Η Ελλάδα των ερειπίων... - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

22/07/2017

Η Ελλάδα των ερειπίων...

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις μετά τον καταστροφικό σεισμό στον νησί που αγάπησα πολύ υπηρετώντας οικειοθελώς ολόκληρη την στρατιωτική μου θητεία, -στην τεθωρακισμένη επιλαρχία (80 ΕΑΡΜΕΑ) στο Πυλί- τα συναισθήματά μου κινούνται ανάμεσα στην βαθειά θλίψη και στην έντονη αγανάκτηση.

Η θλίψη μου πηγάζει από το γεγονός της εκτεταμένης καταστροφής στο κέντρο της πόλης, αλλά κυρίως από το θέαμα του κατεστραμμένου ιστορικού μητροπολιτικού ναού του Αγίου Νικολάου, που ήταν για πολύ μεγάλο διάστημα το καταφύγιό μου. Κι όμως ο Άγιος δεν προστάτεψε το σπίτι Του θέλοντας να μας πει κάτι που (προφανώς) δεν ακούμε.

Είναι η δεύτερη φορά που ο Άγιος εγκαταλείπει τον ναό του από το 1857, όταν ξεκίνησε η ανέγερσή του που ολοκληρώθηκε το 1862. Ο Άγιος για 70 χρόνια προστάτευε την προσφορά των κατοίκων της Κω, που πούλησαν σημαντικό τμήμα των περιουσιών τους προκειμένου να καλύψουν το συνολικό κόστος κατασκευής, που ανερχόταν περίπου στις 400.000 γρόσια.

Όμως, στον σεισμό της 23ης Απριλίου του 1933 ο Άγιος άφησε για πρώτη φορά απροστάτευτο τον ναό του, που υπέστη ανεπανόρθωτες βλάβες με αποτέλεσμα να κατεδαφιστεί από τους Ιταλούς ένα χρόνο αργότερα, το 1934. Η Ιταλική εταιρεία Sardelli, που ανέλαβε την κατεδάφιση, προσπάθησε και κατάφερε να διασώσει το μαρμάρινο τέμπλο, τον μαρμάρινο δεσποτικό θρόνο και τις τετράγωνες μαρμάρινες πλάκες του δαπέδου, ενώ πέτυχε να στερεώσει επιτόπου τις 8 μαρμάρινες κολόνες του ναού.

Το χειρότερο, όμως, από όλα είναι η ξεδιάντροπη και άθλια στάση των πολιτικάντηδων σύσσωμου του πολιτικού κατεστημένου με προεξάρχοντα τον περιφερειάρχη του Νοτίου Αιγαίου και όλους όσοι προκλητικά και απροκάλυπτα τον στηρίζουν. Η στάση όλων αυτών δημιουργεί αγανάκτηση αλλά και προβληματισμό για το που βαδίζει η Χώρα.

Η περίπτωση του σεισμού στην Κω είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση, όπου οι πολιτικοί αποδεικνύουν πως κρατούν το όνομά τους από τις πολιτικές (πόρνες) του Βυζαντίου, αφού κάνουν τα πάντα για την φτηνή δημοσιότητα και την δημαγωγία. Σιγά μην ενδιαφέρθηκε ποτέ ο περιφερειάρχης για τα προβλήματα της Κω! Θυμάστε ποιος ήταν ο ρόλος του, όταν πέρυσι (2016) όλοι δίναμε την μάχη για να μην γίνει το hot spot στο νησί; Ο κ. Χατζημάρκος βρισκόταν στην Νέα Υόρκη για να λάβει εντολές από τους ανωτέρους του! Θέλετε τώρα να πιστέψω πως ξαφνικά ενδιαφέρθηκε για το νησί;

Αλλά τι να πει κανείς και για τους ξεδιάντροπους πολιτευτές Δωδεκανήσου, που υπονόμευσαν την ζωή των κατοίκων αφαιρώντας τις όποιες διευκολύνσεις είχαν ως αντίτιμο της αδιαφορίας του κράτους για την καθημερινότητά τους; Σήμερα όλοι αυτοί οι βο(υ)λευταράδες εμφανίζονται υποκριτικά στα Μέσα Ενημερώσεως(;) και ανερυθρίαστα κάνουν ανούσιες, άχρηστες, βαρύγδουπες και πομπώδεις λαϊκίστικες δηλώσεις.

Φυσικά, οι υπηρέτες της προπαγάνδας, που αυτοαποκαλούνται δημοσιογράφοι, προβάλλουν διαρκώς όλους αυτούς τους τυχοδιώκτες, που εμφανίζονται με φόντο τα ερείπια του νησιού συνθέτοντας μία εικόνα τραγικά αληθινή: Οι καταστροφείς μπροστά στο έργο τους! Μπορεί το νησί να γκρεμίστηκε από τον σεισμό, ωστόσο, υπάρχει και μια αλληγορία στις σκηνές που παρακολουθούμε. Αμφιβάλλει κανείς πως τα ερείπια είναι το αποτέλεσμα της αποτυχημένης πολιτικής στην Πατρίδα μας;

Αυτή είναι η Ελλάδα του σήμερα; Μας εγκατέλειψαν όλοι οι Άγιοι Προστάτες μας και ξεμείναμε με τους προδότες πολιτικάντηδες; Αυτό θέλαμε τελικά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου