Όλοι φταίμε! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

25/02/2016

Όλοι φταίμε!

Ιδιαίτερα απογοητευτικό είναι το αποτέλεσμα πρόσφατης έρευνας, που αποκαλύπτει πως τέσσερις (4) στους δέκα (10) Έλληνες δεν γνωρίζουν τι είναι τα περιβόητα "hot spots". Στην ίδια έρευνα το 66% των πολιτών θεωρεί ότι η χώρα μας δεν πρέπει να κλείσει τα σύνορά της στους πρόσφυγες!

Η έρευνα κοινής γνώμης έγινε για λογαριασμό του μη-κερδοσκοπικού ερευνητικού οργανισμού "διαΝΕΟσις" και την διεξήγαγε στα μέσα Ιανουαρίου του 2016 η εταιρεία δημοσκοπήσεων Public Issue μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων σε ένα δείγμα 1.220 ατόμων από όλη την Ελλάδα.

Είναι "θαυμαστός" ο τρόπος και η άνεση των απαντήσεων των νεο-Ελλήνων ακόμα και σε ζητήματα, που δεν γνωρίζουν. Οι σημερινοί Έλληνες αποδεικνύουν καθημερινά την αδιαφορία τους στα γεγονότα, που διαδραματίζονται καθημερινά με πρωταγωνιστή την πατρίδα μας.

Από την άλλη πλευρά η παντελώς ανεύθυνη και προδοτική στάση του πολιτικού συστήματος οδηγεί τον τόπο από το κακό στο χειρότερο και από το ένα πρόβλημα σε κάποιο ακόμα μεγαλύτερο. Τα αδιάφορα μυαλά, που τους εκλέγουν, τους αποθρασύνουν μέρα με την ημέρα με την ανοχή και την αδιαφορία. Αυτή η νωθρή εγωκεντρική νοοτροπία τον ψηφοφόρων, που συνοδεύει την ανυπαρξία πολιτικών κριτηρίων, επιλέγει τελικά ως εκπροσώπους της τους φασίστες τραμπούκους εκφραστές της αθλιότητος. Αυτή η στάση κάνει παντελώς αδιάντροπους τους πολιτικάντηδες του επιπέδου του δημάρχου Θεσσαλονίκης.

«Εμένα με ενοχλεί όταν πάω να ακούσω τη δοξολογία να ακούω τον εθνικό ύμνο. Αν δεν ξεχωρίσει η πολιτική με την εκκλησιαστική εξουσία πάντα θα έχουμε έναν επίσκοπο να μας δημιουργεί προβλήματα. Ο Μητροπολίτης τάδε [σημ. ΜΒΒ: σκοπίμως δεν αναφέρονται τα ονόματα των μητροπολιτών] είναι για ξύλο!» Ο υποστηρικτής ενός τρισάθλιου και αποτυχημένου τρόπου ζωής, που βρίσκει νόημα μόνο στις παρελάσεις των σεξουαλικά διεστραμμένων, καταφέρεται με αυτόν τον χυδαίο τρόπο εναντίον μητροπολιτών και ουδείς του απαντά ή τον επικρίνει!

Σαν λαός φέρουμε πολύ μεγάλη ευθύνη για όλους τους Εφιάλτες, που εξελέγησαν με την συγκατάθεση ή και την ανοχή μας. Είτε θα αφυπνιστούμε τώρα, την ύστατη ώρα, ή, θα συνυπογράψουμε την προδοσία της Ορθοδόξου Πίστεως και την διάλυση της Ελλάδος.

2 σχόλια:

  1. Η Τουρκία ανέκαθεν και ιστορικά είχε σαν πολιτική την εξώθηση μουσουλμανικών πληθυσμών προς την Ευρώπη και την αμφισβήτηση της Ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο. Αυτήν την εποχή επιτυγχάνει και τα δύο ταυτοχρόνως με τους προσφυγικούς πληθυσμούς που διασπείρει και τη συνδιαχείρηση του Αιγαίου από το ΝΑΤΟ και τις ξένες δυνάμεις. Δεν πάμε καθόλου καλά! Αν υποθετικά κάποια στιγμή σε αυτούς τους μετακινούμενους ανθρώπους δοθεί το κίνητρο από κάποια χώρα να προσλάβουν την υπηκοότητα της, ασχέτως που τυγχάνει να βρίσκονται, αν δηλωθούν ας πούμε ως Τούρκοι, δε θέλουμε να σκεφτούμε καν τι θα συμβεί. Αλλά κι αυτό να μη συμβεί δε μειώνει την απέραντη έκταση του σοβαρού προβλήματος της χώρας από την προτόγνωρη αυτή κατάσταση. Όσο για το δήμαρχο, σε υποθετικό περιστατικό συμπλοκής με τον επίσκοπο και με σεβασμό στο δεσπότη, νομίζω ότι ο αιρετός θα τις έτρωγε άσχημα από το συγκεκριμένο. Ο δημοτικός άρχοντας Θεσσαλονίκης αποτελεί πολιτικό καρπό του πνεύματος των ημερών, στον οποίο ωστόσο ο Μητροπολίτης απάντησε αποστομωτικά. Το γεγονός όμως ότι δε βρέθηκε κανείς να στηλιτεύσει τη χαμαίζηλη δήλωση του, είναι δείγμα ότι έχει χαθεί κάθε πρόσχημα στην αξιακή συγκρότηση του δημόσιου βίου σε αυτόν τον τόπο, σημάδι ύστατης παρακμής. Αυτεξούσιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αξιακή κρίση σέ όλα τά επίπεδα τής κοινωνικής ζωής είναι βαθυτάτη!
    Οι διοικούντες τήν Εκκλησία μέ πρώτον τόν Ιερώνυμο τόν Άλαλο φέρουν βαρύτατες ευθύνες γιά τήν ανυπαρξία αντίδρασης σ' αυτήν τήν πρωτοφανή δήλωση τού αυτού γλειωδεστάτου που όμως είναι δήμαρχος! Τό γεγονός ότι μόνον ο θιγόμενος (Σεραφείμ) απήντησε, τό επιβεβαιώνει.
    Η οικονομική κρίση, ως πυρετός απλώς ανέδειξε τήν ασθένεια η οποία από δεκαετιών, ιδίως από τό 1974 καί εντεύθεν, σοβούσε στήν Ελληνική κοινωνία, καί η οποία είναι η πνευματική αλλοτρίωσις ως αποτέλεσμα τής απομακρύνσεως από τίς παραδόσεις καί τά πιστεύματα τού Έθνους, καί η προσκόλληση σέ αλλότρια Δυτικόφερτα σκουπίδια!
    Θεωρώ ότι όντας στήν δίνη τής κρίσης, έχουμε ακόμη πολλά νά υποστούμε...
    Η αμετανοησία είναι προφανής σέ όλα τά επίπεδα καί οι ιδεοληψίες επικρατούν γιά τά καλά..
    Ελικρινώς, άν δέν ανατραπή αυτή η μετάλλαξη τής Ελληνικής κοινωνίας, φοβούμαι ότι οι σημερινοί νέοι θά ζούν σέ μιάν άλλη "Ελλάδα" μετά από 2-3 δεκαετίες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή