Τι σημαίνει ΝΑΙ - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

27/06/2015

Τι σημαίνει ΝΑΙ

Κάποια στιγμή πρέπει να σοβαρευτούμε ως πολίτες και να σκεφθούμε σοβαρά το τι θέλουμε στην ζωή μας. Είναι πολύ βολικό και αρκετά ανεύθυνο το να χρησιμοποιούμε ως άλλοθι τις εκάστοτε κυβερνητικές επιλογές και να αποποιούμαστε ως λαός την ευθύνη που βαρύνει τις πλάτες μας, αλλά δεν οδηγεί πουθενά αλλού παρά μόνο στον γκρεμό και τον αφανισμό.

Θέλω να αποσαφηνίσω το εξής στους φιλοευρωπαϊστές πολιτικάντηδες, στους ψηφοφόρους τους αλλά και σε όλους όσοι προτίθενται να ψηφίσουν υπέρ των νέων μέτρων που προτείνουν οι δανειστές: Ψηφίζοντας ναι, να αναγράψετε το ονοματεπώνυμό σας καθώς και τον IBAN του τραπεζικού σας λογαριασμού από όπου και θα γίνει η ανάληψη των χρημάτων που απαιτούνται για τα νέα μέτρα. Οι υπόλοιποι Έλληνες που δεν επιθυμούμε την μιζέρια και την φτώχεια της Ευρώπης δεν χρωστάμε σε κανέναν για να πληρώσουμε την πολιτική που θέλουν οι λίγοι να ακολουθηθεί. Πολύ περισσότερο δεν είμαστε διατεθειμένοι να εργαζόμαστε σαν σκλάβοι για το καλό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του αποτυχημένου νομίσματός της!

Αλήθεια πόσοι από τους βο(υ)λευτές και τα στελέχη των πολιτικών κομμάτων σε όλα τα μέτωπα έχουν καταθέσεις στην Ελλάδα και σε τι ύψος; Που βρίσκεται η υπόλοιπη περιουσία τους; Γιατί δεν δημοσιοποιούν στον λαό το δικό τους περιουσιολόγιο πριν να το καταρτίσουν σε εθνικό επίπεδο; Γιατί δεν εφησυχάζουν τον λαό με το παράδειγμά τους, κυρίως οι φιλοευρωπαϊστές;

Πρέπει κάποια στιγμή να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες που του αναλογούν με βάση τις πολιτικές του επιλογές. Πρέπει να ξεκαθαρισθεί οριστικά το πόσοι και ποιοι από τον Ελληνικό λαό τάσσονται υπέρ της πολιτικής και της νομισματικής παραμονής στην Ευρώπη και αυτοί να σηκώσουν το βάρος αυτής της επιλογής. Δεν μπορεί κάποιοι μέσα από την ανωνυμία -τάχα- της δημοκρατίας να αποπλανούν τον λαό και να τον οδηγούν στην αυτοκτονία.

Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα και απαιτείται από όλους μας ιδιαίτερα σοβαρός χειρισμός. Δεν ξέρω εάν αργότερα η κυβέρνηση τελικά αποσύρει την πρόταση του δημοψηφίσματος μετά την συνεδρίαση του eurogroup που ξεκινάει σε λίγο, μετά από μια ενδεχόμενη υπαναχώρηση των Ευρωπαίων. Σαν Έλληνες και σαν πολίτες οφείλουμε να λάβουμε υπεύθυνη θέση απέναντι στις δύο επιλογές που έχουμε: ΝΑΙ στην παραμονή στην Ευρώπη των υφεσιακών μέτρων, της εξαθλίωσης και της διαρκούς λιτότητος και ΟΧΙ στην συνέχιση της Ευρωπαϊκής υποδούλωσης της Ελλάδος.

Το ΟΧΙ που απαιτείται να ειπωθεί σήμερα είναι εξίσου σημαντικό με αυτό που ο Ιωάννης Μεταξάς απηύθυνε στους Ευρωπαίους το 1940. Εάν το κατάφερε ένας "δικτάτορας", δεν μπορεί να το καταφέρει ο "ελεύθερος" και "δημοκρατικός" λαός;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου