Μωραίνει Κύριος λαόν ον βούλεται απολέσαι - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

07/12/2015

Μωραίνει Κύριος λαόν ον βούλεται απολέσαι

Η προκλητικότητα και ταυτόχρονα η ανοησία των Τούρκων φαίνεται πως δεν έχει όριο ή τέλος. Δεν υπάρχει καμία λογική εξήγηση που να μπορεί να αιτιολογήσει την αψυχολόγητη στάση του Τούρκου υπουργού των Εξωτερικών, Mevlüt Çavuşoğlu, που δήλωσε πως η χώρα του θα απαντήσει εάν προκληθεί στρατιωτικά από τη Ρωσία.

Αφορμή για αυτήν την ανόητη και επιθετική δήλωση ήταν -κατά τον ισχυρισμό των Τούρκων- η ενέργεια ενός Ρώσου στρατιώτη που εθεάθη (;) να κρατά στον ώμο του έναν εκτοξευτήρα ρουκετών σημαδεύοντας την Κωνσταντινούπολη, κατά τη διέλευση του πολεμικού σκάφους Caesar Kunikov από τα στενά του Βοσπόρου το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015.

Η Τουρκική κυβέρνηση με ιδιαίτερη αμετροέπεια αλλά και θρασύτητα χαρακτήρισε το συμβάν ως "σοβαρή πρόκληση" συνδέοντάς το με το κακό κλίμα και την ένταση που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των δύο χωρών έπειτα από την κατάρριψη του Ρωσικού βομβαρδιστικού από Τουρκικά αεροσκάφη στον εναέριο χώρο της Συρίας πριν από λίγες ημέρες.

Η Ρωσία έχει ήδη προβεί σε κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας που μάταια προσπάθησε να βρει στήριξη από την Δύση συγκαλώντας εκτάκτως το συμβούλιο του ΝΑΤΟ με σκοπό να συζητηθεί η κατάσταση που είχε δημιουργηθεί.

Ο Τούρκος υπουργός των Εξωτερικών εμφανίστηκε ανόητα επιθετικός και με πλήρη άγνοια του κινδύνου που εγκυμονούν οι παραλογισμοί και οι "λεονταρισμοί του ... κόκκορα" που ξεστόμισε εντελώς απερίσκεπτα. Ο Mevlüt Çavuşoğlu δήλωσε την Κυριακή (6/12/2015) στην Hurriyet πως «όταν εμφανίζεται ένας Ρώσος στρατιώτης να κρατάει έναν εκτοξευτήρα ρουκετών στον ώμο του πάνω σε πολεμικό πλοίο που διέρχεται από το Βόσπορο, είναι σίγουρα πρόκληση» για να συμπληρώσει ακόμα πιο ιταμά πως «εάν αντιληφθούμε μία απειλητική κατάσταση για την χώρα θα δώσουμε την απαραίτητη απάντηση».

Το μόνο που μπορεί να υποθέσει κανείς για την περίπτωση των Τούρκων είναι το ότι εφαρμόζεται και επαληθεύεται πλήρως η αλάνθαστη ρήση που λέει πως «μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι». Οι Τούρκοι πολιτικοί εάν συνεχίσουν αυτήν την τακτική είναι πολύ πιθανό να οδηγήσουν την χώρα τους στην καταστροφή και το έθνος τους στην επιστροφή και στην συρρίκνωσή του στα βάθη της Ασίας από όπου προέρχεται.

Η Ελλάδα σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να λάβει μέρος σε αυτήν την διένεξη και κυρίως δεν πρέπει να στηρίξει καμία απόφαση του ΝΑΤΟ ή/και του ΟΗΕ που εναντιώνεται στην Ρωσία. Οι δυτικοί έχουν όφελος από το να συντηρούν αυτήν την διαμάχη, ενώ αντίθετα η χώρα μας έχει μόνο να χάσει στην περίπτωση που αναμιχθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου