Στην αυγή του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

30/03/2018

Στην αυγή του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Geoffrey Ross Pyatt συνεχίζει να "βγάζει το ψωμί του" προβαίνοντας σε "αθώες" προβλέψεις και λογικοφανείς εκτιμήσεις σε (ακόμα) ένα θέμα, που η εξέλιξη και η κατάληξή του έχει δρομολογηθεί εδώ και πολύ καιρό.

Ο Pyatt μετά τα όσα ισχυρίστηκε στην συνέντευξη, που παραχώρησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) κατά την διάρκεια του Οικονομικού Forum που διοργανώθηκε στους Δελφούς στις αρχές του μήνα (Μάρτιος 2018), επανέλαβε την εκτίμηση-προειδοποίηση για κλιμάκωση της έντασης ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία.

Μιλώντας στον ανταποκριτή του προβοκατόρικου και παντελώς αφερέγγυου "Vice", ο Pyatt αναφερόμενος στις σχέσεις της Πατρίδος μας με την βάρβαρη γείτονά μας δήλωσε: «[...] Νομίζω ότι τόσο η Ελλάδα όσο και οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν αναταράξεις τους επόμενους δυο μήνες, ενόψει της επανεκλογής του προέδρου Erdoğan. Γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει εμπιστοσύνη. Σε πολύ μεγάλο βαθμό θεωρώ ότι αποτελούν πολιτική agenda, ωστόσο δεν θέλω να τα αγνοήσω».

Να θυμίσουμε πως ο Pyatt ήταν ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ουκρανία κατά την διάρκεια των αναταραχών στο εσωτερικό της χώρας που είχε ως αποτέλεσμα την ανατροπή της τότε φιλορωσικής κυβερνήσεως, μετά από ακόμα μία "έγχρωμη" Δυτική "επανάσταση". Αφού τελείωσε η αποστολή του, βρέθηκε στην Ελλάδα με σαφείς εντολές για το πώς και μέχρι ποίου σημείου πρέπει να φτάσει η Ελληνοτουρκική σύγκρουση, που έχει προαποφασισθεί εδώ και καιρό.

Η αναπόφευκτη σύρραξη με την γειτονική χώρα είναι τμήμα ενός μεγαλύτερου σχεδίου, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις επιδιώξεις των Φράγκων σχετικά με την αναδιάταξη των συνόρων και την αυτονόμηση πολλών περιοχών στην Ευρώπη.

Ζούμε σε μία κομβική ιστορική συγκυρία, όπου η διεθνής διπλωματία φαίνεται παγιδευμένη μπροστά στο ενδεχόμενο ενός γενικευμένου πολέμου, που εξυπηρετεί και υποστηρίζει το διαβόητο "Ένα τοις εκατό". Η εμπειρία των δύο προηγούμενων Μεγάλων Πολέμων (Ι και ΙΙ) φαίνεται πως το μόνο που δίδαξε τους λαούς της γης είναι να αποφύγουν να κάνουν το πρώτο βήμα για να μην κατηγορηθούν αργότερα ως υπαίτιοι του κακού. Έτσι, αλληλοπροκαλούνται αλλά δεν προχωρούν σε εχθροπραξίες.

Οι κατά καιρούς άνευ λόγου και ουσίας διαμάχες της Δύσης με την Ρωσία δεν μπορούν να οδηγήσουν σε πόλεμο, παρά τις εκατέρωθεν απελάσεις διπλωματών και τις όποιες οικονομικές κυρώσεις υιοθετεί ο ένας σε βάρος του άλλου. Γι' αυτό όλοι αναζητούν τον "χρήσιμο ηλίθιο", που δεν είναι άλλος από την Τουρκία, και το εύκολο θύμα, που είναι δυστυχώς η Ελλάδα της μισθοφορικής μικροπολιτικής. Μόνο που για να ξεκινήσουν όλα, πρέπει να φύγει από την μέση ο «σκύλος που γαβγίζει αλλά δεν δαγκώνει».

Ο Erdoğan δεν πρόκειται να επιτεθεί στην Ελλάδα γιατί πολύ απλά δεν είναι σε θέση να το κάνει. Ο "σουλτάνος" φτάνει μέχρι του σημείου, που τον έχουμε δει μέχρι σήμερα. Προκαλεί ανιστόρητα και χυδαία, αλλά μέχρι εκεί. Δεν είναι ούτε αφελής, ούτε τόσο παρανοϊκός, ώστε να πάρει «το κρίμα στον λαιμό του» κατά το κοινώς λεγόμενο.

Η δουλειά του Pyatt είναι να τον συκοφαντήσει, να τον υπονομεύσει και να οργανώσει αυτούς, που θα τον ανατρέψουν. Μόνο, που αυτοί είναι οι "χρήσιμοι ηλίθιοι" της ιστορίας. Οι Αμερικανοί δεν παρέχουν τυχαία άσυλο στον σκληροπυρηνικό Muhammed Fethullah Gülen, ούτε εκπαιδεύουν δωρεάν τους μισθοφόρους του. Ο Gülen και οι φανατισμένοι ανεγκέφαλοι στρατηγοί της Τουρκίας, κατά πως φαίνεται, θα είναι ο Hitler του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου.

Το τραγικό της υποθέσεως είναι πως ο Erdoğan θα θυσιαστεί υπέρ των "ανθρωπίνων δικαιωμάτων" και της "ελευθερίας του ατόμου". Ποια "δικαιώματα" και ποια "ελευθερία" νομιμοποιεί έναν ακόμα Παγκόσμιο Πόλεμο;

2 σχόλια:

  1. Κωνσταντίνος Ιωάν. Παπανικολάου01 Απριλίου, 2018 14:04

    Σύννεφα μαζεύονται γύρω από την πατρίδα μας. Η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ», η Παράταξη των Συνεχιστών της Πολιτικής του Καποδίστρια, δεν αγνοεί τις εξελίξεις. Τις παρακολουθεί με νηφαλιότητα και ψυχραιμία. Εκπέμπει προς όλους μας το μήνυμα πως, ό,τι κι αν σχεδιάζουν οι «μεγάλοι» του κόσμου τούτου, εμείς έχουμε χρέος να αγωνιζόμαστε και να φροντίζουμε, ώστε όλα όσα κάνουμε – από τα πιο μικρά, μέχρι τα πιο σημαντικά (άρα και το ζήτημα της πολιτικής) – να γίνονται κατά Θεόν και να αναφέρονται σ’ Αυτόν. Και να μην ξεχνούμε πως, όσο κι αν οι ιθύνοντες της «Νέας Τάξης Πραγμάτων» είναι βέβαιοι πως μας έχουν «κλειδωμένους» στα σχέδιά τους και δεν μπορεί να ξεφύγει κανείς, ο Παντοδύναμος Κύριος Ιησούς Χριστός μπορεί να ματαιώσει τα σχέδιά τους μόνο μ’ ένα Του νεύμα. Αρκεί εμείς, με τις πράξεις μας, ν’ αποδειχθούμε άξιοι γι’ αυτό...
    Καλή Ανάσταση σε όλους μας και στην πατρίδα μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παπαθανάσης03 Απριλίου, 2018 23:52

    Αν ο εκκωφαντικός θόρυβος του πολέμου μπορέσει νά μας ξυπνήση θά προτιμούσα νά γίνη. Επειδή όμως ούτε αυτό θά μας ξυπνήσει, δέν υπάρχει λόγος νά γίνη. Η απειλή του πολέμου καί τά θερμά επεισόδια αρκούν γιά νά κρατουν τους "Ελληνες" στή φυσική τους καταστασι, καθηλωμένους και πειθήνιους ραγιάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή