιάζουν μια εικόνα καταστροφής στην περίπτωση που δεν επικρατήσει η δουλοπρέπεια και υποταγή στις προσταγές της Ευρώπης.

Οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών έχουν λόγο γι' αυτό που κάνουν, διότι κινδυνεύουν άμεσα να χάσουν τις άδειες λειτουργίας των σταθμών τους εξαιτίας των υπέρογκων χρεών που έχουν προς το Ελληνικό κράτος. Έτσι, η προσπάθεια που κάνουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί είναι να διαστρεβλώσουν την αλήθεια, να ανατραπεί φασιστικά η πολιτική ομαλότητα και αυτοί να γλιτώσουν τα χρέη. Δεν ενδιαφέρονται και δεν απασχολούνται με το εάν αυτή η τακτική κοστίσει τελικά στην πατρίδα μας γιατί το μόνο που τους απασχολεί είναι το συμφέρον τους.

Τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα "αντικειμενικότητας" και "έγκυρης" ενημέρωσης αποτελεί η κάλυψη από τα δελτία ειδήσεων των πέντε ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, των δύο συγκεντρώσεων που πραγματοποιήθηκαν στο Σύνταγμα, την Δευτέρα (29/6/2015) και την Τρίτη (30/6/2015). Την Δευτέρα 29/6/2015 συγκεντρώθηκαν οι υπέρμαχοι του «ΟΧΙ», ενώ την Τρίτη 30/6/2015 όσοι σκοπίμως ή ανοήτως υποστηρίζουν το "ναι".

Το πόσο "αντικειμενική" και "έγκυρη" ήταν και είναι η ενημέρωση των πολιτών φαίνεται από το ότι η συγκέντρωση του «ΟΧΙ» απασχόλησε τα δελτία ειδήσεων και των πέντε σταθμών ALPHA, ANT1, MEGA, SKAI, STAR για μόλις κάτι περισσότερο από τέσσερα (4) λεπτά αθροιστικά, δηλαδή μόλις κάποια δευτερόλεπτα ανά σταθμό, με τον SKAI, μάλιστα, να μην αναφέρει καν το γεγονός!

Αντίθετα, οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί αφιέρωσαν παραπάνω από τον δεκαπλάσιο χρόνο (42') στην παρουσίαση της κατά πολύ μικρότερης -σε σημασία και σε όγκο συγκεντρωμένων- διαδήλωσης υπέρ του "ναι". Μόνον η ΕΡΤ ξεχώρισε, που μοίρασε ακριβοδίκαια τον τηλεοπτικό χρόνο, αφιερώνοντας 4' 50"στην συγκέντρωση για το «OXI» και 4' 39" στην συγκέντρωση του "ναι".

Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τους χρόνους στην εικόνα που συνοδεύει το άρθρο και την οποία αντιγράφω από το ειδησιογραφικό site newsbomb.gr.

1 σχόλιο:

  1. Τρελαντώνης03 Ιουλίου, 2015 23:33

    Τέλειο άρθρο!

    και μπορώ να συμπληρώσω;;;

    η συγκέντρωση των φτωχών (ΟΧΙ)
    και η συγκέντρωση των πλουσίων (ΝΑΙ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή