Ποιος Αναστασιάδης; Ποια λύση; Ποια διάσκεψη; (3) - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

16/01/2017

Ποιος Αναστασιάδης; Ποια λύση; Ποια διάσκεψη; (3)

2. Αυτά, τα εμφανή που είδανε και γνωρίζουμε, εκτός από όσα δεν μάθαμε ως τώρα. Η συμπεριφορά του Αναστασιάδη υπέρ τρίτων (Τουρκία) δεν μπορεί να μην αναγνωριστεί. Και η επιείκεια έχει ένα όριο. Το πώς ονομάζεται αυτή η συμπεριφορά που κυριολεκτικά καταργεί την οντότητα της πατρίδας με συνεπές όφελος τρίτων (Τουρκία) είναι τόσο αυτονόητο ώστε το να διατυπώσει κάποιος τη λέξη «προδοσία» φαίνεται καθαρά πλεονασμός!

Τι άλλο θα πρέπει να κάνεις για να γίνει προδότης; Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι με τα προεδρικά «καμώματα», εκείνο που το 2004 ΟΗΕ, ΗΠΑ, Αγγλία, Τουρκία δεν μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν, σήμερα θα μπορούν απλά να απλώσουν το χέρι και να το πάρουν πάνω σε ένα χρυσό πιάτο που – ας το ομολογήσουμε – ο Πρόεδρος πάει να τους προσφέρει.

Βέβαια, εφόσον οι Κύπριοι πολιτικοί δεν θέλουν να ενεργοποιήσουν κάποια μορφή empeachement, υπάρχει και το άρθρο 44 του κυπριακού Συντάγματος που μπορεί να δώσει τη λύση. Αρκεί η Βουλή, δηλαδή η «φωνή του λαού» (αν όντως είναι έτσι!), να το υιοθετήσει και εφαρμόσει όσο είναι ακόμη καιρός.

Ο Αναστασιάδης από το 2013 και μετά έδειξε παντοιοτρόπως ότι ενεργεί εναντίον του συμφέροντος της Κυπριακής Δημοκρατίας και των Ελληνοκυπρίων: οι πάμπολλες υποχωρήσεις του και η παντελής έλλειψη βασικών ενεργειών υπέρ των ε/κ μόνον αυτό αποδεικνύουν. Ο φταίχτης είναι αυτός, όχι τόσο οι ξένοι: οι ξένοι κάνουν ό, τι κάνουν γιατί ο ντόπιος δέχεται, πουλιέται. Δεν υπάρχει κάτι πιο φανερό.

Τώρα, αν ο Αναστασιάδης φέρεται με αυτό τον τρόπο διότι είναι εύκολη λεία εκβιασμών (και γνωρίζουμε τα πολλά «λάθη» του), οπότε δεν μπορεί να κάνει αλλιώς, τότε ακόμη περισσότερο επείγει να απομακρυνθεί από την Προεδρία με τον ένα ή άλλο τρόπο.

Δεν υπάρχει πολύς χρόνος. Αν ο Πρόεδρος υπογράψει κάποια συμφωνία, έστω και πηγαίνοντας κόντρα στην Ελλάδα, κάνοντας του κεφαλιού του όπως στην τραγική 1η Δεκεμβρίου 2016, δεν θα υπάρχει πια επιστροφή για τους Ελληνοκυπρίους. Θα είναι το τέλος τους, άσχετο αν αυτό «χτυπάει μελοδραματικά»!

Η μόνη ορθή λύση είναι να σταματήσει ή να αδρανήσει ή «παγώσει», με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αυτή η Grand Guignol διάσκεψη στη Γενεύη ή αλλού και να πάψουν επιτέλους όλες αυτές οι δήθεν διαπραγματεύσεις που γίνονται τελείως παράνομα αυστηρώς πάνω σε σχέδια τουρκικής έμπνευσης και επίλυσης τα οποία μόνο ένας τρελός ή ένας ηλίθιος θα μπορούσε να δεχθεί. Κι αυτό έκανε κάποιος γνώριμός μας!

Η ελληνοκυπριακή πλευρά (μαζί με την Ελλάδα) είναι ικανή να συγκροτήσει ένα σχέδιο ελληνικής έμπνευσης; Είναι ή δεν είναι; Αν είναι ικανή, να το παρουσιάσει σε ΕΕ και ΟΗΕ και σε όλες τις άλλες οργανώσεις κρατών και να ζητήσει να τεθεί σε συζήτηση για λύση του Κυπριακού.

Είναι σχεδόν σίγουρο πως η Τουρκία και το τ/κ καθεστώς θα το απορρίψουν αμέσως. Και τότε γιατί οι ε/κ δέχθηκαν το τουρκικό σχέδιο;!

Δεν υπάρχει κανένας λόγος ώστε η Ελληνοκύπριοι να πρέπει εσαεί να είναι «δεμένοι» με σχέδια που ετοιμάζουν οι Τούρκοι ή οι ξένοι φίλοι της Τουρκίας και να μη παρουσιάζουν οι ίδιοι μαζί με ξένους φίλους της Ελλάδας και του Ελληνισμού δικά τους σχέδια ρύθμισης του Κυπριακού!

Η Κύπρος είναι ήδη de facto χωρισμένη στα δυο. Με τις «συζητήσεις» στη Γενεύη του τουρκικού σχεδίου η ενδεχόμενη έγκριση αυτού θα καταστήσει τη Κύπρο χωρισμένη και de jure, όχι μόνο, αλλά και με ελληνοκυπριακή ή και ελληνική υπογραφή! Η τέλεια αυτοκτονία!

[ προηγούμενη σελίδα ] [ επόμενη σελίδα ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου